China ar putea deveni cea mai mare piata auto din lume

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.02.2009
Vanzarile de automobile din China le-au depasit pe cele din Statele Unite ale Americii pentru prima data in 27 ani.

Esential

10.7 milioane de masini noi ar putea fi cumparate de poporul chinez in decursul acestui an.

Vanzarile de autoturisme din Statele Unite ale Americii au atins cel mai scazut nivel din ultimii 27 de ani pentru aceasta perioada, si se situeaza sub cele din China. In luna ianuarie a acestui an, 790.000 automobile au fost vandute in China, pe cand americanii au cumparat numai 655.000 unitati.

Daca previziunile analistilor de marketing de la GM sunt corecte, chinezii vor cumpara 10.7 milioane de autoturisme noi in decursul acestui an, pe cand americanii vor cumpara circa 9.57 milioane de autoturisme noi. In decursul anului 2008, 13.2 milioane de autoturisme noi au fost vandute in Statele Unite ale Americii. Aceasta cifra de vanzari este cea mai scazuta pentru piata americana din ultimii 16 ani.

Vanzarile Chrysler in luna ianuarie 2009 au scazut cu 56.6% fata de aceeasi luna a anului 2008, atingand cifra de 61.747 unitati. General Motors a vandut si el cu 50.95 mai putine unitati, realizand 128.254 unitati. Dintre cei trei mari producatori din Detroit, Ford a inregistrat cea mai mica scadere a vanzarilor, de 42.1%, reusind sa vanda 91.368 unitati in ianuarie 2009.

Desi vanzarile Toyota pe piata din America de Nord au scazut cu 4% in 2008, fata de anul 2007, acestea le-au depasit pe cele ale producatorului General Motors. Japonezii au vandut 8.97 milioane de unitati pe plang global, in decursul anului 2008. In timp ce producatorii americani incearca sa se stabilizeze, piata auto din China este in crestere. In curand, chinezii ar putea deveni cei mai mai cumparatori de autoturisme din lume.

Via | JustAuto

Comentarii (4)

  • @redactor
    Articolul este complet gresit. Este plin de erori, iar cifrele sunt prost plasate.
    1. In primul paragraf, nu ati specificat ca sunt cele mai proaste vanzari din ultimii 27 de ani - in luna ianuarie.

    2. Nu ati specificat ca este vorba doar de vanzarile de autoturisme. Daca ar fi calculate in aceasta analiza si vanzarile de vehicule comerciale, China n-are nicio sansa sa depaseasca SUA in 2009.

    3. "Chrysler a declarat ca anticipa vanzari de circa 11.1 milioane de automobile in America de Nord pentru anul 2009" - se intelege ca Chrysler vinde 10 mil de masini pe an - mai mult decat Toyota??????

    4. "Desi vanzarile Toyota pe piata din America de Nord au scazut cu 4% in 2008, fata de anul trecut" - anul trecut era 2008 - fata de anul precedent poate ati vrut sa spuneti.

    5. Analistii de marketing se ocupa de analize asupra necesitatilor clientilor si nu asupra volumului de vanzari - de aceea exista analisti de vanzari.

    6. "Japonezii au vandut 8.97 milioane de unitati in Statele Unite ale Americii, in decursul anului 2008." - complet fals - poate in toata lumea a vandut cifra aceasta.

    Observ ca acest articol este categorizat ca fiind unul economic- dupa citirea lui (modul in care este scris, folosirea termenilor) n-are nicio legatura cu domeniul economic.
    0 0
  • @ Mihai
    Imi cer scuze pentru erorile mentionate.
    Cifrele de vanzari sunt preluate de la Just Auto, si sunt sigur ca sunt corecte.

    In privinta cifrelor de vanzari de la Chrysler, a intervenit o greseala privind amplasarea unei virgule.

    Repet, cifrele provin din studiul celor de la Just Auto, si le-am prezentat exact asa cum le-am preluat.

    Iti multumesc pentru atentie.

    O zi buna!
    0 0
  • @Toma
    Nu ati inteles domnule redctor. Poate nu cunoasteti corespunzator termenii economici in limba engleza.

    Chrysler n-a avut niciodata o tinta de vanzari de 10 mil. unitati, Chrysler probabil a estimat ca pe toata piata americana se vor vinde 10 mil. - adica volumul de piata.

    In ceea ce priveste Toyota, a vandut in toata lumea 8.97 milioane de unitati si nu doar in SUA.

    Cei de la Just Auto n-au gresit nimic!
    0 0
  • @ Mihai
    Imi cer scuze din nou pentru eroare.
    Nu se va mai repeta.

    Multumesc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru