Chevrolet Malibu, confirmat oficial pentru Europa

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 12.10.2011
Chevrolet a confirmat oficial ceea ce era evident încă de la Frankfurt: Malibu va fi comercializat şi în Europa.

Chevrolet a confirmat oficial faptul că a opta generaţie a lui Malibu va debuta pe piaţa din Europa. Modelul a debutat pe piaţă în 1964 şi s-a vândut în peste 8.5 milioane de unităţi. Malibu este cel mai longeviv model de clasă medie din industria auto, având o existenţă de 35 de ani. De data aceasta, cei de la Chevrolet l-au făcut pe Malibu model global şi îl vor comercializa la nivel internaţional din 2012 în aceeaşi formă. Ofensiva modelelor globale le aduce clienţilor o serie de îmbunătăţiri, modelele respective fiind mai sigure şi mai economice decât predecesoarele lor, în timp ce design-ul poate avea o turnură diferită în unele cazuri.

Versiunea europeană a lui Malibu va fi echipată cu un diesel de 2.0 litri, patru cilindri în linie şi 164 CP sau cu un "benzinar" de 2.4 litri şi 169 CP. Producţia va debuta în 2012, la Faifax, Kansas, iar uzina din Detroit – Hamtrack se va ocupa de asamblare din vara lui 2012. Cei de la Chevrolet nu au anunţat încă implicarea în producţie pe piaţa din Europa sau la altă uzină din portofoliu.

Noul Malibu este cel mai aerodinamic Chevrolet de clasă medie din toate timpurile.

A şaptea generaţie a lui Malibu a debutat în 2007 şi a fost unul dintre cele mai premiate modele ale diviziei. Modelul s-a vândut în 200.000 de unităţi doar pe piaţa din SUA (total de 198.770) şi este singurul vehicul de clasă medie care a primit premiul Best Buy al celor de la Consumers Digest Automotive pentru trei ani la rând – 2011, 2010 şi 2009. Totodată, Malibu a primit distincţia "Top Safety Pick" a din partea IIHS pentru doi ani consecutivi şi a contribuit la creşterea cotei de piaţă Chevrolet cu două procente în cadrul segmentului în care activează acesta.

CHEVROLET MALIBU ÎN STANDUL DE LA SALONUL AUTO DE LA FRANKFURT 2011

Via | Chevrolet

Comentarii (11)

  • Accord 35 ani
    Si ACCORD are 35 de ani:

    http://www.hondafan.ro/modele.php?id=2
    9 8
  • Arata foarte bine. Masina asta va avea succes in Europa.
    19 3
  • Gigi MaGIKU
    arata mai bine decat Opel Insignia!
    16 15
  • mult mai tare decat un banal passat...gg gm !
    30 6
  • a
    Peste ,Passat si categoric peste opel insignia care are un interior foarte slab calitativ
    6 16
  • Malibu, Hawaii etc
    Cand aud comentarille gen "peste Passat, Insignia etc" ma apuca rasul. Pai sa-l vad eu pe ala care are 30.000E de masina si ii da pe un Chevrolet. Multi de pe aici nici nu cred ca au carnet de sofer...
    11 7
  • ****
    eu unu as da banii pe malibu .2.0 163 cp fata de pasat si insignia
    10 3
  • @federer
    pai materialele sunt cam aceleasi .=)))
    9 0
  • pe bune ? nu ai auzit de chevrolet captiva,tahoe,camaro,corvette? ti se par masini sub 30.000 e? si totusi sunt destule in frumoasa nastra patrie. hai sa nu mai subestimam unele marci doar fiindca nu fac parte din grupul vag sau pt ca nu sunt din ”nemtia”
    7 4
  • masina e frumoasa, dar motoarele sunt prea mari pentru noi...
    5 2
  • Cred ca baza va fi dieselu.. nu prea renteaza sa iei benzinaru de 2.4 litri de 170 cai.. e slabut..de exemplu skoda (sunt fan skoda, desi am un chevrolet cruze) are pe octavia Vrs motor de 2l benzina de 200 cai. PS pt cel care zice ca sunt motoare mari.. la cata caroseria are..de o sa ajunga undeva la 1.600 kg, eu zic ca iti trebuie motoare mari ca sa traga
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru