Cei 7 finalisti "Car Of The Year 2008"

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 08.10.2007
Finalistii COTY 2008 sunt Fiat 500, Ford Mondeo, Kia cee’d, Mazda 2, Mercedes C-Klasse, Nissan Qashqai si Peugeot 308.

Va anuntam cu ceva vreme in urma cei 32 de candidati la cel mai ravnit trofeu de pe piata auto: „Car Of The Year”. A venit momentul sa aflam si cei 7 finalisti pentru editia 2008.

Juriul, format din 58 de jurnalisti auto din 22 de tari europene, a ales cei sapte finalisti dintre care va fi ales marele castigator. Modelele care ajuns in finala sunt: Fiat 500, Ford Mondeo, Kia cee’d, Mazda 2, Mercedes C-Klasse, Nissan Qashqai si Peugeot 308.

Modelul castigator va fi anuntat pe data de 19 noiembrie. Printre cele mai importante modele lasate in afara competitiei se numara Audi A5/S5, Renault Twingo, Toyota Auris/Corolla, Smart Fortwo, Lexus LS, Skoda Fabia, Honda CR-V, Fiat Bravo,  Hyundai i30, Volkswagen Tiguan sau Mazda CX-7.

Castigatorii din ultimii ani au fost Renault Megane (2003), Fiat Panda (2004), Toyota Prius (2005), Renault Clio (2006) si Ford S-Max (2007). 

Mai multe detalii despre marii  finalisti ai Car  Of The  Year 2008:

- Fiat 500  -  Conceput la Centrul de Stil Fiat si produs in fabrica din Tychy, Polonia, noul Fiat 500 este o masina cu trei usi cu lungimea de 3550 mm, latimea de 1650 mm, inaltimea de 1490 mm si ampatamentul de 2300 mm.

Micutul model italian a obtinut deja o performanta la nivel european, fiind catalogat cu 5 stele la testul de siguranta EuroNCAP.

- Ford Mondeo -  Construita pe aceeasi platforma cu S-Max, Mondeo vine sa revitalizeze un sector de piata pe care Ford incepea sa piarda teren. Noul Mondeo nu  numai ca arata bine ci vine si cu echipare standard generoasa, care include ESP, buson de alimentare Ford Easyfuel, lumini de drum "follow me home", computer de bord, aer conditionat, si un port audio extern pentru conectarea echipamentelor auxiliare.

Kia cee’d - Lung de 4.2 metri, cee’d are un ampatament destul de lung (2650 mm) pentru a garanta spatiu si confort interior. Sunt disponibile trei motoare pe benzina (1.4, 1.6 si 2.0 CVVT) si doua diesel (1.6 si 2.0 VGT). Cel mai important avantaj al noului model pare a fi insa faptul ca cei de la Kia ofera garantie de sapte ani pentru noul sau model.

- Mazda2 - Desi noua generatie este mai mica decat actuala Mazda2 (diferenta e de 4 centimetri), aceasta este mai spatiosa, oferind un plus de confort pasagerilor. Noul Mazda2 este cu 100 de kilograme mai usor decat predecesorul, avand o masa de 955 Kg ( pentru varianta de 1.3 litri) si 960 Kg (pentru varianta de 1.5 litri).  

-Mercedes C-Klasse -  Noua  generatie a fost proiectata digital si este inspirata din liniile lui S-Klasse.

Cu exceptia lui C350, toate versiunile noului C-Klasse vin echipate in standard cu o cutie de viteze cu sase trepte. C350 dispune in schimb in pachetul de baza de o transmisie 7G-tronic, singura cutie de viteze automata cu sapte trepte din lume.

- Nissan Qashqai -  Este destinat cumparatorilor care vor ceva mai mult design dinamic fata de traditionalul segment C, dar care nu sunt interesati de dimensiunile mari si agresive pe care le gasesti la un SUV. Modelul nipon a realizat cea mai mare performanta din istoria EuroNCAP.

-Peugeot 308 - Noua generatie a hatchback-ului francez a crescut in lungime cu 4 centimetri, masurand acum 4.25 metri. Inaltimea sa insa este mai mica decat a actualului 307. In ceea ce priveste motorizarile, versiunea de baza a modelului va imprumuta propulsorul de 1.6 litri si 120 de cai putere al noului 207.

[poll]89[/poll]

Comentarii (25)

  • nerealist
    un sondaj la care raspund doar copiii. sunt si eu curios cati dintre cei care au votat pt C-Klasse isi permit unul??????? sau mai bine spus care este ideea COTY ???? acest sonda dupa parerea mea este nerealist din cauza ca toti sunt innebuniti dupa mertzan si este un fel de wishlist nu un sondaj cei care au raspuns la acest sondaj au avut impresia ca ai scriu lui mos craciun poate le va aduce un C-Klasse pe 25 decembrie si il vor gasi parcat in fata casei cu un pom de iarna pe el. get real votati masina care credeti ca e cea mai buna din toate punctele de vedere. de exemplu eu am votat mondeo si sa va spun de ce in comparatie cu C-Klasse, mondeo este satisfacator de accesibila unui oarecare cetateam care are un job decent, pe cand mertzanul..... numai cei instariti isi permit deocamdata, mondeo este destul de puternic iti poate da senzatii la fel ca si mertzanu si la urma urmei cu toate restrictiile de drum cat de puternica iti doresti sa fie masina ta??? daca dai banii dai cu cap pt ca la mertzan cumperi de exemplu 300CP si tu folosesti doar 150CP la mondeo cumperi sa zicem 200CP si folosesti tot 150 asa ca de ce sa investesti banii aiurea???? in mondeo e destul loc sa te simti bine de ce iti trebuie o casa pe 4 roti ca mertzanul??? sau esti supraponderal intro tara de subnutriti??? din nou investesti banii aiurea, si as putea sa continui la nesfarsit asa, intradevar tot timpul trebuie sa aspiram spre perfectiune dar de ce sa investesti bani in ceva ce poate nu vei folosi niciodata sau si mai rau folosesti cei 300CP o data in viata si apoi te vad la televizor mort ca oricum romanu inca nu stie cum sa conduca asa ceva si am vazut destule fenomene de astea pe strazi masini de te doare mintea si inima cand le vezi dar soferul isi incurca mainile pe volan cand face o depasire si tot el e nervos si te injura.
    0 0
  • f off
    Trabantul nu este trecut aici?! Ca vad on amalgam de clase, preturi. Masina anului dupa ce criterii?!! Ca mertzanu' ala mi-ar place si mie daca este chiar asa in top si accesibil...si s-a uitat modelul S350 sau bmw 760 sau A8 ca sunt destule pe strazile tarii. Probabil sunt masinile anului dupa ordinea in care le-ati gasit la coada la pompa de alimentare cu combustibil. F...OFF
    0 0
  • Mircea Mester
    COTY
    Prieteni, Car of The Year este cel mai cunoscut si recunoscut concurs de acest tip din lume. Finalistii NU sunt alesi de Automarket si de nicio alta instanta auto din Romania. Este vorba de o competitie in care voteaza cei mai cunoscuti jurnalisti auto ai Europei. Incettati sa comentati informatiile fara a le citi in prealabil. E la mijloc imaginea voastra, pana la urma.

    Multumesc.
    Mircea Mester
    0 0
  • Omisiune
    Ati uitat macar sa mentionati noul Mitsubishi Lancer."Uitare" intentionata sau superficialitate?
    0 0
  • Andrei
    Aiurea
    Vai vai ce s-a enervat domnu' admin :) Si acum revenind la subiect, cam aiurea lista, sincer sa fiu nu as vota nici unul din modele, nu stiu cine a facut selectia sau pe ce s-au bazat cand au facut-o dar mie sincer nu imi place nici un model. In fine sunt curios cine va castiga, a si C-Klasse nu prea vad ce rost are acolo.
    0 0
  • Mircea Mester
    Andrei
    Stimate domn, Mitsubishi Lancer nu a fost inclus nici macar in lista preliminara a celor 32 de candidati initial. Nu e vorba de uitare. La fel ca in cazul lui Audi A4, modelul japonez a fost lansat destul de tarziu in acest an.
    0 0
  • tunelos
    care sunt criteriile dupa care se aleg finalistele si castigatorul
    Vad adeseori propunerile, de la un an la altul, dar nu stiu cum se aleg masinile! Am de gand sa ma informez:
    http://en.wikipedia.org/wiki/World_Car_of_the_Year#World_Car_of_the_Year
    0 0
  • tunelos
    http://www.wcoty.com
    http://www.wcoty.com
    0 0
  • criterii
    Eu zic ca sunt bine alese. Criteriile nu sunt numai CP si visele voastre de masini tunate.
    Se iau in calcul mai multe. Tehnologie, consum, raport calitate-pret samd. As putea sa continui cu multe asemenea. Din pacate noul A4 si Lancerul, desi sunt masini fenomenale din punctul meu de vedere, nu au intrat anul acesta in concurs deorece de-abia au fost lansate. In opinia mea puteau sa se afle intre finaliste.
    Voi puteti sa va dati cu parerea, dar nu criticati oamenii din juriu care traiesc din asta. Stiu ei mai bine ce au de facut.
    0 0
  • pt.vlad
    te vad foarte suparat pe mercedes,frustrat as putea zice ca nu o sa ajungi niciodata sa conduci asa o masina.tot lauzi fordul,ma rog e problema ta daca iti place, dar nici de ala nu cred ca ai fata.dupa cat esti de "inversunat" cred ca esti "fericitul" posesor al unui logan.asa ca nu prea ai ce cauta prin sectorul asta..decat sa afli ce masini sunt pe piata si sa-ti rozi unghiile..
    0 0
  • COTY...
    Sunt 100% sigur ca va iesi castigator Fiat 500!!
    0 0
  • Roger Filip Ding
    Masina saracului
    Pt Vlad special o sa se faca un concurs intre : Dacia 1310 cu inbunatatiri de 1410, Dacia cu bord de CN, Cielo GPL, Dacia 500, Lada Samara, Logan GPL, "Rodae" Tico, Oltena TRS RS si binecunoscutul ARO Spartana.
    0 0
  • Danutzky
    car of the year
    GO KIA CEE'D!
    0 0
  • andrei
    coty
    AM shi eu o PROPLEMA: D C PRIMESC STIRILE D 2 ORI,SHI UNELE KIR D TREI ORI(CUM AR FI SHI ASTA)??
    cat despre COTY c sa zic,crec k cashitigatorul va fi Fiat 50, cu toate k am votat cu 308.
    Teoretic dintre toate mashinile inscrise titlul de COTY ar fi trebuit sa-i revine lui FIAT BRAVO. BRAVO PT BRAVO
    0 0
  • subscriu
    ...la problema colegului de mai sus.
    0 0
  • Mircea
    Soft
    Eroare de soft. Se pare ca s-a rezolvat intre timp. Scuzati, nu e vorba de greseala noastra.
    0 0
  • NU DA CIOARA DIN MANA PE VARABIA DE PE GARD
    AM SA VOTEZ MERCEDES C- KLASSE PT CA-S FERMECAT DE ACEASTA MASINA SI IN GENERAL DE FIRMA MERCEDES
    PS: AM UN AUDI A4 ASA CA SA NU AUD CA-S FERICITUL POSEOR DE DACIE LOGAN SAU ARO SPARTANA... VIITOAREA MASINA VA FII CU SIGURANTZA UN C DE LA MERCEDES :)
    0 0
  • AndreiRN
    Hmmmmm
    Da, si mie mi se pare cam ..... competitia intre mere, pere si cirese.
    Un CEL MAI pe clase sau pe fragmentare de piata (pret) ar fi ceva mai echitabil dar ....
    Multi vad, putini cunosc era o vorba.
    0 0
  • Kia cee'd
    eu am votat Kia cee'd si cred ca are sanse mari, e foarte apreciata, si vad ca si aici e fruntasa!

    pt. andrei: si la mine e la fel, doar ca la mine se duc de multe ori in Bulk.
    0 0
  • neamtu
    ce criterii !!!
    Ce adunatura de trompete au ramas printre finaliste.ma rog,sa nu comentam despre gusturile a 58 jurnalisti auto:) as merge cu ford mondeo dar presimt ca o sa castige fieru' ala de calcat aka Fiat 500.
    In alta ordine de idei: mai nenea Vlad ce tot bati campii cu wishlist si mertan seria C=o masina cat casa si puterea de cumparare,etc.lasa oamenii sa-si dea cu parerea,de aia e sondaj.Si ai probabil un stil de condus f. sportiv daca folosesti constant 150 cp din 200. Sau sunt acrii strugurii si nu stiai cum sa ne-o spui ? :)
    0 0
  • Multi vad, putini cunosc...
    Fiat si Ford au cistigat in 2004 respectiv 2007, Peugeot a cistigat in 2002 cu modelul 307, aparitia lor intre cei 7 finalisti din 2008 spune multe, nu stiu citi dintre cei care posteaza aici au macar 10% informatii, sau stiu criteriile de alegere. Voturile care conteaza sunt ale specialistilor de la revistele de profil si, garantez, sunt nume grele, care stiu cu ce se maninca trofeul "Car Of The Year". Ca de obicei, o parte dintre noi suntem "jmecheri" si mishtocari...
    0 0
  • pt Vlad
    vad ca esti suparat rau pe mercedes ...
    Ce ai afirmat tu acolo ca ford este la fel de fiabil ca si un mercedes ... Stiu ca o sa spui ca numai oamenii mai instariti isi permit ... dar nu poti sa compari un mercedes cu ford nici odata ...
    In germania ford este un fel de daewoo la noi ...
    0 0
  • Catalin
    pt. lila fuck off
    eshti pe langa subiect baiatule / fato ! ai auzit de coty ? sunt propuse pentru votare modele NOI lansate in cursul anului (nu in luna octombrie). ce A8 sau 760 au fost lansate anul asta ? numarul de vanzari n-are nici in clin nici in maneca cu acest vot
    0 0
  • Micutzu
    Va rog ajutati-ma sa ma decid!!!
    Salut baieti! Va rog ajutati-ma sa ma decid!!! Vreau sa-mi iau o masina de teren capabila si nu stiu la ce sa ma opresc. Voi ce parere aveti? Ce stiti despre asta? Cam ce marca este mai capabila, mai fiabila etc? Multumesc!
    0 0
  • http://www.mundolexus.com/about_lexus/news_and_events/ls460_declared_world_car_of_year_2007.asp
    http://www.lexus.com/
    El fabricante japonés de automóviles Toyota y su filial de vehículos de lujo Lexus son las marcas que ofrecen una mayor calidad de sus vehículos, según la vigésima edición del informe que sobre este particular elabora JD Power,
    Tabla de puntuación de fallas encontradas por cada 100 vehículo evaluados, según JD Power:

    Porsche
    91
    Lexus 94
    Lincoln 100
    Honda 108
    Mercedes-Benz 111
    Jaguar 112
    Toyota 112
    Mercury 113
    Infiniti 117
    Ford 120
    Scion 123

    Hyundai 125
    Kia 125
    Industry Average 125
    Buick 127
    Chevrolet 129
    Volvo 129
    Acura 130
    GMC 131
    Nissan 132
    Saturn 132
    BMW 133
    Pontiac 133
    Saab 133
    Subaru 133
    Cadillac 135
    Audi 136
    Chrysler 151
    Suzuki 153
    Mitsubishi 155
    Dodge 156
    Volkswagen 160
    Jeep 161
    Hummer 162
    Mazda 163
    Land Rover 170
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru