Coada de comenzi la VW Tiguan

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 22.01.2008
Din cauza cererilor foarte mari pentru Tiguan, dealerii din Germania si Olanda intarzie livrarile cu pana la sase luni.

Esential

110.000 de unitati pe an vrea VW sa vanda din noul Tiguan

VW Tiguan s-a lansat de doar cateva zile in Romania insa vestile din afara nu contenesc. Astfel, se pare ca SUV-ul compact al celor de la Volkswagen este atat de cerut in Europa incat, inca dinaintea lansarii sale in showroom-uri, comenzile acopera deja primele opt luni de productie. In aceste conditii, livrarile pentru comenzile cele mai recente tind sa intarzie din cauza faptului ca germanii nu se asteptau la un asemenea aflux de cereri. De exemplu, o comanda in Germania sau Belgia poate fi onorata doar peste sase luni, in cel mai bun caz si in functie de ce motorizari isi alege clientul.

"Este adevarat, clientii nostri sunt nevoiti sa astepte chiar si cate sase luni pentru a avea un Tiguan", a confirmat unul dintre dealerii VW din nordul Germaniei pentru Automotive News. In plus, fiecare test trebuie programat cu cateva saptamani inainte in Europa, acestea fiind de asemenea limitate la cateva ore.

"Avem o problema, insa este vorba de o problema foarte placuta. Din cauza cererii foarte mari, vom pune la punct un sistem prin care clientii isi pot comanda masina inca din faza de productie a acesteia pentru lotul stabilit pentru 2009", sustine conducerea VW intr-o scrisoare oficiala trimisa recent dealerilor sai din Germania.

Contactati de Automarket, reprezentantii importatorului Volkswagen in Romania au declarat ca numarul de comenzi este de asemenea mare, insa livrarile nu intarzie mai mult de maximum trei luni, termen valabil pentru livrarea unui model cu dotari personalizate. Listele de comenzi pentru Tiguan s-au intocmit la Porsche Romania inca din luna noiembrie, cei care au depus un avans in acea perioada ridicandu-si deja masinile in aceste zile.

Tinta initiala de vanzari declarata de cei de la VW a fost de 110.000 de unitati anual, vanzarile europene luand startul imeidat dupa lansarea modelului, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Sursa | Automotive News/Porsche Romania

Taguri: Tiguan, Volkswagen

Comentarii (14)

  • doamne..
    nu-mi vine sa cred :)) e prea tare... cum frate sa astepti 6 luni pt mashinutza asta, care e un micro suv, un golf cocotzat :)). ma rog... gusturile nu se discuta
    0 0
  • Poti sa iti cumperi renault pe loc daca vrei au in parc gramezi.Si e si mai ieftin.
    0 0
  • chiar..poti sa-ti cumperi renault imediat si sa nu mai astepti 6 luni...Doar ca aici vorbim de VW (masini ieftine si bune) nu de Renault( 'masini' ieftine)
    0 0
  • masini
    Care ii varianta Renault pentru Tiguan sau mai bine zis ce are capra cu prefectura?
    0 0
  • poate ar trebui sa incerce sa-si cumpere masina de pe www.mobile.de sint destule , bani sa fie
    1 0
  • ieftina ?
    pai la cat costa Tiguan 4x4 mai pun 10% si iau Mitsu Outlander tot cu motor VW
    0 0
  • karina
    cred ca cei care au comentarii rautacioase in primul rand nu au banii necesari sa isi achizitioneze un tiguan si in al doilea rand nu au vazut live cum arata unul...pozele de pe net sunt aiureade tot ..nu reflecta realitatea ...nu iti dai seama cum arata decat in momentul in care il conduci...eu l-am cuparat de o saptamana si.....nu pot sa il descriu decat cu un cuvant EXECEPTIONAL ....din toate punctele de vedere...nu degeaba sunt atatea cereri
    0 0
  • ..
    uau,daca am ajuns sa punem un renaul pe langa un vw, inseamna ca nu prea aveam destule cunostiinte..si chiar nu putem sa privim mai departe de dacia!renault nu o sa prinda vw probabil nici in 20 ani,e imposibil,e foarte proasta idea asta,nu trebuie luata in calcul nici gandita!bravo carina eu imi schimb golfurile si imi iau tiguan,3 pentru toata familia!
    0 0
  • stefan
    tiguan
    cei care spun comentarii uracioase despre tiguan cred ca nu pot sa-si permita una.am mers cu tiguan si cu outlander modelul nou.mi-a placut mai mult tiguanul decat outlander.piesele sunt foarte scumpe la outlander dacati iei masina si garantia a expirat daca din caz se duce o piesa la outlander iti golesti portmoneul pe cand la tiguan sunt mai ieftine cu mult.tiguanul este foarte stabil ca si outlanderul.masinile amandoua sunt bune dar la aceleasi dotari iti poti lua tiguan mai ieftin decat outlander
    0 0
  • bogdan
    pret
    cat costa un vw tiguan
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    bahai
    MERCEDES GLK ... atat ... sau doar MERCEDES :)
    0 0
  • tiguan
    tiguanul este super,am sport style cu of road de o luna
    0 0
  • by dan
    vw
    nu se compara vw cu renault,si cine vrea sa cumpere merge in gremania si isi ia unul la mana a doua
    0 0
  • tiguan
    Tiguan la mana a doua exista ? la ce pret ? si de ce merita ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru