Citroen si-a anuntat planurile pentru viitoarele DS4 si DS5

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 22.06.2009
Viitoarele Citroen DS4 si DS5 vor folosi platforma tehnica a modelelor C4 si C5, pe cand modelul DS3 va folosi platforma viitorului C3. Noua generatie Citroen C3 va debuta alaturi de modelul DS3 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Citroen a anuntat primele detalii ale modelelor din gama DS, pe care le va lansa in anul 2011. Modelele DS4 si DS5 vor prelua o mare parte din platforma tehnica a modelelor C4 si C5, dar vor fi diferite din punct de vedere estetic de acestea. Astfel, modelul DS4 va fi inspirat de conceptul C-Sportlounge, pe cand modelul C5 va fi derivat din conceptul Hypnos.

Conceptul C-Sportlounge a fost dezvaluit in anul 2005 si este un MPV care prezinta elemente preluate de la un coupe. Acest model a inspirat aspectul actualului C4 Picasso si a fost descris de designerul sau ca fiind "un GT pentru era moderna". Cel mai probabil, noul DS4 va rivaliza modele precum Nissan Qashqai si Peugeot 3008. La fel ca modelul DS4, viitorul DS5 va fi un crossover orientat catre un segment de nisa, in cazul lui DS5 acesta fiind segmentul coupe-urilor bazate pe SUV-uri.

Primul model din noua gama DS este DS3, iar versiunea de productie a acestuia va fi lansata la Salonul Auto de la Frankfurt in aceasta toamna. Noul model va prelua trenul de rulare al noului C3, care va debuta alaturi de acesta la Frankfurt.

Citroen DS3 este un model din clasa supermini, si va fi disponibil doar intr-o versiune cu cinci usi, pe cand C3 va fi disponibil doar intr-o versiune cu cinci usi.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • viitoarele Citroen ds4 si ds5 vor folosi platforma lui c4 si c4??? cred ca ceva nu e in regula
    0 1
  • Ds4
    urata masina din poza :(
    1 0
  • Urate rau de tot!Astia or sa strice renumele de DS
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru