BMW va fi liderul vânzărilor în segmentul premium şi în 2010

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.12.2010
Deşi Audi va înregistra un record al mărcii în 2010, cei de la BMW rămân liderii clasamentului de vânzări pe segmentul premium la nivel global.

Germanii de la BMW se bucură de poziţia de lider de vânzări a segmentului premium. Marca BMW a realizat o creştere a vânzărilor de 20% în noiembrie la nivel global, atingând 108.187 de unităţi în luna precedentă. O bună parte din aceşti clienţi a venit de pe piaţa din China, în timp ce alţii aparţin pieţei din Statele Unite ale Americii, care dă semne de revenire. Principalele modele responsabile de această creştere a vânzărilor sunt Seria 5 F10, X1 şi X5 facelift.

Rivalii de la Audi AG au anunţat şi ei o creştere a vânzărilor cu 15% pentru primele 11 luni ale acestui an. Producătorul din Ingolstadt a reuşit să vândă puţin peste 1.000.000 de unităţi din ianuarie până în noiembrie. Anul 2010 a fost un an bun şi pentru cei de la Audi, reuşind să surclaseze vânzările din 2008, cel mai bun an din istoria mărcii din Ingolstadt. Potrivit primelor estimări, chiar dacă 2010 a fost cel mai bun an pentru cei de la Audi, BMW a reuşit să îi surclaseze din nou în lupta pentru devenirea liderului de segment premium în ceea ce priveşte vânzările.

În cazul celor de la Audi, piaţa din China a reprezentat "motorul" creşterii vânzărilor, urmată de piaţa din Germania. În contrast, cei de la BMW au pus pe locul doi piaţa din SUA.

Cei de la Audi se aşteaptă ca piaţa din China să le ofere o creştere suplimentară în viitor, dar aceste aşteptări sunt comune pentru toţi producătorii de automobile care activează pe acea piaţă. Analiştii din industrie estimează că Audi A1 va fi modelul care îi va ajuta pe nemţi să rămână în fiecare an cu peste un milion de unităţi vândute la nivel global.

Via | Gasgoo

Comentarii (22)

  • Ca sa vezi dracie, parca audi se vindea mai ceva ca painea calda. Gura mica si ne vedem la anu!
    12 16
  • @ Replikate
    Diferentele la vanzari dintre BMW, Mercedes si Audi sunt minore
    In primele 11 luni din 2010 BMW a vandut 1.11 milioane unitati, Mercedes a vandut 1.06 milioane iar Audi a vandut 1.003.900 . Prin urmare lupta dintre cei trei producatori germani este foarte stransa si pentru 2011 cand Audi va beneficia in plus, de noul Audi A6, Audi Q3 cat si de varianta in 5 usi a lui Audi A1 .
    13 12
  • cristti
    deocamdata....
    bmw vinde mai mult fata de audi datorita marcilor:
    - mini;
    -rolls royce, dar si datorita modelelor pe care le are in plus ( x1, x6, seria 6) .
    7 8
  • se mentine bmw
    Da, diferenta e mica, Audi a lansat a6 si a1, dar si Bmw a lansat x3, noua serie 6, deocamdata doar varianta cabrio, iar cel mai tarziu in 2012 va aparea seria 3, deci cred ca se va mentine in fata Bmw
    7 1
  • @criisti
    Vezi ca aici nu se ia in calcul MINI sau RR.
    7 0
  • E normal sa fie lider. AUDI = ,VW si multa lume stie asta.
    12 9
  • @cristti
    Aici e vorba doar de marca Bmw, fara Mini , ca asa si Audi face parte din grupul VAG care vinde mult mai mult decat tot grupul BMW
    7 1
  • Ideea e ca bmw se cam bate cu Mercedes nu cu audi, adica audi cam tot timpul inchide topul primelor 3 modele.
    8 4
  • inseamna ca RR e doar un bmw exagerat de scump, iar lexus e doar o toyota cu fite :P
    @Replikate: ai mai lasa-ma ...serios?...cine te-o mintit?
    4 5
  • Fanii AUDI omit faptul ca aceasta marca face parte dintr-un concerc unde isi impart platformele, motoarele absolut tot. Respect pentru BMW SI MERCEDES care sunt marci de sine statatoare si care isi proiecteaza singure modelele. Inteleg ca AUDI e o marca premium dar competitia intre marcile premium ar trebui sa le aiba in vedere pe BMW si MERCEDES.
    15 2
  • @ @ jan
    Stiu ca doare dar asta este AUDI = VW. Ba chiar mai rau , au facut Passat CC mai frumos ca A6, ma refer la exterior. Nu mai zic de faptul ca motoarele le da de colo colo si anumite accesorii le gasesti ci colo si colo. Asta este, nu va suparati, importan este ca vinde destul de bine.
    11 2
  • nu e chiar asa
    Diferenta dintre un bmw si un rolls este mai mare decat un vw si un audi totusi:)
    7 1
  • Nu cred ca m-a mintit nimeni, testele sunt de acord cu mine, statistica nu prea tine cu tine. Audi s-a preocupat prea mult cu ironiile aruncate in spre BMW si a cam uitat cum e sa fi mai sus de locul 3, si-au dat seama ca nu se prea poate cu produsul in sine, asa ca isi manifesta frustrarile prin cu totul alte mijloace, la fel ca tine. Testul te contrazice, dar tot ce spui e "cine te-a mintit?" asemenea nemtilor de la audi, nu faceti nimic in plus, doar vorbe. Acuma hai cautati filme pe youtube sa-mi aratati ce tari sunt "audiurile" si ca nu isi merita soarta!
    7 3
  • sadadadadadadada
    topul este asa 1.bmw 2. mercedes 3.audi iar orice comentariu este de prisos.

    Macar cei de la Bmw sau Mercedes nu isi impart motorizarile cu marci low cost asa cum fac disperatii de la audi, in foamea dupa bani (2.0 tdi il gasesti pe un a6 de 40 de mii de euro, sau pe o skoda cu pachet de drumuri grele si bandouri negre la 15-16 mii, cat de "premium" poti sa fii cu astfel de mutari?)

    Si multi aleg Audi in defavoarea Bmw-ului sau Meredesului pentru ca sunt mai usor de intretinut, nu ca ar fii o alternativa mai buna pe langa Bmw sau Mercedes.
    15 2
  • Vanzari ianuarie-noiembrie
    Vanzari globale:
    1. BMW = 1,108,715
    2. Mercedes = 1,059,600
    3. Audi = 1,003,900

    Diferenta dintre prima si ultima clasata este de 104,815 unitati. O valoare nu tocmai mare tinand cont ca acum 10 ani diferenta era de aprox. 400,000 de unitati. Banuiesc ca luna decembrie nu poate schimba mare lucru, insa inceputul lui 2011 ar trebui sa ne dea o idee despre cum au fost primite noile modele ale celor 3 constructori.

    P.S.: Salut pe aceasta cale "specialistii" :D
    5 6
  • @ C-G-C
    Ai dreptate diferenta este mica , dar totusi 100.000 inseamna ceva pentru masini de lux.
    5 0
  • @replikate
    eu nu m-am referit la vanzari sau castig, eu m-am referit la calitatea masinilor, as vrea sa vad de unde ai dedus tu ca audi este pe locul 3 ?(excluzand vanzarile ), sa-mi areti si mie acele teste
    Si nu o sa-ti aduc filmulete de pe youtube pentru ca nu trebuie sa-ti demonstrez nimic, (tu trebuie sa o faci) si stiu ca toate 3 sunt grozave, fiecare exceleaza la ceva,
    p.s. : nu vad de ce audi nu ar putea fi considerata premium atata vreme cat interioarele de audi au o calitate mai buna decat cele de mercedes si cele de bmw( in special). Iar in dotarea standard audi vine cu climatronic, bmw cu aragaz ( seria3) .... bine ca in rest nici una nu mai ofera nimic.
    p.s. 2: n-are rost sa ne certam pentru niste metale.
    sanatate si numai bine ca asta conteaza :P
    3 6
  • meretzi in trebditzi
    1 1
  • poza de la articol......
    explica in cuvinte ce se intampla cand un Audi se ia de BMW........
    Chechmate.........si asta spune tot.......
    vom vedea la anu........orice e posibil.
    diferenta e de 10% in favoarea Bmw.
    3 1
  • @all
    Sunt curios ce beneficiu va aduce voua, fani ai celor doua marci, faptul ca aceste companii isi rotunjesc veniturile?!
    Nu cred ca un numar mare de vanzari reprezinta neaparat o confirmare a calitatii, ci mai degraba arata optiunea acelei parti a populatiei pe care noi o denumim "turma".
    Eu cred ca un lucru imbucurator ar fi mai degraba o scadere a vanzarilor unui constructor, fapt ce duce la cresterea exclusivitatii brandului pe care il apreciati, permitandu-va astfel sa iesiti din turma.
    Multa bafta!
    9 1
  • Intervin EU
    Eu abia astept sa mai treaca 4 ani sa vad cum cei de la AUDI dau un cap in bara , ca ei erau convinsi ca audi creste puternic ca vor deveni LIDERUL PREMIUM ca vor bate BAVAREZII .
    NEVER ,.
    Vanzarile nu se bazeaza pe marketing , ci pe CALITATE .
    BMW reuseste sa produca cea mai buna masina din lume e cea mai inchegata masina din lume , cele mai moderne motoare din lume .
    Atata timp cat motoarele vor suna ca vioara si consumurile vor fi modeste BMW va domina acest clasament ,
    xDrive si DSC-urile in cele mai bune setari , X5-ul cel mai popular suv desi e destul de scump reuseste sa multumeasca cei mai multi oameni,
    Atata timp cat BMW va produce ce produce , + un city car si un SUPER Car cred ca cu anii vor BATE nu numai Audi , dar vor bate tot Grupul vag , pentru ca BMW insemna multa , calitate nu in plastic , ci in , transmisie , suspensii ,motoare ,aici oamenii aleg , sport, stabilitate , putere , agresivitate si confort , cam asa stau lucrurile la Bavarezi .
    Audi incearca sa le faca pe toate dar nu le reusesc , motoarele la audi cat de bune nu or fi sunt in urma motoarelor de la B-M-W .
    Pentru ca BMW inseamna uzina de MOTOARE din MUNCEN ,.
    Bayerische Motoren Werke ( BMW-AG)
    3 0
  • MAI MAI
    AMBELE TREI MARCI F BUNE,DEPINDE DE PREFERINTE. IN LEGATURA CU MOTORIZARILE SI MERCEDES FOLOSESTE MOTOARE DE RENO, MAI DOCUMENTATIVA SI APOI VB
    SI NU STIU DE CE TOT FANI BMW SE AMBALEAZA SI EU SUNT POSESOR SI DE MERCEDES SI DE BMW SI DE AUDI DAR DIFERENTELE SUNT MINORE , FIECARE ARE AVANTAJUL SI DEZAVANTAJUL EI
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru