"Masina Anului 2008": cei 32 de candidati

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 30.08.2007
"Car Of The Year" a anuntat cei 32 de candidati la marea distinctie acordata pentru 2008.

Cel mai ravnit si mai asteptat premiu auto destinat unei masini este “Car Of The Year”. Masina anului 2008 va fi desemnat de un juriu de specialisti auto care vor trebui sa aleaga dintre 32 de candidate.

Societatea COTY ( “Car Of The Year”) a anuntat candidatii la marele trofeu acordat pentru masina anului 2008. Printre candidati se numara noul Fiat 500, Ford Mondeo sau Audi A5/S5.

Juriul, format din 58 de jurnalisti auto din 22 de tari europene, va alege sapte modele dintre cele 32 candidate pentru marele premiu care va fi desemnat in luna noiembrie.

In continuare va prezentam lista cu cele 32 de nume dintre care se va alege viitorul castigator.

Masina Anului 2008:

Audi A5/S5

BMW X5

Chrysler Sebring

Citroën C-Crosser/Peugeot 4007

Daihatsu Materia

Dodge Nitro

Fiat 500

Fiat Bravo

Ford Mondeo

Honda CR-V

Hyundai i30

Jeep Patriot

Jeep Wrangler

Kia cee’d

Land Rover Freelander 2

Lexus LS460/600h

Mazda2

Mazda CX7

Mercedes C-Klass

Nissan Qashqai

Nissan X-Trail

Opel Antara

Peugeot 308

Renault Laguna

Renault Twingo II

SsangYong Actyon

Skoda Fabia

Smart ForTwo

Subaru Impreza

Toyota Auris

Volkswagen Tiguan

Volvo V70/XC70

[poll]77[/poll] 

Comentarii (29)

  • claudiu
    Grea alegere anul acesta. Personal as merge pe un podium format din C-class, mondeo si 500. Dar suprize pot aparea oricand.
    0 0
  • cristian
    Noul Ford Mondeo va bate tot!
    0 0
  • kia cee'd
    este masina care a revolutionat clasa compacta
    0 0
  • Ford Mondeo
    Mondeo new are un dizain mai prost consruit ca cel preceent si nu inteleg forma,ce bataie de joc!!! cel precedent e cu mult mai simpatic! Oare chiar nu vad diferenta! Vai de mine ce rusine!!!
    0 0
  • HONDA CR-V
    noua handa cr-v e optiunea mea! e super design si e masina japoneza!
    asa ca mai lasati-o moale cu ford-ul.....
    ford nu o sa faca niciodata masini sigure si fiabile ca japonezii!
    0 0
  • maria, sint de acord cu tine!
    e super meseriasa honda cr-v!!!!!
    0 0
  • pt Automarket
    Nu puteti introduce mai multe optiuni in sondaj? Eu mi-am votat favoritul (Audi A5), dar sondajul nu e relevant atat timp cat lipsesc C-Klass, Mondeo etc
    0 0
  • URAGANU
    lipsuri
    Lipsesc ceva masini din acest top. De ex: Lexus IS 220D si multe altele revolutionare. Oricum, premiul va fi luat de Fiat 500 :) Este UNICA revenire si evolutie in lumea auto, restul sunt continuari recente.
    0 0
  • Opel Astra
    eu as alege opel astra..are un design radical fata de vechiul astra..nu e nici scump..e bun..e cea mai tare mashina pe care mi-o permit [trebuie sa tinem cont si de ce isi permit majoritatea dintre noi]
    0 0
  • pharao
    five hundred
    subscriu si eu la cele spuse de "uraganu" si anume ca Fiat 500 va fi masina anului in Europa si asta pt ca indeplineste toate conditiile prevazute de regula mentul COTY.
    0 0
  • rasand
    pt.URAGANU A5/Fiat 500
    Acum o sapt.am achizitionat un A5 3.0 tdi quattro.Masina,si nu vorbesc aiureli,este de vis.Un exemplar auto impresionant din multe puncte de vedere,si stilistic,dar cu atat mai mult tehnic.Totusi,inclin a-i da dreptate lui "uraganu".Modelul italienesc,cu toate ca nu sunt un fan al brand-ului FIAT,este cu adevarat unic.Din pacate este foarte greu sa alegi...in acest clasament cred ca totusi subiectivismul are un rol determinant.O opinie...deci - FIAT 500.
    0 0
  • prudentul
    am votat
    Deoarece sunt un om normal la cap (cel putin asa cred, dar nu sunt pe deplin convins) am votat o masina care arata a masina si este o masina. Din pacate, cred ca titlul va reveni Fiatului 500. Asa castigi astazi, trebuie sa iesi din multime si sa vii cu un sequel dupa un model care si-a castigat celebritatea acum multi zeci de ani pentru simplul motiv ca atunci motorizarea in Europa era destul de slaba si oferta foarte rarefiata. Nu va castiga tehnologia superioara, confortul, siguranta ci noutatea trendy, stilul, buzz-ul, modelul lansat mai cu fast si sclipici.

    Pe modelul "traditiei" si "succesului fenomenal" al vechiului 500, propun ca peste 50 de ani Dacia sa scoata un remake dupa Dacia 1310. Ca doar si ea a avut traditie si succes fenomenal la noi. O vom lansa la Torino, Paris, Detroit, Geneva (si, pana atunci, la Shanghai), o vom vinde in draci si vom echilibra balanta comerciala. Ne revedem pe forum la Automarket in 2057 ! OK ?
    0 0
  • Mihai 2
    tot fiat 500
    Sigur ca subiectivismul are un rol determinant. Nu stiu insa, daca si vanzarile estimate. Pentru ca, dincolo de faptul ca arata nemaipomenit, cred ca Fiat 500 se va vinde foarte bine. Si eu as merge pe mana lui. Mai sunt curios si daca "masina anului in Romania" va fi diferita de "masina anului in Europa". A fost o situatie cand acest lucru s-a intamplat.
    0 0
  • pit 75
    masina anului
    Eu am votat pentru Fiat 500, probabil ca batalia mare va fi cu Ford Mondeo, o masina obisnuita sa castige premii. Deasemenea mi s-ar parea interesante Peugeot 308, Kia CEED si eventual Toyota Auris.
    Pacat de Fiat Bravo, care a castigat cu generatia veche, ca anul asta va fii total eclipsat de 500 desi cred ca este OK.
    Imi pare rau sa ii anunt pe fanii Audii, ca si mine, ca Audi nu prea se incadreaza la noile criterii de Car of the Year. Stima
    0 0
  • Totusi sa nu uitam Renault Laguna...
    0 0
  • Danutzky
    GO KIA
    incercati kia cee'd si no sa fiti dezamagiti!
    0 0
  • amalia
    tot francezi
    mie personal imi plac masinile frantuzesti,deoarece sunt f confortabile,nici nu se compara cu cele nemtesti,care,dupa doua ore de mers iti intepeneste spatele.deasemenea sunt f frumoase,cochete...parerea mea este ca o sa castige peugeot 308.dar ii tin pumnii si micutului fiat! om trai s-om vedea!!
    0 0
  • mmmm
    Sunt fan al masinilor frantuzesi si japoneze..Dar cred ca o sa cistige Fiat Cinque Cento............
    0 0
  • robert
    KIA
    daca ar fi sa pariez as merge pe cei de la KIA,
    0 0
  • Silvio Galante
    FIAT vs FORD
    FIAT sau FORD ! Pret , performanta ,calitate traditie. Mi-a fost greu sa ma hotarasc pana ce Fiat a luat 5 stele la EuroNCAP. Dar e si mai greu de hotarat intre nevasta-mea si maica-mea !
    0 0
  • HY HY
    Cred ca Audi ar fii csva este masina super se vede si pe sondaj multi au votat pe le.

    Sa aiba noroc firma Audi
    0 0
  • catalyn
    BMW X5
    BMW-ul cu al lui X5 a dat lovitura. am unul si va zic , e masina de teren/sporiva/ adrenalina . in concluzie e 100% placere de a conduce
    0 0
  • KIA SORENTO
    0 0
  • cee'd
    1) A5 nu este pentru oricine, si nici pentru o tara doar cu 200 km de autostrada;
    2) in tara care a cerut "portbagaj mare cat sa incapa porcu si damigeana de vin de buturuga" si deci care a creat loganu', nu o sa se voteze buburuza cu doua usi mici... mai tineti minte glumele pe seama lui tico?
    3) votez cee'd pentru ca inlobeaza tot ce se cere de la o masina europeana (titlul este masina anului in europa): aspect OK, motor OK, materiale la interior OK, spatiu generos totusi compacta, emisii reduse, garantie mare, pret rezonabil.
    Altfel, masina anului in europa ar fi trebuit sa fie AUDI RS8, nu A5
    0 0
  • marius
    heehehee
    audi? fratilor asta e o masina de lux,ce cauta la masina anului?
    ati vazut ce masini au iesit pana acuma 'masina anului'?
    sunt cu totul alte criterii de selectie...
    eu am votat CEE'd-ul de la KIA...asta da schimbare domne'. un amic si-a cumparat asa ceva...nu credeam .trebuie sa vedeti cu ochii vostri.
    insa...ma astept sa iasa o msina mica ,destul de urata si ieftina...poate fiat 500.
    sa vedem..
    0 0
  • silvia
    pe mine m-a comvins...
    categoric KIA cee'd...sau i30 care in principiu este acelasi lucru.atat ca cee'd -ul ai venit mai repede pe piata si arata mai bine si in exterior si interior...
    0 0
  • toledo
    De ce nu apare si SEAT?
    0 0
  • cee'd
    sunt din Basarabia ... la moment imi caut un transport rezonabil la pret, calitate si nu in ultimul rand comfortabil si am ajuns la concluzia ca Kia Cee'd este alegerea optimala,chiar mane plec sa-mi fac leasengul pe ea. De asta si votez KIA CEE'D :)
    0 0
  • masina anului 2008
    masina anului 2008 si a anului 2009 va fi volvo deoarece este cea mai buna si mai sigura masina din toate punctele de vedere. si designul si motorul ,dotarile si ,erita sa devina masina anului 2009
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru