Taxa auto 2012 ar putea fi modificată de Guvern

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.01.2012
La scurtă vreme de la intrarea în vigoare a noii taxe auto, Laszlo Borbely a propus amânarea cu un an a taxei aplicate vehiculelor înscrise în România înainte de 01.01.2007.

Laszlo Borbely a cerut reanalizarea Legii privind taxa auto 2012 şi amânarea cu aproximativ un an a articolului care impune plata taxei de primă vânzare pentru maşinile înregistrate înainte de 01.01.2007, anunţă Mediafax. Ministrul Mediului şi al Pădurilor susţine că această măsură vine în ajutorul proprietarilor de automobile vechi, care nu au înţeles complet sistemul şi nu au avut timp să-şi vândă maşinile în timp util. Totodată, un alt argument al ministrului Borbely vizează valoarea exagerată a taxei auto în cazul unor automobile vechi, citează colegii de la Mediafax.

Pentru moment, noua taxă de poluare a rămas în forma în care a fost votată la începutul anului. Sugestia lui Laszlo Borbely rămâne doar o propunere pentru moment. Dacă aceasta va fi luată în considerare de colegii săi din Guvern, taxa auto 2012 se va plăti doar pentru automobilele care nu au mai fost înmatriculate în România, iar cuantumul său va fi redus cu până la 25%.

Dacă această ordonanţă de urgenţă va fi introdusă şi taxa de poluare va fi modificată, noua formulă a taxei va fi din nou discriminatorie faţă de automobilele importate din Uniunea Europeană. Decizia finală în privinţa amânării taxei auto 2012 pentru vehiculele înmatriculate în România înainte de 01.01.2007 va fi anunţată în data de 25 ianuarie 2012.

Noua taxă auto a fost aprobată de Guvern în luna septembrie, adoptată de Senat în luna octombrie şi votată de Camera Deputaţilor în luna decembrie. Legea a intrat în vigoare pe 13.01.2012, la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Formula de calcul a taxei auto 2012 a fost elaborată tot de cei de la Ministerul Mediului, deci ministrul Borbely nu face decât să le dea de lucru subalternilor în perioada următoare. O soluţie eficientă ar viza reducerea cuantumului taxei de poluare astfel încât aceasta să fie accesibilă celor care cumpără automobile vechi, asigurând plata acesteia şi menţinerea pieţei auto pe linia de plutire.

Via | Mediafax

Comentarii (18)

  • guvernul incepe sa cedeze la presiunea strazii... incarca disperati sa se mentina la putere...
    39 5
  • gresit, cineva dintre ei nu a apucat sa isi vanda masinile sh pe care le detinea intr-un parc auto si amana un an ca sa poata face asta.
    50 4
  • cristi
    De fapt acuma noi nu am inteles. Ei cica ar fi vrut sa-i ajute pe cei care au masinile inmatriculate inainte de 2007 sa si le vanda mai repede. O dau cotita ca si cu celelalte legi sau prostii pe care le-au facut numai ca sa ramana la guvernare. Stiu ca mai au putin pana zboara si vor sa traga cat mai mult in timpul ramas.
    17 4
  • bogdan
    ....degeaba
    nici nu stiu ce ne mai mira la guvernantii nostri dragi... ca dau legi ca sa le schimbe dupa 2 saptamani ... cine poate gandi o asemenea lege ? trebuie chiar sa fii tampit sa platesti taxa de prima inmatriculare pt o masina la al 4 5 6 7 lea proprietar.. daca vreunu cu masina cu motor mare o duce la bulgari ca sa scape de impozitul romanesc care este iar o aberatie ii da statul roman banii care i-a dat el pe taxa inapoi .. in veci.
    10 1
  • Masura populista, in disperare dupa voturi. Probabil ca asa a venit dispozitia de sus (pardon, jos basescu).
    As vrea sa gasesc pe cineva care sa fie in stare sa calculeze (singur, fara studii, tehnica de calcul) cat este taxa cea noua pentru sa spunem 1600 cmc, euro 4, 2003, benzina.
    Ca si aspect general, masura nu reduce poluarea ci reduce posibilitatea de a vinde/cumpara o masina in Romania de astazi, masura care (ghiciti?) nu este conforma cu politica UE. De aici pot rezulta alte sanctiuni.
    14 0
  • Laszlo?
    Pai stai, nu desteptul asta o propus taxa asta de la bun inceput? Acuma tot el vrea s-o schimbe ca nu-i ok? Doamne fereste, ce concluzie pot sa trag? Ca o propus-o initial dupa ce o dat dimineata cu capu de chiuveta si astazi o mai dat o data cu capu de candelabru de data asta si s-o sucit?
    Bataie de joc pe banii romanilor.Nimic altceva.
    12 0
  • sal
    lol ai dreptate
    8 1
  • puimarin
    Ca la noi la nimeni . numai în românia se poate aşa ceva . Azi îi taxa mîine nui poimîne îi mare mîine se reduce . Şi cît timp va fi redusă ??? Pînă ce golesc parcurile auto şmecheri lor care cotizează la campanile electorale .
    Ei spun "pt reînoirea parcului auto " da să ne dea de lucru si să ne dea salari . Că din salar minim pe economie nu îţi permiţi să iţi cumperi nici scuter nou decum maşină nouă .
    13 0
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Doamne ,cum am mai zis,traim intr-o tara plina de nebuni!!!si partea nasoala e ca ne si conduc...si partea si mai nasoala e ca noi ii lasam (acum nu stiu cine o fi mai nebun, ei sau noi)
    7 0
  • ???
    La ce "DREACU" mai bagati taxa asta daca oricine va da in judecata isi primeste banii inapoi???
    6 0
  • aberatie!
    pai daca stiam mai luam masina romaneasca!
    3 0
  • you_hoooo
    din ciclul "iarta-ma baietzi"
    Si uite din prostie puteau bloca o piata auto- deja sufocata. Cand au vazut ca nu mai incaseaza TVA si alte taxe s-au razgandit. PROSTI!!! Sa se care draq sa ne lase cu ineptiile lor.
    6 0
  • nelubancos
    GANDITIVA LA OAMENI CARE S-AU INGHESUIT INAINTE DE SARBATORI LA RAR SI ACUMA O SCHIMBA IAR.....
    4 0
  • nelubancos
    Taxa de poluare
    OAMENI BUNI AU AJUNS BOZGORII SA NE CONDUCA TARA !UNDE IN ALTA TARA MAI CONDUC MINORITATILE?SI SUNT BA DE DREAPTA BA DE STANGA DEPINDE UNDE E CIOLANU. PE NOI NE TERMINA CU TAXA DE POLUARE SI EI FURA TOATE PADURILE UITATI-VA CE AU FACUT IN HARGHITA SI COVASNA AU DISTRUS TOT
    JOS BOZGORIIIII DE LA PUTERE!!!!!!!!!!!!
    7 0
  • Taxa auto
    Haaaii, ma, sa-l pupam in ... pe Borbely.
    Sa ii f..am taxa auto!!!!!!!!!!

    Acesta e un pamflet: Nu o sa ma apuc de manele!
    4 0
  • traian
    Borbelia sa se duca in Ungaria
    Ce am ajuns in tara asta,guvernantii umili au facut pact cu ungurii pt voturi si acum avem ministri bozgori in ROMANIA,sa se duca la ei in Ungaria ,rusine,cum acceptam sa isi bata joc de noi?Ministerul Mediului niste hoti ordinari,la un Logan nou cer javrele 800 euro taxa de mediu.Ce fac ei pt aceasta taxa?nimic,ori Loganul e f poluant ori noi suntem fraieri ca nu facem petitii la ministerul lor de hoti de mediu
    7 0
  • razvan
    taxa
    nu inteleg ce treaba are modernizarea statului cu taxa auto .....
    5 0
  • Ungure marsh afara
    niste puscai mai teribilisti pt voi astia ''conducatorii' va doresc sa aveti parte.
    a veni vremea cand nu-ti mai dormi voi noaptea de frica.
    ...puneti taxe dupa ce faceti locuri de muca si romanu are din ce trai si permite sa plateasca. la familiile voastre sa le puneti taxa ca v-au crescut si va rabda pamantu. niste jigodii.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru