Brusa Spyder, rivalul elvetian al lui Tesla Roadster

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.05.2009
Compania elvetiana Brusa a lansat un model electric sportiv, botezat Spyder, care ar putea sa se bata in viitor cu Tesla Roadster.

Dupa ce Tesla s-a bucurat de un succes rasunator cu prima sportiva electrica, o multime de alte companii anonime au incercat sa-i calce pe urme. Cel mai recent exemplu vine din Elvetia, unde constructorul de nisa Brusa a dezvaluit publicului un potential rival pentru Tesla Roadster.

Elvetienii au ales sa-si dezvolte modelul electric pe o platforma imbunatatita a celebrului Porsche 914 si au incercat sa traseze o linie de design inspirata tot de o legenda a constructorului din Stuttgart: 550 Spyder.

Propulsia va fi asigurata de doua motare electrice cu o putere de 95 de kW, mai exact 127 de cai, care furnizeaza putere separat, fiecarei roti. Cele doua motoare sunt alimentate de un set de baterii litiu-ion Kokham, care pot fi reincarcate total in doar patru ore de la o priza de 220 volti. Autonomia bateriilor insumeaza 125 de kilometri la o viteza constanta de 80 de km/h.

Puterea totala, completata de cuplul motor impresionant de 2200 de Nm ii permit modelului electric sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in mai putin de 5 secunde, o performanta care cu siguranta va atrage multi adepti.

Momentan nu exista alte informatii despre o posibila versiune de serie si pretul de pornire al acesteia.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru