Cele mai importante premiere ale Salonului Auto de la Barcelona

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.05.2009
Dacia, Seat si Opel vor fi actorii principali in cadrul Salonului Auto de la Barcelona. Noile Sandero Stepway, Insignia OPC, Leon Cupra facelift si Ibiza FR vor atrage blitz-urile jurnalistilor prezenti la eveniment.

Salonul Auto de la Barcelona isi va deschide portile maine dimineata pentru a permite jurnalistilor sa ia contact cu cele patru premiere importante anuntate deja de astazi. Automarket se afla la Barcelona si va va oferi maine primele imagini live de la standurile Dacia, Opel si SEAT, constructorii care pregatesc cele mai importante premiere ale salonului spaniol.

Dacia Sandero Stepway

Asa cum va anuntam inca de astazi, constructorul roman va prezenta la Barcelona un crossover bazat pe Sandero, mai precis o reinterpretare europeana a modelului Stepway, vandut de Renault in Brazilia. Informatii oficiale nu au fost publicate momentan de constructorul roman, insa ne putem astepta ca sub capota lui Sandero Stepway sa se gaseasca o unitate diesel de 1.5 litri dCi si 105 cai putere, completata de o cutie manuala cu sase rapoarte.

Cel mai probabil, Sandero Stepway va fi oferit cu doua tipuri de tractiune, una fata si una integrala, pretul urmand sa creasca in functie de aceasta optiune. Ramane de vazut daca Dacia va alege sa introduca si o motorizare pe benzina sau se va rezuma doar la diesel.

Seat Leon Cupra

Si Seat se va folosi de Salonul de la Barcelona pentru a dezvalui doua premiere mondiale, anuntate deja cu ceva timp in urma.

Este vorba despre versiunea de performanta Cupra a noului Leon facelift, prezentat la inceputul anului.

Noul Leon Cupra a primit o serie de modificari estetice printre care o garda la sol mai coborata, elemente restilizate in partea frontala, carcase negre pentru oglinzile laterale si un set de jante de 18 inch, din aliaj. La interior Leon-ul de performanta a primit scaune sport cu suport lateral imbunatatit, CD Player cu MP3 si faruri adaptive.

Sub capota se va afla un propulsor TSI de 2.0 litri, capabil sa ofere 240 de cai putere, resurse suficiente pentru a ajuta hatchback-ul sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 6.4 secunde si sa atinga o viteza maxima de 247 km/h. Versiunea de performanta primeste si o suspensie sport imbunatatita dar si sisteme ca ESP, ABS si XDS.

Seat Ibiza FR

Alaturi de Leon Cupra facelift, standul Seat va mai gazdui o premiera importanta: versiunea sportiva FR a modelului Ibiza. Echipat cu un propulsor TSI de 1.4 litri care dezvolta 150 CP si transmite puterea catre rotile fata, Ibiza FR foloseste o transmisie DSG cu sapte rapoarte, care poate fi controlata si cu ajutorul padelelor montate pe volan.

Pe langa propulsorul TSI si cutia de viteze DSG, noul Ibiza FR beneficiaza si de sistemul XDS, creat sa imbunatateasca manevrabilitatea acestui model.

Mai exact, acest sistem franeaza roata care pierde aderenta pentru a mentine modelul pe trasa aleasa de sofer.

Printre dotarile standard ale noului model putem enumera elemente precum climatizare automata, CD Player cu MP3, ESP si ABS, precum si un computer de bord care masoara si presiunea in pneuri.

Opel Insignia OPC

Prima aparitie live a modelului Opel Insignia OPC va avea loc tot la Barcelona. Constructorul german a ales sa prezinte in fata publicului spaniol versiunea de performanta a sedanului, care dezvolta 325 de cai putere si beneficiaza de tractiune integrala, o premiera pentru gama OPC.

Cu asemenea resurse, Insignia OPC poate accelera de la 0 la 100 km/h in 6.0 secunde, viteza maxima fiind de 250 km/h. Pe langa sistemul de tractiune integrala, inginerii Opel au modificat suspensia si franele lui Insignia OPC. Avem de a face asadar cu un sistem de franare Brembo, cu discuri ventilate si perforate, si cu o suspensie mai rigida capabila sa ofere un comportament rutier bun.


Ramaneti pe Automarket si maine pentru a vedea primele imagini live cu premierele Salonului Auto de la Barcelona.

Comentarii (5)

  • mda
    Intr-adevar , constructorul american OPEL (GM) a venit cu o masina tare. Si Renault la fel. Sper sa aiba acelasi succes ca si celelelte modele.
    6 5
  • Vasile
    @Alex
    Mai Alex, asa e de american Opel, cum Dacia e frantuzescu-japoneza, Rolls - Royce, germana, Jaguar indiana, Bugatti, Lamborghini, seat skoda, masini germane, lada italiano-franceza samd.

    Ca apartine unui holding American, asta e alta poveste (Oricum, nu toti actionarii GM sunt americani. Asa ca putem spune ca e un constructor international :)) ). Imediat o sa spui ca Chelsea e echipa ruseasca, Manchester City echipa araba.

    Dar din pacate, multi isi dau cu pararea in necunostinta de cauza.

    P.s. Saab si Volvo sunt cumva firme americane?
    O fi Chrysler acuma firma Italiana (ca tot au luat fiat actiuni de la ei)?
    9 0
  • eu astept ora 12
    astept ara 12 sa vad ce scoate dacia atat ma intereseaza restul le'am mai vazut
    0 5
  • Rolnad
    Opel
    Cred sincer ca Opel e un melanj de Chevrolet (fost Daewoo) si Fiat in momentul asta. Ma refer la subansamble platforma, motoare si cutii de viteza. Restul e al lor, si probabil mai inparte cate ceva si cu Saab. Chiar auzisem ca GM o sa fie de fapt al lui Fiat, cu tot cu Opel. Nu sunt sigur de asta.
    8 2
  • phanter
    repetenti pe banda rulanta
    Rolnad si Alex, jos in banca, nota 2 !

    Consumati spatiu de scris degeaba
    4 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru