Cadillac a confirmat dezvoltarea unui crossover cu şapte locuri

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 28.05.2010
Cadillac a confirmat faptul cp va construi un crossover cu şapte locuri bazat pe platforma lui Chevrolet Traverse şi Buick Enclave.

Americanii de la Cadillac au confirmat faptul că lucrează la un crossover cu şapte locuri. Potrivit primelor informaţii, modelul va fi bazat pe arhitectura Lambda a celor de la GM, ultilizată şi de modelele Chevrolet Traverse şi Buick Enclave. Primele zvonuri despre un asemenea model de la Cadillac au apărut în urmă cu mai bine de 12 luni, dar intrarea General Motors sub protecţia falimentului i-a facut pe americani să lase deoparte asemenea vehicul. Oficialii Cadillac au confirmat dezvoltarea unui crossover premium în stilul mărcii americane, dar numele acestuia nu a fost dezvăluit.

Unele voci anunţă că noul crossover al celor de la Cadillac va avea un design similar cu cel al lui XTS Concept, model prezentat la Salonul Auto de la Detroit din 2010. Printre opţiunile de motorizare care ar putea apărea pe listă se află un motor V6 de 3.6 litri, dar GM ar putea să prezinte şi oferte V8 sau chiar unităţi diesel. Cel mai probabil, tehnologia injecţiei directe va intra direct în producţie în gama Cadillac şi va fi disponibilă pe toate motorizările alături de care este oferit acest model.

Viitorul crossover ar fi primul model de acest gen al celor de la Cadillac.Până acum, aceştia au dezvoltat doar modele premium, fie ele SUV-uri sau limuzine luxoase.

Totodata, constructorul american nu a dezvăluit dacă va aduce acest model şi pe piaţa din Europa, unde vânzările nu au fost tocmai excepţionale, dar acest gen de modele este căutat de familiile înstărite de pe Bătrânul Continent.

Via | InsideLine

Comentarii (2)

  • zarnesteanu
    Din cate stiu
    Caddy are un crossover in gama. XRS. Nu vad la ce le-ar mai trebui inca unul. XRS a fost reinnoit cu putin timp in urma.

    Oricum, sunt pe drumul cel bun. BAFTA maxima :)
    2 0
  • Victor
    Cadillac
    Nu o fii vorba de inlocuitorul lui Escalade stiu k ar fii niste zvonuri in acest sens cum k inlocuitorul lui Escalade(ma rog si a modelelor surori:Tahoe samd),ar fii cva in genul SUV,crossover si ar aparea in 2012-2013 cred k asta ar fii
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru