Cel mai puternic VW Polo din lume: 1032 CP si 950 Nm

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.12.2009
Germanii de la AME Racing au realizat cel mai puternic si rapid Polo din lume. Modelul accelereaza de la 0 la 250 km/h in doar 9 secunde si dezvolta 1.032 CP dintr-un motor cu patru cilindri in linie.

Tunerii germani de la AME Racing au creat un Volkswagen Polo de 1.032 CP, realizat special pentru cursele de accelerare. Modelul este echipat cu un motor cu patru cilindri in linie si cu o cilindree de 1.85 litri, care dezvolta un cuplu motor maxim de 950 Nm. Transmisia acestui Polo are sase trepte si este preluata, alaturi de intregul sistem de tractiune integrala, de la un Audi TT.

Motorul acestui Volkswagen Polo este modificat in intregime si are 13 injectoare. Partea inferioara a acestuia este ranforsata, iar blocul motor provine direct de la o unitate TDI de 1.9 litri. Bielele au fost inlocuite cu elemente cu profil H dezvoltate de cei de la AME care beneficiaza de suruburi ranforsate si sunt conectate la pistoane forjate realizate tot de cei de la AME. Cursa pistoanelor a fost marita la 86.4 milimetri, in timp ce diametrul interior al cilindrilor a fost marit la 82.5 milimetri. Baia de ulei este realizata din aluminiu, iar motorul are un radiator de ulei special.

Chiulasa a fost modificata complet, arcurile supapelor fiind ramforsate, iar axele cu came au acum un alt profil, pentru a permite motorului sa "respire" chiar si la 9.400 rotatii pe minut – turatia maxima pe care o poate suporta acest propulsor. Admisia a fost reconstruita in intregime si beneficiaza de un colector de aer din aluminiu, iar fiecare piston are propria sa clapeta de acceleratie.

Sistemul de injectie utilizat este Motronic 4.81 si este programabil in intregime. Intercooler-ul care echipeaza acest model beneficiaza de un sistem de racire cu apa, pentru a putea transfera mai mult aer rece in motor.

Turbocompresorul utilizat este Garrett GT 40R si furnizeaza o presiune de 2.75 bari in versiunea de 1047 CP si 950 Nm. In cazul in care cei de la AME il regleaza la 2.1 bari, modelul furnizeaza 800 CP. Viteza maxima estimata a celui mai rapid Volkswagen Polo din lume este de peste 300 km/h in treapta a sasea la 9.000 rotatii pe minut. Masa acestui model este de 920 de kilograme inclusiv sofer si utilizeaza jante din aliaj de 15 inch incaltate cu slick-uri, sau jante de 16 inch echipate cu anvelope de strada de 205/55.

Pe o distanta de 402 metri, acest VW Polo de 1032 CP poate sa atinga o viteza maxima de 257 km/h, in timp ce parcugerea acestei distante cu start de pe loc este realizata in doar 9.15 secunde. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in doar 2.3 secunde, iar 0-200 in 6.3 secunde.

In doar 9 secunde, acest model accelereaza de la 0 la 250 km/h.

 

 

 

Via | Motortrend

Comentarii (8)

  • ANDREI
    SARBATORI FERICITE TUTUROR!
    8 0
  • mersi fra.........
    La toata lumea sarbatori fericite si tot ce isi doresc in viata........
    in legatura cu subiectu..........
    Masina dupa mine cred ca top sped-ul poate fi chiar mai mare de 300 mai ales ca masina are sub o tona..........
    O putem considera un 'lightweith'........
    Toate cele bune tuturor si articole cat mnai bune......
    7 15
  • @tzenu_bmw

    "Viteza maxima estimata a celui mai rapid Volkswagen Polo din lume este de peste 300 km/h"
    14 2
  • .marius.
    O adevarata provocare sa conduci asa ceva ...
    8 1
  • Crysty
    Polo
    A pus-o "in cap" cu treapta 1!
    8 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    HO HO HO, SARBATORI FERICITE TUTUROR, CRACIUN FERICIT, UN AN NOU FERICIT SI CEEA CE N-ATI REALIZAT IN 2009, SA REUSITI IN 2010.
    1 0
  • Anonimus
    Masina aceasta sta pe loc si invarte pamantul :)) .E maisina lui Chuck Norris =)) (Chuckmobile),
    5 2
  • Ho Ho Ho!
    Am trait sa o vad si pe asta! :)
    Micuta asta ar putea pune in cap un Veyron.

    @tzenu_bmw
    Cred ca vrei sa o consideri "lightweight" :)) ...
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru