Citroen Xsara si C4 Picasso, monovolumele cu cele mai putine probleme in 2008

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.04.2009
Un studiu ADAC a relevat faptul ca modelele Citroen Xsara si Citroen C4 Picasso sunt monovolumele cu cele mai putine probleme tehnice in anul 2008.

Citroen Xsara si Citroen C4 Picasso ocupa prima pozitie in clasamentul fiabilitatii – sectiunea monovolume, facut de ADAC in fiecare an. Cele doua monovolume de la Citroen au avut o rata de probleme tehnice de 2 la 1000, fiind urmate de Volkswagen Touran si Opel Meriva.

ADAC este cel mai mare club auto din Germania si Europa si are peste 16.000.000 membri. Organismul furnizeaza anual date statistice cu privire la problemele tehnice aparute la diverse modele incepand din anul 1978. Pentru intocmirea clasamentului actual au fost luate in calcul 2.5 milioane de incidente semnalate pe drumurile din Germania, la care a fost solicitata interventia echipelor tehnice ADAC.

In acest clasament sunt incluse modele cu anul de fabricatie cuprins intre 2003 si 2008, care s-au vandut in cel putin 10.000 exemplare anual in Germania. Pe langa asta, aceste modele trebuiau sa fie prezente pe piata timp de trei ani consecutiv fara nici o modificare din punct de vedere tehnice in gama fiecarui constructor.

Via | Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru