BYD a lansat pe piata chineza hibridul plug-in F3DM

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 30.03.2010
Chinezii au dezvoltat un hibrid alimentat la priza capabil sa ruleze 100 de kilometri in regim 100% electric. Modelul se numeste F3DM, a intrat la vanzare ieri in China si vine in Europa anul viitor.

In timp ce producatorii cu nume din industria auto anunta cu surle si trambite lansarea modelelor lor hibride si electrice, chinezii de la BYD au dat drumul ieri la vanzarile unuia dintre primele modele de acest tip disponibile pe pietele lumii. Este vorba de F3DM, un hibrid care poate fi alimentat la priza a carui achizitie costa 169.800 de yuani (18.400 de euro).

BYD F3DM a trecut in 2009 printr-un an de "formare", masina fiind testata de agentii guvernamentale chineze pentru ca inginerii constructorului asiatic sa analizeze eventualele probleme pe care le-ar putea avea acesta. BYD a vandut anul trecut acestor organizatii 48 de exemplare ale modelului sau, un numar mai degraba redus in comparatie cu sperantele chinezilor.

Cu toate acestea, viitoarele bonusuri pe care guvernul chinez le va pune la dispozitia cumparatorilor unor astfel de modele ar scadea cu mult pretul modelului, care ar intra astfel in atentia clientilor chinezi. "Speram ca guvernul sa dea drumul la politica de bonusare cat de repede posibil, pentru a le putea oferi chinezilor masini la preturi atractive", declara Xu An, purtatorul de cuvant al celor de la BYD.

Conform planutilor guvernamentale, bonusul la cumpararea unei astfel de masini ar putea urca pana la 30.000 de yuani, ceea ce inseamna ca un BYD F3DM ar putea fi cumparat cu 15.000 de euro.

Modelul BYD poate rula pana la 100 de kilometri in modul electric (autonomie realizata in conditii de rulare constanta cu 50 km/h), acesta trecand ulterior pe rularea hibrida benzina/electric. Chinezii planuiesc ca lansarea din China sa fie dublata de lansarile europene si americane ale modelului, acestea urmand sa aiba loc in 2011.

via | Gasgoo

Comentarii (7)

  • ok
    BRAVO LOR :)
    6 2
  • Bine ai revenit batrane urs LEE!!! Imi a fost foarte dor de tine!
    2 3
  • bravo!
    Felicitari BYD!
    Bravo lor si oricarei alte companii care va scoate asemenea produse pe piata!
    Vrem sa putem alege sa conducem doar electric, iar benzina sa fie doar pentru situatii de urgenta!
    2 0
  • @Sara
    scriu des pe site :)
    multumesc!
    0 1
  • In atentia lui Mircea Mester
    Mircea, as vrea sa stiu si eu cat te costa sa mergi 100 km pe modul electric. Sincer, eu n-am vazut nicaieri un calcul. Inteleg ca o alimentezi cu curent dar as vrea sa stiu cat curent consuma si cat costa sa mergi cu ea.
    P.S. Despre Qashqai nu mai spun nimic (vad ca are acum reclama). Recunosc ca eu am gresit la momentul respectiv. Pe viitor o sa incerc sa aprofundez drive-test-urile.
    1 0
  • mircea
    @Bethurbazal
    Depinde. Ai un raspuns "ascuns" in interviul pe care i l-am luat lui Andreas Lassota, responsabilul proiectelor electrice la Opel:

    Automarket: Pana la urma, cat va costa in sine incarcarea unei astfel de masini? S-a vorbit foarte putin despre asta.
    Andreas Lassota: Daca vorbim de astfel de magazine, incarcarea va fi gratis. E ca in cazul cardurilor de fidelitate. Daca iti dau puncte si produse gratuite ulterior, de ce sa nu-ti dea un kWh gratis sa iti incarci masina? Pana la urma, cei 50 sau 60 de centi sunt un procent infim din ce cumperi. De altfel, multe dintre lanturile de magazine sunt deja interesate de acest tip de "schimb" cu clientii, iar noi suntem deschisi sa vorbim despre acest subiect cu oricine se arata interesat.

    De aici: http://www.automarket.ro/stiri/andreas-lassota-opel-masinile-electrice-vor-oferi-cu-adevarat-placerea-condusului-28936.html
    0 0
  • mihai2001
    Chinezii
    Pe astia nu ii intereseaza decat sa se imbogateasca repede si oricum. D'áia imi plac :).

    Am impresia ca trebuie sa ne gandim din timp imfrastructura electrica pentru ca o sa ne asalteze zic eu masinile astea ieftine si usor de intretinut.

    Abia astept sa vad pe strada 9 din 10 masini care sa fie electrice si ca raspuns pentru Bethurbazal : o masina electrica e mult mai ieftin de intretinut (nu are componente mecanice f multe) si daca o sa utilizam surse de energie ieftine (mai ieftin decat petrolul care e pe terminate) o sa fii multumit de masina ta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru