Guvernul suspendă taxa auto pentru reînmatricularea maşinilor înscrise în România

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.01.2012
Coaliţia guvernamentală a anunţat că va introduce luni o Ordonanţă de Urgenţă pentru a schimba taxa auto 2012. Taxa de mediu nu se mai aplica timp de un an pentru automobilele înscrise în România înainte de 01.01.2007.

Guvernul vă aduce o veste bună dacă vreţi să faceţi o tranzacţie cu un automobil înmatriculat în România înainte de 01.01.2007: taxa auto 2012 se va suspenda pentru un an pentru aceste vehicule, iar cei care au plătit-o deja îşi pot lua banii înapoi. Nu vă grăbiţi încă la Administraţia Financiară de care aparţineţi pentru finalizarea tranzacţiei, deoarece modificarea nu a intrat încă în vigoare, dar coaliţia de guvernământ va emite o Ordonanţă de Urgenţă săptămâna viitoare pentru a rezolva această problemă. În mod paradoxal, sugestia de suspendare temporară a taxei a venit chiar de la conducătorul ministerului care a introdus taxa auto 2012, iar decizia a fost motivată pe fondul schimbării prea drastice pentru populaţie.

Noua modificare le-a oferit un ajutor nesperat celor care au cumpărat un automobil înmatriculat în România înainte de 01.01.2007 la un preţ derizoriu, cetăţenii respectivi fiind scutiţi de plata taxei pentru înmatricularea acelui automobil. Totodată, Ordonanţa de Urgenţă care va fi emisă săptămâna viitoare i-ar putea ajuta şi pe cei care au chemat autorităţile în instanţă în vederea înmatriculării fără plata taxei auto, deoarece aplicarea noului OUG ar face taxa auto 2012 la fel de discriminatorie precum taxa pe care a înlocuit-o.

O altă veste bună este că reducerea de până la 25% a taxei auto 2012 rămâne în continuare valabilă, ceea ce va reduce încasările statului cu aproximativ 240 de milioane de lei. Potrivit ANOFM, bugetul de mediu estimat pentru 2012 a scăzut atât cu suma menţionată mai sus, cât şi cu suma de 336 de milioane de lei, sumă pe care guvernanţii sperau să o încaseze în urma transcrierii dreptului de proprietate a automobilelor înmatriculate în România înainte de 01.01.2007 şi a încasărilor aferente acestor tranzacţii la Fondul de Mediu.

CLICK AICI pentru a citi mai multe despre Taxa Auto 2012.

Via | Mediafax

Comentarii (9)

  • alba-neagra cu taxa auto
    Nu mai stiu cine sunt mai prosti, guvernantii ca decid asemenea aberatiuni, sau poporul roman ca accepta?
    12 2
  • .marius.
    E an electoral.
    Trebuie sa creasca si ei cumva in sondaje, chiar daca stiu ca eliminarea taxei, precum si procentul de reducere a acesteia le vor aduce niste gauri in buget de peste 550 milioane lei.
    Asa ca vor fi putini care se vor gandi la aceasta alba-neagra si se vor grabi sa vanda.Piata second hand se va dezgheta.
    8 1
  • mda
    ha,n-ai auzit ca imprumutam 1 miliard de euroi?...multi ar cam fi datori cu macar vreo 30min de stat prin piata ,tinind cont ca unii au obtinut niste drepturi(de bun simt zic eu) pt ei
    4 0
  • Taxa
    PAI IAR E ILEGAL DACA SE SUSPENDA DOAR PT UNII
    0 1
  • @marius
    Evident ca explicatia logica a acestui gest "milos" al Puterii este aceea pe care ai avansat-o tu. Pe de alta parte, ma intreb totusi de ce se (mai) protesteaza cu atata vehementa in centrul Capitalei in conditiile in care orice roman cu capul pe umeri stie si noaptea in vis ca tara nu va scapa de ciuma orange decat numai in caz de forta majora - a se citi lovitura de stat militara! Insa numai cu o floare nu se face primavara, respectiv numai cu impulsul onest al acelui locotenent temerar care cica isi va primi curand "rasplata" de la superiori pentru decizia lui "ne-deontologica" (straniu...eu stiam ca Armata, inainte de a se supune legilor politice si regulamentelor militare, trebuie sa slujeasca vointa poporului din randurile caruia provine de fapt, dar pesemne ca eu, fiind venit din cosmos, nu prea inteleg cum stau lucrurile pe aici :D), conform unui principiu enuntat cu emfaza intelectuala de cea mai neprihanita orhidee de pe Glob, madam Udrea: "Faptele bune nu raman nepedepsite!"...
    6 2
  • Aditza
    @Saabcuantic
    Dap e o mare problema cu portocalii si cu cei multi care au fost spalati pe creier de catre supremul conducator, dar dupa 20 de ani de "asazisa" democratie nu ai invatat nimic.
    2 1
  • nu sa scos taxa vrajeala
    0 1
  • Cotleț
    Cine poate lamuri lucrurile...?
    Am un VW pasat din anul 2000 adus din Germania,mi-au expirat si numerele rosii....Vreau sa-l inscriu in Romania...Care taxe au cazut... Cea de mediu,poluare sau vinzare cumparare...Cu multumiri pentru cine vrea sa-mi raspundă.
    0 0
  • TAXA AUTO
    Asazisa rabla este de cele mai multe ori ,un auto (1,5 t fier)aduse de Romanii cu posibilitati reduse si unii care au muncit cu greu in strainatate ,au luat un auto pentru avenii acasa si a o folosi la deplsari pentru inceputul unor mici afaceri sau pentru deplasarea de acasa la cimp,la padure,unde au de lucru cu speranta prosperitatii si inlocuiri acstea in citiva ani.Cu un auto nou nu circuli pe oriunde (desi drumurile sint la fel) AU frinat dezvoltarea ROMANIEI si apoporului ei.La acesta a contribuit interesul lor pentru fierul vechi (pe care il aduc" amariti",de afara )si pe care fauritorii de taxe se grabesc sa-l exprte umflindusi conturile dind impresia Romanilor ca banii se fac numai din FURAT. Fratilor trezitiva!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru