Cadillac Converj va fi produs in serie

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.04.2009
Surse din interiorul GM au afirmat ca va exista o versiune de serie a conceptului Cadillac Converj, echipata cu trenul de rulare al modelului Chevrolet Volt.

Desi oficialii GM au anuntat ca nu vor acorda unda verde unei versiuni de productie a conceptului Cadillac Converj, surse din interiorul grupului american sustin exact contrariul. Se pare ca in urmatorii trei ani am putea asista la dezvaluirea unui Converj de serie, nascut din nevoia de a oferi publicului o gama de produse ecologice si din obligatia financiara de a oferi administratiei prezidentiale suficiente motive pentru sustinere.

Dezvaluit la inceputul lunii ianuarie in cadrul Salonului Auto de la New York, noul Cadillac Converj a combinat perfect designul exclusivist al brandului cu inovatia tehnologica a noului Chevrolet Volt. Din primele informatii se pare ca versiunea de serie va pastra silueta de coupe si nu va adopta liniile unui sedan asa cum se anticipase. Dezvoltarea sa pe platforma actualului Volt, va face ca versiunea de serie sa se individualzieze printr-o garda la sol mai inalta decat cea a conceptului si o linie a acoperisului de asemenea mai inalta.

Viitorul Cadillac Converj va fi propulsat de acelasi tren de rulare hibrid de pe Volt, compus dintr-un motor electric si unul cu patru cilindri pe benzina, cu o capacitate de 1.4 litri.

Unitatea conventionala va incarca bateriile litiu-ion dupa ce autonomia electrica de numai 65 de kilometri va fi epuizata. GM va opera insa o serie de modificari pentru a imprima un caracter sportiv trenului de rulare.

Potrivit unor surse din interiorul Cadillac, unitatea hibrida ar putea fi folosita si pe un viitor crossover, bazat pe aceeasi arhitectura a modelului Volt. Noul membru din familia GM ar urma insa sa fie produs si vandut sub logo-ul Buick.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru