Calculator taxa auto 2012, oferit de Automarket

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.01.2012
Automarket a actualizat calculatorul de taxă auto conform normelor din 2012. Fie că ai un autoturism obişnuit sau un vehicul de transport marfă, calculatorul nostru de taxă este uşor de folosit.

Automarket te ajută să calculezi taxa auto 2012 cu un formular uşor de folosit, fie că ai un autoturism sau un vehicul de transport marfă. Calculatorul de taxă a fost reprogramat conform noilor norme publicate în Monitorul Oficial al României şi vizează furnizarea unei valori corecte a taxei auto pentru orice automobil, singurul lucru pe care trebuie să-l facă utilizatorul fiind introducerea corectă a datelor.

Taxa auto 2012 a fost publicată pe 10 ianuarie 2012 în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că va intra mâine în vigoare. Din acel moment, toate automobilele înmatriculate în România înainte de 01.01.2007 vor plăti taxa de mediu la prima transcriere a dreptului de proprietate. Autovehiculele importate în România vor plăti şi ele taxa auto 2012 la înmatriculare, singurele vehicule scutite de taxă fiind hibrizii, modelele cu motoare Euro 6, vehiculele electrice, automobilele care au plătit taxa auto din 01.01.2007 fără restituirea sa prin export sau proces şi toate vehiculele înregistrate la excepţiile legale de la taxa de poluare.

CLICK AICI PENTRU A-ŢI CALCULA TAXA AUTO 2012

 

EXCEPŢII DE LA TAXA AUTO 2012 

Taxa nu va fi aplicată autovehiculelor aparţinând misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi membrilor acestora, precum şi altor organizaţii şi persoane străine cu statut diplomatic, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap şi autovehiculelor de poliţie, jandarmerie, pompieri, ambulanţă, autovehiculelor a căror caroserie sau al căror şasiu a fost înlocuită/înlocuit, cu condiţia ca acestea să fi fost anterior înmatriculate în ţară, precum şi autovehiculelor speciale a căror deplasare pe drumurile publice este în general limitată numai la şi de la locul de muncă, ale căror motoare respectă normele privind poluarea chimică aplicabile maşinilor mobile nerutiere, anunţă colegii de la Mediafax. Aşadar, recarosarea unui automobil mai vechi este singura soluţie de a înmatricula o maşină non-euro, euro 1 sau euro 2, al cărei cuantum al taxei ar fi exagerat în raport cu valoarea vehiculului, dar această procedură le este disponibilă doar celor care au deja un autovehicul "donator" înmatriculat în România şi cumpără un autovehicul identic, dar mai nou sau de vârstă egală.

Pentru persoanele cu handicap, excepţia de la plata taxei auto se aplică numai pentru achiziţionarea unui singur autovehicul în decurs de cinci ani şi atunci când autovehiculul este în proprietatea acestei persoane. Taxa nu se plăteşte nici atunci când autovehiculele sunt încadrate în categoria vehiculelor istorice, sunt acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică, sunt confiscate şi acordate cu titlu gratuit sau sunt destinate competiţiilor sportive.

Comentarii (23)

  • la revedere masini second din romania.....traiasca geambasii masinilor auto strainezeee aduse de afara
    19 4
  • Cosmin
    @qver
    lasand prostia care ai scris o mai sus ..tu asa vb si in realitate ? Ma refer la ...`sefu..vreau si eu o masina auto straineza `. Trist intradevar...nu inteleg cum de supravietuiesc asemenea exemplare totusi..un mare mister pentru mine.
    14 11
  • qwerty
    Astia suntem!
    Am vazut pe la stiri cozi interminabile, scandaluri, geamuri sparte la inmatriculari, jandarmi adusi pentru pastrarea ordinii, intr-un cuvant: haos. Asta ca sa apuce sa-si inmatriculeze masinile inainte de taxa. In schimb, sa ne unim impotriva japitelor astora si sa-i facem sa renunte la aberatia asta, nu suntem in stare.
    Nu-i nimic, e bine, avem ceea ce meritam: platim taxa de inmatriculare, platim taxa de drum de doua ori (in benzina si rovinieta), drumuri avem din parti, s.a.m.d.
    34 2
  • vehicule istorice
    am si eu o intrebare, daca vreau sa-mi iau (de ex) un Prosche 944 din 1980 (32 de ani vechime) e considerat vehicul istoric ?
    unde pot gasi delimitarea clara a vechicului istoric ?
    8 0
  • vehicule istorice
    am si eu o intrebare, daca vreau sa-mi iau (de ex) un Prosche 944 din 1980 (32 de ani vechime) e considerat vehicul istoric ?
    unde pot gasi delimitarea clara a vechicului istoric ?
    3 0
  • @Misi
    Nu.

    Trebuie să treacă 35 de ani de la ieşirea din producţie şi să fie în stare originală ca să fie acceptată de Retromobil ca vehicul istoric.

    Orice modificare te face să pierzi acest statut.
    8 0
  • Dacia 1300
    Sa inteleg ca Dacia 1300 bunicului an fabricatie 1973 este vehicul istoric?
    Inca mai merge, de fiecare data cand ajung acasa o iau la o tura :).
    9 0
  • @Automarket
    Daca am o masina din 2007, 1.5, euro3, inmatriculata, mai platesc taxa ?
    0 5
  • Doru G
    Clarificari
    Avind in vedere ca taxa veche s-a calculat in lei la una anumit curs ( mult mai mic decit cel actual) iar actuala taxa se calculeaza la un curs mult mai mare, s-ar putea sa rezulte ca mai ai de plata ( ?! ?) in loc sa ai de recuperat bani... Tine cineva cont de diferenta de curs ? Vechimea se calculeaza la data primei taxe sau la momentul actual , pentru ca apar diferente semnificative in functie de cele 2 date ?
    4 1
  • andy.s
    romanii traiasca prosti
    asa foarte bine prosti statul
    6 2
  • @AUTOMARKET
    @AUTOMARKET @Sebastian Toma
    N-am inteles totusi de ce puneti Golf 5 in prim plan... primiti de la Volkswagen vreun comision sa le afisati sigla pe tapet???
    15 6
  • @NDY
    Dacia aia e vehicul istoric, da....
    3 0
  • florin
    taxa
    va rog sa ma la muritzi si pe mine ca BASESCU mi-a zapacit capul cu taxa lui. Am un Break din 2000, ca sa-l trec pe numele meu cam cat trebuie sa platesc ?
    0 0
  • kim_vl
    Calcul corect cum ?
    Am cumparat o masina noua (Opel Corsa 1.3 CDTI 1248 cmc, Euro 4, CO2 124 g/km) si am inmatriculat-o in noiembrie 2008 si am platit o taxa de 650 RON (aprox. 150 Euro). Acum, daca vreau sa-mi recalculez taxa cum trec masina in calculator, ca fiind noua sau ca veche de 3 ani ? Pt. ca in ambele cazuri taxa noua imi iese cam de 4 ori mai mare (circa 600 Euro) decat cea pe care am platit-o in 2008, nicidecum mai mica cu 25%.
    2 1
  • kim_vl
    Reducere ? Aiurea !
    Mai am un Leon 1197 cmc TSI Euro 5 CO2 13g/km luat nou in martie 2011. Anul trecut am platit 317 RON taxa. Daca as cumpara acum si as inmatricula aceeasi masina taxa e de 326 Ron. Deci unde e reducerea ?
    5 1
  • @ florin
    Introdu datele de pe talon in calculatorul de taxa din text si vei afla raspunsul.
    1 0
  • Andrei
    ?>>>?
    Taxa se aplica si motocicletelor aduse din import?
    1 0
  • Virgil
    Suntem o tara de prosti
    Nu suntem in stare sa ne organizam
    4 0
  • Autovehicule mai vechi de 30 de ani
    Pentru cei care intreaba cum poate fi considerat un autovehicul ca fiind istoric: sunati la sediul ACR (Automobil Clubul Roman) din judetul vostru, iar de acolo cereti sa vi se faca legatura cu cineva responsabil cu serviciul RETROMOBIL. Sincer sa fiu, si pe mine ma cam tenteaza sa-mi cumpar un Mercedes Cobra ca sa scap de toata nebunia asta...
    3 0
  • SANDRU
    contestare taxa
    Cine ne opreste pe noi romanii sa constituim o asociatie care sa lupte in justitie sa elimine toate aceste abuzuri.
    1 0
  • noua taxa
    daca am un ford mondeo din 2002 prima inmatriculare..eu l-am cumparat din 2011 daca vreau sa il vand acuma cine il cumpara va trebui sa plateasca noua taxa auto sau cum ?imi poate explica si mie cineva sau eventual sa imi trimita un mail pe banu_face_legea@yahoo.com multumesc anticipat
    1 0
  • INFOMAR
    contest taxa
    Absurd, abuz la economiile romanilor! de ce sa platim taxa auto, sau de mediu, sau de inmatriculare........la automobilele fabricate in tara?

    De ce sa nu incurajam industria romaneasca, locurile de munca de aici, industria pe orizontala si subfurnizorii de piese si echipamente pentru automobilul romanesc?

    Acest ministru Borbely nu-i roman? nu-i din guvernul romanesc?
    1 0
  • vasile
    TACXA DE POLUARE
    OARE NOI ROMINI NU VREM SA NE ALIEM CU TARILE EUROPENE CU BULGARIA ,SPANIA ETC DAR CU TACXA AUTO NOI TREBUIE SA FIM MAI PRESUS DECIT TOTI ORI NOI CETATENI TREBUIE SA PLATIM TACXA PE PROSTIE SI GUVERNATI SA TRAIASCA BINE SA NE SPUNA MINISTRU MEDIULUI CITI BANI DIN TACXA AU PLECAT LA MEDIU SI CITI AU PLECAT IN ECONOMIA SUB TERANA CONDUSA DE EI SINT NISTE OAMENI CU DOUA FETE CIND SINT ALEGERILE NE DA DE TOATE CIND SINT LA PUTERE UITA DE TOT CE AU PROMIS
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru