Câştigătorul concursului Opel ecoFlex Experience a primit cheile unui Ampera

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.07.2010
Opel ecoFLex Experience şi-a desemnat câştigătorii după o finală strânsă cu trei probe de foc. Un portughez s-a dovedit a fi cel mai eco şofer din europa şi a primit cheile unui Ampera.

Esential

70.000 de concurenţi au participat la Opel ecoFlex Experience.

Opel a anunţat oficial câştigătorul concursului său ecoFlex Experience, după lungi săptămâni de concurs şi după mai multe probe de consum. Cel mai eco şofer din Europa a fost declarat portughezul Antonio Goncalves, care a reuşit să câştige finala după două zile de concurs desfăşurate pe circuitul din Sturup, de lângă Malmo, Suedia.

La concursul Opel s-au înscris iniţial 70.000 de concurenţi, dintre care germanii au selecţionat doar 20 de finalişti. Aceştia au trebuit să parcurgă un traseu urban cu Opel Corsa, să parcurgă un traseu contra-timp cu Insignia şi să facă cel puţin 20 de tururi de circuit cu 1.6 litri de combustibil în rezervorul lui Astra.

Goncalves a reuşit un consum de 4.25 litri în cadrul primei probe şi unul de 4.61 litri 100 de km în cazul celei de a doua probe. Portughezul a obţinut cel mai bun punctaj final şi a fost răsplătit cu un set de chei simbolice ale primului exemplar Opel Ampera, pregătit să se lanseze anul viitor pe piaţă.

Goncalves va primi hibridul anul viitor, odată cu ieşirea sa pe poarta uzinei.

Locul doi i-a adus danezului Yakup Pelit un Opel Astra ecoFlex de 1.3 litri CDTi, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost echivalentă cu un Corsa ecoFlex, primit de finlandezul Keijo Tapio Leppavouri.

via | GM Europe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru