Chery a lansat o nouă marcă, destinată pieţei din Europa

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.11.2011
Chery a semnat un parteneriat cu Israel Corporation în baza căruia a lansat o nouă marcă: Qoros. Aceasta va lansa în 2013 un sedan compact pe piaţa din Europa.

Chery a lansat marca Qoros împreună cu Israel Corporation. Cei doi parteneri vor dezvolta automobile destinate pieţelor din China şi Europa, iar primul lor model european va debuta în 2013. Acesta va fi un sedan compact şi va fi superior oricărui model Chery lansat până acum. În prezent, Chery se concentrează pe modele low cost, precum QQ şi Cowin. Noua marcă a chinezilor promite să atace piaţa din Europa cu un model care va oferi cinci stele la testele de siguranţă EuroNCAP.

Chery a semnat parteneriatul cu Israel Corporation încă din 2007, când a primit aprobarea guvernului chinez. Câteva luni mai târziu, cei doi parteneri au anunţat numele mărcii şi au stabilit un birou în Shanghai. Apoi, partenerii au semnat un contract cu Magna Steyr şi au deschis o fabrică în Changshu.La finele anului 2010 au contruit primele concept car-uri, iar primul concept a fost anunţat la finele lunii octombrie 2011.

Qoros a prezentat ieri primul său concept, dezvoltat alături de inginerii Chery şi cu sprijinul celor de la Magna Steyr. Marca are propriile sale motoare şi va ţinti segmentul premium în ceea ce priveşte calitatea fabricaţiei, dar va fi cu cel puţin 10% mai ieftin decât rivalii săi.

Ulterior, Qoros va lansa un hatchback de segment C, un SUV compact şi versiuni electrice ale propriilor modele.

Via | ChinaCarTimes

Comentarii (3)

  • Parteneriatul s-a format acum, iar ei au timp sa conceapa, sa testeze si sa lanseze pe piata o masina intr-un an de zile?!! Va dati seama ce "capodopera" va fi...
    6 0
  • ...0099www >>?!!!
    precum hotelul construit fix in 3 zile.
    au banii sa realizeze proiecte in timp record.
    2 0
  • Quoros, Moros,Qoros...
    ...niciodata nu o sa imi placa chinezariile, atunci cand or avea calitate de VW, Fiat, sau macar Dacia, atunci o sa merg (ocazional) cu o chinezarie...

    Iar conceptul din imagine arata ca un Hyundai dezmembrat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru