CItroen C5 e-HDI promite un consum mediu de numai 4.8 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 16.06.2010
Noua tehnologie de reducere a consumului şi emisiilor e-HDi, a debutat deja pe Citroen C5, berlina de segment mediu, care anunţă în aceste condiţii un consum de numai 4.9 litri/100 km.

În urmă cu două săptămâni, PSA Peugeot-Citroen a dezvăluit pachetul tehnologic e-HDI, care include mai multe modificări menite să reducă consumul şi emisiile versiunilor diesel. Astăzi facem deja cunoştinţă cu primul model care primeşte tehnologia e-HDi, berlina medie Citroen C5.

Noua versiune C5 e-HDi este propulsată de un motor diesel de 1.6 litri şi 110 cai putere, care se bucură de mai multe modificări tehnice, dintre care cea mai importantă este introducerea unui sistem start-stop de a două generaţie. Acesta a fost dezvoltat de compania franceză Valeo, şi este capabil să recupereze energia folosita la frânare şi să ofere la nevoie un plus de cuplu de până la 15 Nm, pentru situaţii extreme.

Mulţumită sistemului start-stop şi ansamblului de elemente ajutătoare, Citroen C5 se poate lăuda cu un consum mediu de numai 4.8 liri/100 de kilometri, o valoare impresionantă pentru segmentul în care se încadrează.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • E trust
    daca e consumul asa cum zic,e tare. mi-as cumpara si eu una.
    6 6
  • dadadada
    Sunt fan al masinilor frantuzesti , iar Citroen este oricum lider in privinta motoarelor si a dizainului absolut special. Daca mi-as permite , precis mi-as lua una. Asa, ramin la Matizul meu , asteptind vremuri mai bune.
    1 2
  • Vise sau visuri
    "numai 4.8 litri/100 km"?
    poate in brosura!!
    Stai sa vezi acum cum o sa sara fanaticii pe aici si incep sa se dea cu ... de pamant ca masina lor consuma 1% si fuge cu 1000Km/h.

    Da stiu ca Peugeot a abandonat cu toate masinile la Le Mans :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru