BMW Vision EfficientDynamics intra in productie in 2013

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.02.2010
BMW va oferi o versiune de productie a lui Vision EfficientDynamics in 2013. Aceasta va fi disponibila intr-o serie limitata la maxim 10.000 de exemplare si va oferi aceleasi carateristici tehnice pe care le-a anuntat conceptul acestui hibrid inedit.

O sursa din cadrul companiei BMW a confirmat faptul ca Vision EfficientDynamics va intra in productia de serie in 2013. Modelul va fi construit in maxim 10.000 de exemplare, iar acestea vor fi vandute unui public restrans. Spre deosebire de conceptul prezentat in 2009, versiunea de productie a acestui hibrid va avea o structura mai solida, prin inlocuirea elementelor din sticla sintetica cu materiale conventionale.

Conceptul BMW Vision EfficientDynamics este echipat cu un propulsor turbodiesel cu trei cilindri si cu doua motoare electrice. Acesta ofera o putere totala de 356 CP si un cuplu motor maxim de 800 Nm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in doar 4.8 secunde, iar viteza maxima a acestuia este limitata electronica la 250 km/h. In ciuda acestor capacitati dinamice deosebite pentru un hibrid, Vision EfficientDynamics consuma doar 3.76 litri la 100 kilometri si emite 99 de grame de CO2 per kilometru. Din fericire pentru clientii BMW care vor avea posibilitatea de a achizitiona acest model inedit, trenul de propulsie al acestui model va aduce performantele anuntate de concept in productie.

Potrivit sursei respective, modelul de productie al acestui hibrid nu va purta numele Vision EfficientDynamics, ci va avea un nume mai conventional. Mai mult decat atat, se pare ca departamentul de marketing al celor de la BMW a avut un cuvant greu de spus atunci cand a fost aleasa denumirea conceptului.

Desi versiunea de productie a acestui model nu va depasi cifrele de putere si cuplu anuntate de acest concept, se pare ca inginerii BMW lucreaza la imbunatatirea acceleratiei 0-100 km/h, precum si a reprizelor.

Via | Insideline

 

Comentarii (7)

  • ........
    asta va rupe gura targului
    6 1
  • VVW
    masina rupeee.
    e number one in the world
    4 1
  • Cine stie !?
    Acum mai apare un Audi cu 300 CP si un cuplu motor de vapor de vre-o 500 000 NM - ANUNTATI.
    6 1
  • alexthebuldog
    bmw
    nu am cuvinte.sunt curios cu circuli in bucuresti pe la periferie cu el
    5 0
  • respect forever
    automarket pentru prezentarea acestor imagini ...mai ales schitele de concept
    4 1
  • oare consuma ulei ??
    intrebarea mea este oare consuma ulei k si stramosii ei?:)))
    0 3
  • Genial,Incredibil
    Este prima masina din viata mea care atunci cand o vad pur si simplu imi sta inima in loc.Pentru masina asta trebuie gandit un nou cuvant care sa insemne mai mult decat perfect,frumos,incredibil etc.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru