BYD a prezentat la Detroit primul hibrid plug-in de serie

De Sebastian Toma
Publicat Duminica, 11.01.2009
Chinezii de la BYD au prezentat la Detroit primul vehicul hibrid de productie de serie care poate fi incarcat si de la priza.

Esential

100 kilometri pot fi parcursi in modul electric al lui BYD F3DM.
22.000 de dolari este pretul lui F3DM pe piata Chineza.

BYD, un producator chinez de automobile, a prezentat modelul F3DM la Salonul Auto de la Detroit. F3DM este un hibrid cu incarcare de la priza care va fi produs in serie in maxim doi ani. Modelul va fi introdus pe piata din Statele Unite ale Americii imediat dupa ce productia acestuia va incepe, iar chinezii intentioneaza sa il introduca ulterior si pe piata Europeana.

F3DM are capacitatea de a parcurge 100 kilometri in modul electric, in baza unei incarcari de noua ore la o priza electrica standard. In statiile de incarcare BYD, alimentarea se va face mult mai rapid. Pasagerii lui F3DM isi pot continua calatoria dupa pragul de 100 kilometri cu ajutorul motorului cu combustie interna care propulseaza vehiculul dupa ce bateriile acestuia raman fara energie.

Pretul modelului pe piata chineza este de 22.000 dolari. Specialistii in marketing ai companiei chineze prevad vanzari de 500 unitati pe luna in China si considera ca numarul acestora ar putea urca pana la 2.000 unitati pe luna in decursul anului viitor. Pe langa F3DM, BYD va prezenta la Salonul Auto de la Detroit si un crossover electric, denumit E6.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • XYZ
    ma intorc la toyota si marile lor probleme cu noua baterica de la Prius....si chinezii?... fac un acumulator ce se incarca batand din palme. Ori chinejii sunt dati dracu' ori ne vom astepta ca de la primele livrari sa aflam cum au sarit in aer BYD-urile
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru