Şeful GM vrea să producă modele Chevrolet în Europa

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.08.2011
Dan Akerson, şeful General Motors, consideră că este esenţial pentru Chevrolet să producă automobile şi în Europa pentru a-şi creşte vânzările pe piaţa respectivă.

Esential

61 la sută din vânzările globale GM sunt reprezentate de modele Chevrolet.

General Motors intenţionează să producă automobile Chevrolet şi în Europa. Scopul acestei manevre este creşterea vânzărilor până la pragul de un milion de unităţi pe an în termen de cinci ani. În 2010, Chevrolet a vândut 477.00 de unităţi în Europa, rezultat record de la debutul mărcii pe Bătrânul Continent.

"La un moment dat, va trebui să producem modele Chevrolet în Europa. Această idee este pe lista de planuri de viitor.", a declarat Dan Akerson în cadrul unei conferinţe de presă. Akerson a adăugat faptul că o gamă importată 100% pe o piaţă "nu este cea mai eficientă" cale de a opera în Europa, mai ales că majoritatea modelelor sunt produse în Asia.

Chevrolet va trece în următorii ani printr-o reorientare a imaginii, marca Opel urmând să atingă "latura premium" în ceea ce priveşte GM Europe, în timp ce modelele Chevrolet vor fi mai accesibile. Oficialii Chevrolet nu au specificat dacă vor reduce pur şi simplu preţul modelelor sau dacă vor elimina din dotările standard pentru a crea versiuni entry-level mai ieftine.

Vânzările Chevrolet în 2010 au reprezentat 61% din volumul GM la nivel global, iar importanţa mărcii în materie de vânzări va creşte cu patru procente pentru concernul american în termen de cinci ani.

Via | Reuters

Comentarii (7)

  • sa vina la noi (pacat ca nu mai au craiova)... le facem autostrada si cale ferata...
    0 0
  • romania.......
    au putea deschide in romania undeva o fabrica mai micuta si sa asambleze modele ca Spark si Cruze.........care se vand destul de bine in europa......
    din cate stiu Spark este construit in India......insa ar fi bine sal construiasca si la 'noi' pt ca este cerere pt asemenea masini......flote etc.
    3 1
  • ****
    foarte simplu saab da faliment cumpara si uite asa fac masinii in Europa
    0 1
  • Marca Chevrolet are potential,iar asta o arata vanzarile din acest moment.mai mult de jumatate din vanzarile totale ale GM sunt reprezentate de aceasta marca (61%)
    2 0
  • american staile
    Eu as dori tare sa aduca Chevy Impala in Europa. Masina este extraordinara. Nici fisa tehnica nu lasa de dorit: 3.5L V6, 211cp, 290Nm, cutie automata cu 4 trepte, consum 12 in oras si 8 afara, 0-100 in 8 secunde, motorul e flexi fuel si costa 30 000 $ in state. O bijuterie.
    0 0
  • @BBL
    Costa 30 000$ in SUA, dar in Europa trebuie sa adaugi si un TVA, care acolo nu exista si deja ar costa vreo 37 000 $ plus datele tehnice...cutie automata cu 4 trepte, cine mai ofera astazi doar cu 4 trepte? motor3.5 aspirat V6 doar 211 cai? Design exterior si interior anost, modelul din anii "60 arata mult mai bine
    0 0
  • klaus töpfer
    Orlando se va fabrica in Bochum!
    http://www.autobild.de/artikel/chevrolet-europa-plaene-1877036.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru