PSA Peugeot-Citroen ar putea prelua 50% din Mitsubishi

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.12.2009
Grupul francez se afla in discutii cu partenerii de la Mitsubishi pentru a prelua un pachet de actiuni cuprins intre 30 si 50 de procente. Oficialii japonezi au confirmat existenta unor tratative.

Colaborarea de succes dintre Renault si Nissan a stimulat un alt mare grup francez sa incheie parteneriate cu omologii japonezi. PSA Peugeot-Citroen detine in prezent legaturi stranse cu Mitsubishi, insa pe viitor ar putea sa isi extinda sfera de influenta asupra constructorului japonez.

Cotidianul Nikkei sustine ca oficialii celor doua companii discuta in prezent despre o tranzactie importanta, mai exact o preluare a unui pachet de actiuni in cadrul Mitsubishi, cuprins intre 30 si 50%. Zvonurile sunt confirmate si de declaratia unui purtator de cuvant al japonezilor, care a recunoscut ca "exista discutii pentru preluarea unei participatii cu un grup important din domeniu".

In luna septembrie a acestui an, Mitsubishi, Peugeot si Citroen au pus bazele unui parteneriat in domeniul vehiculelor electrice, francezii folosind deja platforma micului model i-MiEV pentru dezvoltarea propriilor versiuni iOn si C-Zero.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • ok
    Unde-s trei puterea creste,concurenta-nteteste!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru