China: Audi bate BMW şi Mercedes în topul JD Power al satisfacţiei clienţilor

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 17.08.2011
Audi are o imagine excelentă în China, acolo unde se află pe prima poziţie la vânzări în segmentul premium. Marca germană confirmă şi la capitolul satisfacţia clienţilor, instalându-se pe prima poziţie în topul anual JD Power.

Esential

11.496 de clienţi au participat la sondajul JD Power din China. Aceştia şi-au achiziţionat maşina în urmă cu 2-6 luni.

Sondajul anual de satisfacţie a clientului realizat de JD Power în China, cea mai importantă piaţă auto a lumii, arată că Audi este cea mai apreciată marcă de către clienţii chinezi, care consideră că serviciile mărcii germane sunt cele mai bune de pe piaţă. Audi a bătut astfel BMW şi Mercedes, aflate la distanţă mare în clasament, un motiv de mândrie pentru marca de la Ingolstadt.

Sondajul efectuat de JD Power în China utilizează şapte factori diferiţi pentru evaluarea fiecărui brand în parte: procesul de livrare a maşinii, timpul de livrare, facilităţile dealerului, vânzătorul, rapiditatea de completarea a hârtiilor aferente, viteza de efectuare a tranzacţiei şi contractul iniţial de vânzări.

Pe o scară care merge până la maxim 1000, Audi a reuşit să adune 887 de puncte, marca germană fiind urmată de Dongfeng Nissan (880), FAW-Volkswagen (869), Dongfeng Honda (866) şi GAC-Toyota (866). Deşi denumirile sunt diferite de cele pe care le cunoaştem în Europa, marii constructori auto colaborează cu diferite companii de profil în China pentru a asigura producţia şi livrarea maşinilor, "secret" în care rezidă numele "complicate" ale acestora.

De altfel, mărcile din afara Chinei au dominat fără probleme clasamentul JD Power din acest an din China, primul brand 100% chinez (FAW) aflându-se abia pe locul al 18-lea.

Rezultatul Audi din clasamentul JD Power se oglindeşte, de altfel, şi pe piaţa chineză, acolo unde marca premium a Grupului VW domină segmentul său. Cu 140.699 de maşini vândute în prima jumătate a anului, Audi înregistrează o creştere de 28% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent. BMW a vândut în ianuarie-iunie 121.614 maşini, în timp ce Mercedes şi Smart au atins abia 92.174 de unităţi vândute.


Comentarii (16)

  • Vasilica
    reveniti cu picioarele pe pamant
    Cum adica VAG sa bata renault la calitate ce ati baut gaz sau benzina ori GPL?! Cum zicea cineva (unu inteligent tare) francezi sunt pe un trend ascendent iar nemtii se apropie de faliment!!Hahhahaahahahah!
    6 18
  • Marian
    Who the beep is Dongfeng??? Astia din cate numar pe aici ies pe 5 in lume la masini produse. Sunt aia de vor sa faca o fabrica de tractoare pe la noi?
    2 2
  • razvanis
    vag inaintea toyota?
    cum s-a intamplat asta? ce nenorocire, trebuie sa fie de vina cutremurul din japonia
    3 4
  • Bibicul
    Scumpul meu de Vasilica sa stii ca Nissan nu este tot acelas lucru cu Renault.Dragul meu eu te iert ayi dar fii putin mai orudent in afirmatii ca altfel lumea iti va sarii in cap.Eu te pup si sa ne auyim cu bine!
    9 0
  • @Vasilica
    bai nene, poate ai treaba in alta parte totusi...ne cam plictisim de comentariile tale 'funny'
    12 0
  • george
    JD POWER RETURNS AND STRIKES AGAIN
    si, in buna traditie, mai spune niste gugumanii labartate...

    Acum chiar ca e cazul sa se apuce de shaorme ca tot se facu ora pranzului si oamenilor le este foame...
    1 7
  • zarnesteanu
    A remarcat cineva
    Ca studiul se refera strict la procesul de cumparare al autovehicolului? Nu e vorba nici de calitate, nici de fiabilitate, de nimic. Nici macar nu are in vedere satisfactia clientului in utilizarea masinii. Se refera doar fazele de cumparare. Din nou titlul, voit sau nu, duce in eroare.

    Politica de preturi, reteaua de dealeri, marketing-ul, samd, determina cifrele care ne sunt prezentate in ultima parte a articolului.

    Reading comprehension guys ... :)
    2 2
  • kumite
    JD Power returns,and George kicks again.
    Inca o data:halal gandire georgiana.Seamana foarte mult cu cu miscarea browniana!Se invata despre asa ceva,in liceele romanesti prin anii 80.Si eu mi-am luat o masina de la dealer.Totul a mers ca pe roate.5 minute a durat totul.Masina trecuta pe numeCe tari au fost.Dupa o saptamana a trebuit sa-i fac un adevarat service.
    0 2
  • faraminte
    @kumite
    Bine ti-au facut.Trebuia sa iti ei un PSA sa un renault
    0 4
  • george
    YOU POOR DEER...
    @ kumite

    Daca vroiai sa zici nimic, trebuia sa nu scrii nimic...

    Back on topic.

    Studiile de satisfactie sunt, in sine, o prostie crancena fiindca sunt putin relevante. Pentru simplul fapt ca se bazeaza pe elemente cat se poate de subiective.

    Studiul asta este, daca-ti poti inchipui asa ceva, si mai putin relevant pentru ca are de-a face, cum a zis si @zarnesteanu, cu organizarea retelei de vanzare si nu cu masina in sine. Asta in conditiile in care masina este un bun de folosinta indelungata iar satisfactia, daca ar putea sa o masoare cineva corect, trebuie sa se refere la produs...DUH...
    1 0
  • kumite
    George
    Vroiam sa te mai aud.Aduci un pic cu oracolul de la Damaroaia.Ce misto!Sa iei foc de la orice!Cum e vremea prin Tara Cantoanelor?Nu te-ai prins ?I am just bullshiting you!
    0 1
  • george
    NU SUNT ENERVAT. DOAR DEZGUSTAT
    @ kumite

    Unii rumani cand se duc prin lume, se indreapta. Unii dintre ei mai repede, altii mai greu ca sunt si din astia. Cu tine vad ca nu merge deloc...O fi din cauza tarii gazda? E cumva bananiera? Sau o fi de vina individu`?
    1 4
  • kumite
    george
    Esti ok?Ai dreptate.E bananiera si nu m-am indreptat.Nu dai meditatii?Te-am mai intrebat o data.Numai cu ajutorul tau ma pot da pe brazda.Asa de mult regret faptul ca nu ma poti ajuta.O asemenea persoana culta si inteligenta ca tine,mai rar.Sincer ,regret ca nu ma poti educa.Regret ca nu ma poti invata sa scriu.Regret ca nu pot sa iau tot ce-i mai bun de la tine.Asta e.Viata mea merge innainte,chiar si fara vasta ta stiinta.Asa de rau regret,nici nu mai pot sa dorm noaptea din cauza Mariei Tale.Fara caterinca!Esti cel mai bun si priceput la toate.Care or fi alea,numai dracul stie.Si tu.Ar trebui sa-ti schimbi numele.Narcis,suna mai bine.Te asigur,de vina este individul.
    0 0
  • george
    DAU MEDITATII DOAR CELOR CU POTENTIAL
    @ kumite

    Dezgustul persista si se intensifica...
    1 4
  • kumite
    Dai meditatii doar celor cu un potential redus!Ca al tau!
    Un retard nu e in stare sa incerce sa se gandeasca ca ar putea sa dea meditatii.Tu ai demonstrat ceva pe aici.De fapt,ce ai vrut sa demonstrezi?Nimeni nu te poate intelege.Eu,nici macar nu am incercat sa te inteleg.Just a nerd!Un sfat!Daca ti se intensifica prea tare,ar putea sa-ti plezneasca.Asta e foarte bine.Se numeste "selectie naturala".Chiar daca tu ai o impresie foarte buna despre tine(cand te uiti in oglinda),asta nu inseamna ca e universal valabila.B.t.w!Unde sunt eu,banana nu-i atat de mare.Unde esti tu,banana e imensa,si face ravagii.Ipocrit!A fost un filosof!Sau filozof.Si a fost grec.Stii cine e Inutil!Tu esti ala ,bah!
    Sunt bun!
    0 1
  • george
    DE UNDE ESTI ACUM,
    @ kumite

    mai ai un singur pas pana la "shooting spree"...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru