BMW va construi X1 si in China

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.03.2010
Fabrica BMW din Shenyang va produce X1, Seria 1, Seria 3 si Seria 5 pentru piata din China incepand cu 2010. Pana acum, aceasta facilitate producea doar Seria 1 si Seria 3 in versiunile pentru piata chineza.

Bavarezii de la BMW vor construi o serie de modele in China alaturi de partenerii de la Brilliance Auto. Pentru a realiza acest lucru cat mai repede, cei de la Brilliance au oprit productia la fabrica din China unde construiau versiunea chinezeasca a lui BMW Seria 3 pentru a reutila uzina respectiva. Acum, fabrica respectiva poate sa produca X1, Seria 1 si versiunea cu ampatament marit a lui Seria 3 – distribuita doar pe piata din China.

Pana la repornirea productiei la fabrica din China, Brilliance Auto va importa modele BMW construite in Europa. Toate exemplarele construite in China sunt destinate exclusiv pietei respective, pe care BMW a inregistrat o cerere ridicata in 2009. Piata din China este cea de-a doua piata pentru cei de la BMW. Bavarezii produc deja modele exclusive pentru aceasta piata, cum ar fi versiunile cu ampatament marit ale lui Seria 3 si Seria 5, dar si alte modele cu mici modificari pentru a fi pe placul consumatorilor chinezi.

BMW X1 va rivaliza modele precum Volkwagen Tiguan si Audi Q5 pe piata din China. Fabrica pe care cei de la BMW o detin in China prin intermediul unui parteneriat de tip joint venture cu chinezii de la Brilliance China Automotive Holdings va avea capacitatea de a produce in jur de 75.000 de unitati pe an.

Cei de la BMW au investit peste 735 milioane de dolari pentru extinderea capacitatii de productie a acestei fabrici, care avea o capacitate de 30.000 de unitati pe an inainte de aceasta investitie.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (6)

  • conducatorul iubit
    carticica rosie
    mici modificari pentru a fi pe placul consumatorilor chinezi....adica motorare invechite cu Euro subunitar si pachete de siguranta gasite doar ca optionale la sfarsit de lista. Darrrr.....ampatament marit sa satisfaca ego-ul de tarani imbogatiti al micutelor maimute.
    5 4
  • andrei
    Allez DACIA-RENAULT
    Alta caruta nemteasca.
    3 2
  • reddog
    @andr3i-ut cap de strutz
    Nuuuuuuu iarasi tu? boschet culcate
    3 3
  • Daca ati mers cu X1 european ati observat ca deja senzatia in el e ca te afli intr-un produs"usor" chinezesc. Ma intreb ce va iesi cand chiar il vor face acolo...

    Uite asa globalizarea si foama dupa profit+dictatura consumatorului fara creier se va intinde ca o boala contagioasa care va sterge incet si cele mai puternice semne de caracter ce distingeau candva masinile adevarate de cele de pluton.

    X1 nu e gresit nici ca pozitie in piata si poate nici ca executie dar nu e un BMW in adevaratul spirit al marcii.
    3 2
  • BMW
    eu nu-mi iau BMW din china in viata mea . China a mai facut Nokia N95 , Rolls Roys dea lor , sa le fie rusine galbejitolor si europenii prosti care isi strica imaginea cu GALBEJITII.
    Au ajuns niste rasuri sa aiba cel mai mare export in lume , maine poimaine o sa ne conduca pe noi comunistii din CHINA...
    RIP Europa ...
    4 0
  • regdog
    @BMW
    Fie ca vrem fie ca nu,acolo o sa ajungem.Nu degeaba Nostradamus s prezis cum ca, vom fi condusi de rasa galbena.Si pe mine ma ingrijoreaza acest aspect.Daca erau japonezi bine si ei sunt galbejiti, dar sunt alt ceva sau prefer nemti.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru