BMW şi sistemul Head-Up Display color - tehnologia care concurează avioanele

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 31.10.2011
Sistemul Head-Up Display dezvoltat de BMW oferă un afişaj color şi o sintetizare mai bună a informaţiilor, rivalizând cu tehnologia similară folosită în aviaţia de vânătoare.

Mulţi cunosc sistemul Head-Up Display disponibil pe modelele BMW, însă puţini ştiu cât de avansată este tehnologia introdusă de bavarezi. Potrivit unui comunicat de presă recent, nemţii s-au străduit să uşureze citirea informaţiilor afişate pe parbriz de sistemul Head-Up Display (HUD), tehnologie împrumutată din aviaţia militară.

Selectarea atentă a simbolurilor şi colorarea acestora îi ajută pe şoferi să petreacă cu 50% mai puţin timp pentru a asimila informaţiile oferite de HUD. Pentru a obţine o interfaţă vizuală mai prietenoasă şi în acelaşi timp mai utilă, BMW a instalat o folie specială în interiorul parbrizului pentru a facilita proiectarea color.

Sistemul HUD este creat doar pentru a putea fi vizualizat de şofer şi a fost gândit pentru a reduce oboseala celui din spatele volanului. Şoferul nu mai este nevoit să coboare şi să ridice privirea sau să o adapteze la diferite distanţe. Toate informaţiile sunt oferite la baza parbrizului, iar luminozitatea este ajustată în funcţie de momentul zilei.

Astfel, HUD nu incomodează vizual şoferul, ci doar încearcă să-i sintetizeze şi să-i aducă la îndemână toate informaţiile.

Robert Hierl, pilot de teste pe avioanele de vânătoare Eurofighter, s-a arătat extrem de încântat de sistemul Head-Up Display regăsit pe modelele BMW. "Sistemul nostru Head-Up Display este monocrom şi nu este capabil să furnizeze o asemenea calitate a imaginii, aşa um o face sistemul BMW", a susţinut Hierl.

via | egmcartech

Comentarii (5)

  • As da un ciubuc mediocru ca sa incerc sistemul. Nu or fi astia prosti.
    Desi pana la proba contrarie eu cred ca mai rau m-ar obosi.
    Sunt genul de sofer care daca are o pata pe parbriz nu mai are liniste. Imi sta ochiul doar in pata aia. Oare o fi bine sa ma traga privirea spre informatiile oferite pe ecran?

    Probabil e treaba de auto-control (ceea ce mie imi lipseste din greu :)) )
    16 4
  • cristi
    astia fac masini pentru prosti....
    4 13
  • catalin
    @cristi
    tu lucrezi la automarket si mai bagi cate un comment de genul acesta ca sa faci lumea sa inceapa sa se certe pe aici sau asa esti tu,retard?
    17 0
  • @cristi
    Esti sigur ca ai sti ce sa faci cu ea daca ai conduce-o?
    E vorba de confort..nu de inteligenta. Stii sa faci deosebirea?
    5 0
  • dagwod
    super tare
    mi se pare destul de util

    P.S. ma gandesc ca are si un buton de OFF daca te enerveaza :)
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru