Bugatti Veyron, sursă de inspiraţie pentru viitorul Ferrari Enzo

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.04.2011
Viitorul Ferrari Enzo va fi nevoit să revoluţioneze segmentul supercarurilor, urmând să fie un exemplu de inginerie, aşa cum este în prezent Bugatti Veyron.

Ferrari lucrează în prezent la un înlocuitor pentru vechiul Enzo, supercarul suprem născut la Maranello. Se pare că italienii au fost inspiraţi de cea mai rapidă maşină a momentului, Bugatti Veyron, un exemplu de inginerie al ultimilor ani.

Surse din interiorul Căluţului Cabrat au declarat recent, pentru publicaţia britanică Autocar, că "s-au schimbat multe de când Ferrari Enzo a debutat prima dată pe piaţă. Lucrurile s-au transformat complet. Aşadar, în condiţiile în care Ferrari nu este un brand de volum, o revoluţie a segmentului este scopul inginerilor italieni."

Noua generaţie Ferrari Enzo este aşteptată în perioada 2012-2013, cu un motor V8, bi-turbo, echipat cu injecţie directă. Alături de acesta, Scuderia va introduce şi un kit aerodinamic de nouă generaţie, testat în tunelurile sale speciale. Potrivit surselor din interior, elementele aerodinamice vor fi mobile, permiţând modificarea coeficientului şi apăsării în funcţie de viteza de rulare.

Vechiul Ferrari Enzo a folosit un motor V12 de 6.0 litri, capabil să livreze peste 650 de cai putere la 7800 de rotaţii şi un cuplu motor de 657 Nm la 5500 de rotaţii.

Supercarul folosea o caroserie din fibră de carbon, o cutie inspirată din Formula 1 şi discuri de frână ceramice. 

via | autocar

Comentarii (2)

  • le-au dat-o pe la nas nemtii fara sa aibe instorie in productia de masini supersport si acum sunt turbati :) nice!
    8 15
  • Nu prea se pot compara cele doua masini
    Sigur sunt amandoua supercaruri dar Enzo e construit pt circuit iar Bugatti e mai luxos, ofera mai mult confort. Pacat ca vor renunta la V12 si vor merge pe turbo dar nu au ce face ... trebuie sa se adapteze trendului.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru