Chevrolet Spark Woody, ediţie aniversară pentru fanii modelelor cu caroserie din lemn

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.08.2010
Chevrolet a expus o variantă personalizată a micului model urban. Spark primeşte un set de viniluri şi la interior şi la exterior. Acestea amintesc de maşinile cu caroserie din lemn.

Chevrolet a dat naştere unui exemplar special al modelului Spark, botezat Woody, care aminteşte de maşinile americane ale anilor '50 şi încearcă să inspire publicului tânăr elemente tradiţionale ale brandului.

La mijlocul secolului trecut, dincolo de Ocean, erau la modă break-urile cu caroserie construită pe alocuri din lemn, în special în zona panourilor laterale. Maşinile erau mai ieftine şi deveniseră o modă printre tinerii surferi, care le foloseau la transportul echipamentelor. Stilul a rămas popular în Statele Unite chiar şi după ce materialul nu a mai fost folosit, majoritatea constructorilor apelând la viniluri pentru a recrea efectul panourilor din lemn.

Dezvăluit în cadrul ediţiei anuale Boardmasters, eveniment închinat surferilor şi skateboard-erilor din SUA, noul Spark Woody propune un vinil aplicat în partea posterioară a caroseriei, care aminteşte de "maşinile din lemn". Nu lipsesc nici suporturile de prindere de pe acoperiş şi nici jantele şi cauciucurile retro.

Din păcate pentru fanaticii Chevrolet, maşina nu este de vânzare, Woody fiind doar una dintre creaţiile seriei Art Spark, pusă la punct de divizia europeană a americanilor.

Seria Art Spark a mai inclus o maşină desenată de designerul vestimentar Smeilinener, una creată de studentul portughez Jose Rocha şi una botezată Spark DJ.

Chevrolet va continua seria cu un alt model exclusivist, desenat de Ian Cook, gata să fie prezentat live în cadrul British Touring Car Championship, programat la sfârşitul acestei luni.

via | autocar

Comentarii (3)

  • pac pac
    aaa
    parca e o masina de gangsteri americani de vreo 2 3 ani
    3 3
  • nitnelav
    rubber
    din toata masina ....numai cauciucurile sunt frumoase:) vreau si eu pe masina mea cauciuc alb :X
    3 4
  • Woody
    Numai o ciocanitoare ar putea cumpara asa ceva!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru