Noul BMW Seria 3 primeşte sistemul Head-Up Display color

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.11.2011
BMW a anunţat că proaspătul Seria 3 va primi în lista de opţionale şi revoluţionarul sistem Head-Up Display cu afişaj color, introdus deja pe Seria 5.

Esential

1 secundă este necesară pentru a citi informaţiile oferite de Head-Up Display-ul color.

Ca orice constructor care se respectă şi caută să amortizeze cât mai bine costurile de dezvoltare, BMW implementează tehnologia de care dispune pe mai toate modelele sale. Noul Seria 3 nu face exceţie şi va fi supus unui transplant tehnologic, provenit de la fratele mai mare, Seria 5.

BMW a anunţat că va introduce în premieră pe sedanul de clasă medie sistemul Head-Up Display (HUD), care proiectează informaţii vitale pe parbriz. Tehnologia este una revoluţionară, fiind capabilă să proiecteze chiar şi simboluri colorate pe parbriz, o noutate în domeniu.

Selectarea atentă a simbolurilor şi colorarea acestora îi ajută pe şoferi să petreacă cu 50% mai puţin timp pentru a asimila informaţiile oferite de HUD. BMW susţine chiar că şoferul poate citi informaţia în doar o secundă.

Pentru a obţine o interfaţă vizuală mai prietenoasă şi în acelaşi timp mai utilă, germanii au instalat o folie specială în interiorul parbrizului pentru a facilita proiectarea color.

Sistemul HUD este creat doar pentru a putea fi vizualizat de şofer şi a fost gândit pentru a reduce oboseala celui din spatele volanului.

Şoferul nu mai este nevoit să coboare şi să ridice privirea sau să o adapteze la diferite distanţe. Toate informaţiile sunt oferite la baza parbrizului, iar luminozitatea este ajustată în funcţie de momentul zilei.

via | leflane

Comentarii (1)

  • Andrei
    BMW
    respect.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru