Citroen va oferi modelul electric C-Zero companiei feroviare germane

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.02.2010
Citroen a semnat un acord cu Deutsche Bahn, compania feroviara germana, pentru furnizarea unei flote de vehicule electrice C-Zero, model bazat pe japonezul Mitsubishi i-MiEV.

Citroen incearca sa promoveze noul vehicul electric C-Zero printr-un parteneriat incheiat cu Deutsche Bahn, compania feroviara germana. Constructorul francez va pune la dispozitia nemtilor o serie de exemplare ale vehiculului electric, marcand astfel debutul perioadei de pre-comercializare.

Compania de cai ferate va include masinile electrice in programele sale deja existente, "Carsharing" sau "Call a Bike", asigurand astfel o popularitate mare mignonei franceze. C-Zero va putea fi admirat si pe strazile Berlinului, modelul fiind inclus in programul BeMobillity, la care au aderat deja mai multi constructori de renume.

Noul Citroen C-Zero, bazat pe ruda sa japoneza Mitsubishi i-MiEV, va fi disponibil pentru publicul larg abia la sfarsitul lui 2010. Pana atunci insa, Citroen a pus la dispozitia fanilor un site unde se pot programa la test-drive sau se pot inscrie pe lista de comenzi.

via | autoblog

Comentarii (8)

  • citroen??????
    Citroen???? nu vw sau audi??? cum asa???? aaaaa, astia inca nu au auzit de electrice....
    4 13
  • Citroen C-Zero
    Tu ai da peste 30,000 euro pe aceasta masina ? In 2013, cand VW va lansa modelele sale electrice, acestea vor fi oferite la preturi pe care publicul larg sa si le poata permite .
    11 4
  • "cand VW va lansa modelele sale electrice, acestea vor fi oferite la preturi pe care publicul larg sa si le poata permite "

    Nici in cel mai frumos vis al unui fanboy VAG/VW/TDI ( sau orice alta " patima" legata de VW ) nu or sa poata cei de la VAG sa scoata pe piata o masina electrica ( sau hibrida ) care sa aiba un pret competitiv cu propriile modele cu motoare clasice .

    ce frumos ar fi sa poti cumpara un golf electric la 20000Euro :)) , ma indoiesc sincer prietene :)
    5 7
  • @@eu@eu@
    da, sigur....
    In 2013... hahahaha, care modelele sale electrice... hahaha
    Auzi, in 2003!!! da, 2003, la versailles (sper ca stii despre ce e vorba) angajatii de acolo aveau 206 si c2 toate electrice, erau prize in exterior montate... probabil ca nu erau performante dar ERAU... si asta conteaza. La fel am gasit si in rezervatia naturala din Plitvice... numai auto si barci electrice... N-am vazut nicaieri scris VW... asa ca asteptam LARGUL PUBLIC.... hahahaha
    3 6
  • @ unckle
    VW Electric Traction
    Anul trecut VW Group a infiintat divizia de vehicule electrice ( VW Electric Traction ), directorul acestei divizii fiind Dr Karl-Thomas Neumann, fost CEO al Continental AG . Acesta este considerat o somitate in domeniu, iar fondurile substantiale pe care VW Group i le-a pus la dispozitie il vor ajuta sa dezvolte modele accesibile publicului larg .
    6 3
  • ma copii ma... unde plm ati gasit voi un set de acumulatori care sa duca o masina de 1,5 tone cu 130kmph si sa ii dea 100 de mile autonomie --- si sa coste 5000 de euro .... nu de alta dar cunosc cativa constructori de masini interesati :)

    plm de ratati ai carierei de comentatori pe net , voi nu intelegeti poate termenul de masina "accesibila"
    2 4
  • AndreiRN
    Japoneze
    Realitatea este ca firmele japoneze sunt mult inaintea tuturor la capitolul masini electrice si acest citroen este doar o japoneza asamblata in franta si nimica altceva.
    2 1
  • urasc masinile electrice...sunt masini fara suflet
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru