Campanie inedita impotriva sofatului in stare de ebrietate

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.02.2009
Politia rutiera din Thailanda a inceput o campanie inedita pentru a descuraja soferii sa se urce la volan dupa ce au consumat alcool.

Din dorinta de a opri soferii din Thailanda sa conduca sub influenta alcoolului, politia din acest stat a inceput o campanie inedita pentru a sensibiliza publicul. Pentru a isi atinge obiectivul, thailandezii au amplasat automobile accidentate pe langa licee si diverse institutii din tara. Langa automobilele accidentate, politistii au asezat manechine stropite cu vopsea rosie, tema "imitata" fiind urmarile accidentului dintre o masina si un biciclist, motociclist sau pieton.

Politia din Thailanda a apelat la aceasta masura pentru a le imprima soferilor imagini concludente, care sa le reaminteasca riscurile la care se supun in momentul in care urca la volan dupa ce au consumat alcool. In tara noastra, campaniile de sensibilizare a publicului privind riscurile la care se supun sunt mai putin agresive si au tendinta de a fi batjocorite de catre cetatenii nepasatori.

Ca urmare a accidentelor rutiere, in Romania dispare in fiecare an populatia unei comune. Recordul mortilor pe soselele din Romania a fost atins in 2007: 2.775 de morti. In 2006 au decedat 2.151 persoane pe soselele noastre, iar in 2005 au fost nu mai putin de 2.615 victime ale accidentelor rutiere.

In anul 2006 numarul mortilor a rezultat din 19.259 de accidente, pe cand in anul 2004 un total de 7.347 au fost soldate cu victime.

Via | Jalopnik



 

Comentarii (9)

  • george
    CE DESTEPTI SI ASTIA
    Si au pus epava pe tot trotuarul in asa fel incat pietonii sa mearga pe sosea si sa-i calce masinile...

    In alta ordine de idei, strategia campaniei este buna: numai chestiile socante ii mai trezesc pe cate unii...
    1 0
  • prudentul
    explicaţie
    Omul a beut ÅŸi acum face dragoste cu motocicleta.
    1 0
  • hollandman
    pai da
    ce tare in brand a fost motociclistul de a indoit in halatul ala masina , osos Thailandezu
    1 0
  • xulescu
    bine ca nu e in romania
    bina ca nu e in romanica. ar avea aia care strang fiare vechi din ce sa mai faca un ban. a doua zi ar fi furate cu tot cu manechin
    1 0
  • Campaniile sunt bune, Accidentele nu sunt de dorit.
    ... Da' mai lasati-i sa si moara, ca si asa suntem prea multi pe lumea asta.

    Familii indurerate si cioclii fericiti ca au clienti. Asta lasam in urma.

    Mai bine morti decat la puscarie, sa mai impovaram statu cu cheltuieli pentru noi.

    Hai la apasat pedala toata lumea sa ramana de mancari si pentru aia din Africa sau Asia care n-au vazut o paine de cand s-au nascut.
    1 0
  • mm..da
    theo esti un om cu adevarat inteligent... cred ca e cazul sa te faci politician
    0 1
  • pt teo
    @ THEO
    nu stiu daca ai fost ironic(sper dar nu prea pare) daca nu sa stii ca ti'am notat "discursu" si la inmormantarea ta se va auzi

    mai gandeste inainte sa scoti ceva pe gura....sper sa fie doar o ironie
    1 0
  • bubutza_79
    @Theo
    Ai perfecta dreptate
    1 0
  • patricia
    accidente
    acum 45 de ani ,cand am luat carnetul eram foarte fudula si mandra ca pot conduce.Pe atunci erau mai putine masini ,soferi erau mai toti profesionisti,asa am scapat de unele accidente pe care le-as fi facut din graba sau neatentie.Pe parcurs am invatat ca trebuie sa fiu mai prudenta,sa ma grabesc mai 'incet' si sa respect regulile intocmai.Cu toate ca am o masina superfrumoasa am invatat ca trebuie sa fiu egala cu ceilalti in trafic.Am invatat ca masina costa bani,ca imprudenta poate sa duca la pierderea vietii a mea sau a altuia,viata care costa enorm.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru