BMW Seria 6 CS - prima ipoteza de design

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 22.02.2010
Automarket va prezinta prima ipoteza de design a unui coupe cu patru usi bazat pe BMW Seria 5, care va rivaliza Mercedes CLS, Audi A7 si Porsche Panamera V6.

Automarket va prezinta prima ipoteza de design a unui coupe cu patru usi inspirat de BMW Seria 6. BMW este ultimul producator din trio-ul german al clasei premium care introduce un coupe cu patru usi in gama sa, dupa ce Mercedes-Benz si Audi au dezvoltat deja asemenea modele. La fel ca in cazul rivalilor sai directi, viitorul Seria 6 CS va avea un interior la nivelul varfului gamei BMW %u2013 in cazul acesta Seria 7, in timp ce spatiul oferit va fi la un nivel situat intre cel oferit de Seria 5 si cel oferit de Seria 7.

Coupe-ul cu patru usi de la BMW are un design similar cu cel al conceptului CS prezentat in urma cu trei ani. Modelul utilizeaza o platforma modificata a lui Seria 5, care a fost usurata cu aluminiu, lucru care ii va aduce o manevrabilitate deosebita si un pret de achizitie ceva mai ridicat decat Seria 5, dar redus semnificativ in comparatie cu Seria 7. Exista posibilitatea implementarii si a unui sistem de tip KERS, care va regenera energia cinetica, la fel ca in cazul monoposturilor de Formula 1.

Sistemul KERS al celor de la BMW este asteptat sa debuteze pe M5 F10, iar implementarea acestuia pe Seria 6 CS este posibila datorita utilizarii platformei F10 a lui Seria 5.

La fel ca in cazul viitorului M5, sistemul KERS de pe Seria 6 CS va oferi un plus de putere timp de 10 secunde si se va incarca in momentul in care soferul aplica franele. Ne putem astepta ca un asemenea model sa debuteze pe piata in 2012.

Comentarii (7)

  • @ Automarket
    Rivalul Audi al acestui model va fi Audi A7 si nu Audi A5 Sportback .
    6 0
  • alexthebuldog
    bmw
    Bmw ne surprinde mereu placut.BMW -POWER
    10 7
  • @ Automarket
    Obama pune in pericol prezenta Porsche in SUA din 2016
    Presedintele american Barack Obama a initiat un proiect de lege care ar putea periclita prezenta Porsche pe piata din SUA incepand cu anul 2016 . Acest proiect prevede ca fiecare producator sa aibe o medie a consumului de 41.4 mpg ( 5.7 L/100km ), in prezent media modelelor Porsche fiind de 27 mpg . Faptul ca VW Group va detine pana la finalul anului 2010 100 % din Porsche AG, nu-i va ajuta pe cei de la Porsche sa-si reduca media consumului, pentru ca la data cand a fost conceput proiectul de lege (2009), Porsche era un producator independent . Ramane de vazut daca acest proect va fi votat de congresul american .
    2 5
  • naspa
    da zici ca e volvo nici de cum bmw astia se prostesc pe zi ce trece pacat
    4 4
  • Alex Radoi
    Sac!-Sac!
    Mie imi place fundalul cu zgarie-norii din Beijing. Sa-si bage unghia in gat aia care nu-i inghit pe chinezi...:)))
    5 0
  • Morris
    gt
    Coupe cu 4 usi? Pai nu demult lansatul Seria 5 GT nu este cumva un coupe cu 4 usi? Si "ipoteza" voastra arata aproape identic cu el. Eu nu cred ca o sa arate vreodata seria 6 asa.
    2 0
  • aaiurea
    aiurea
    e oribila :( .. varianta ce exista acum arata bestial pe langa rahatul asta facunt pe calculator
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru