Colectia de masini lasata in urma de Michael Jackson

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 26.06.2009
Celebrul star pop a lasat in urma, dupa moartea sa, o impresionanta colectie de masini. Printre acestea se numara patru limuzine, o masina de pompieri si o motocicleta de politie.

Intreaga presa internationala a vorbit astazi despre trecerea in nefiinta a celebrului artist pop Michael Jackson. Evenimentul nefericit a socat fanii, dar a scos la iveala si detalii noi despre stilul de viata al cantaretului. Putini stiu ca Michael era un colectionar auto, poate nu atat de impatimit ca Jay Leno, dar cu o vadita pasiune pentru vehiculele cu motor.

Se cunoaste deja ca artistul a incercat sa isi vanda intreaga colectie de vehicule in luna februarie a acestui an, dar si ca licitatia a esuat la mijlocul lui aprilie. In aceste conditii, vehiculele s-au intors inapoi la proprietatea sa, denumita Neverland Ranch, si acum isi asteapta soarta. Cel mai probabil, ele vor ajunge in muzee sau la firme de licitatii, Michael fiind inglodat in datorii.

Colectia aduna patru limuzine, printre care si un Rolls Royce Silver Seraph din 1999, decorat de insusi Michael cu aur de 24 de carate. Sub capota limuzinei se afla un motor V12 din aluminiu de 5.4 litri, capabil sa dezvolte 322 de cai putere.

A doua limuzina este tot un Rolls Royce, mai exact un Silver Spur II din 1990, cu tapiserie din piele alba si neagra, geamuri fumurii si un bar complet.

Tot in garajul sau se mai afla si un Lincoln Town Car din 1988, cu un interior mult mai modest. Ultima limuzina este un Cadillac Fleetwood din 1954, care a aparut si in Driving Miss Daisy.

Colectia lui Michael Jackson include, pe langa cele patru limuzine, un autobuz Neoplan Tour din 1997 cu scaune individuale, o coroana brodata pe covorase si o baie tapetata portelan, granit si aur.

Artistul american a mai facut loc in garajul sau si pentru o dubita Ford Econoline din 1993, cu scaune din piele, ecrane TV si o consola cu jocuri, o masina de pompieri GMC High Sierra din 1986, un GMC Jimmy din 1988, o replica a modelului de epoca Detamble Model B Roadster din 1909, o trasura electrificata si un Harley Davidson din 2001, folosit ca motocicleta de politie.

via | WCF

Comentarii (15)

  • URAGANu
    colectie ?
    Saracu, dupa ce ca l-au tarat prin procese acum apare si drept colectionar. Pai romanii au mai multe si mai scumpe decat a avut el toata viata :) Nu vad in garajul lui nici un Cadillac Escalade, Q7, X6, Cayenne samd :D
    4 51
  • R.I.P.
    da nu e la locul lui comentariul tau.nu stiu daca ai glumit sau nu da un rolls valoreaza probabil cat tot ce ai insirat tu.

    rest in peace Michael, you will never leave our hearts, minds and playlists.ma bucur ca ti-ai gasit in sfarsit linistea si parasit lumea asta tampita cu care te-ai luptat in multe din versurile tale.

    IT DOESN'T MATTER IF YOUR BLACK OR WHITE.
    50 4
  • Nici nu a murit bine omul ca au si inceput sa ii vanda din lucruri =))

    Cat despre MJ, ca om , treaba lui, dar muzica sa o sa ramana mult, mult timp in sufletele lumii.
    18 15
  • Dumnezeu sal ierte si sal odihneasca an pace
    22 2
  • mowgli lasai ca sant copii care nu stiu ce vorbesc nu stiu ce e o valoare
    21 5
  • R.I.P.
    De acord cu mowgil.Chiar daca nu are o colectie mare,este insa una impresionanta,tinand cont ca multe dintre masinile detiune de star,sunt fabricate in loturi mici.

    @ GOPO..Se scrie "lasa-i" , "SUNT" si intre propozitii se foloseste un semn de punctuatie (de regula punctul :)) ) (dar te intelegem,poae ai o varsta si ai uitat limba romana)

    Poate ne prezenti tu ce este aceea o valoare ? O poti definii,sau ne dai exemple ?

    Te iei de o persoana si o catoleghezi ca fiind "copil" dupa ce criterii ? Omul si-a dat cu parerea,nu tocmai profesionist,dar nu toti suntem mesteri ca tine
    4 13
  • @GreeN
    Daca erai atent la folosirea literei "i"mai ca-ti ziceam dom' profesor ..da asa...(defini...nu definii)...
    16 4
  • schumi
    MJ
    Dumnezeul sa-l ierte si sa-l primeasca la el!
    16 2
  • subiect articol
    din nou cei de la aceasta revista o dau de gard, titlul m-a facut sa accesez pagina si constat ca "impresionant" nu este absolut nimic.
    10 cazane, unele accesorizate iar altele tot cazane.
    Colectie impresionanta are jay leno, si ma asteptam macar la sfert din ce are acel colectionar sa vedem si pe aic, dar era de asteptat, indiferent cat de mare artist a fost, a murit sarac lipit - este trista realitate.
    Deci Auto..., cum va cheama ca nu v-am retinut numele, iar dati un titlu ce nu are legatura cu realitatea si nici cu ce scrieti in articol.
    3 22
  • Dumnezeu sa-l odihneasca in Pace ! S-a mai stins un Rege....
    8 4
  • @copy-paste
    "un Rolls Royce Silver Seraph din 1999, decorat de insusi Michael cu aur de 24 de carate"
    Chiar crede cineva ca s-a apucat MIchael Jackson sa-si decoreze cu manuta lui (cu AUR) masina????
    1 9
  • Dumnezeu sa-l odihneasca
    Sa nu uitam ca Michael a fost un mare colectionar de masini dar eu cred ca le-a mai vandut in urma multelor procese cu diverse persoane care l-au vanat in diferite scandaluri... nu asta conteaza acum. In acest moment planeta a pierdut un mare star, si asta o stiu fff bine cei care au crescut cu muzica lui....DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA...
    11 2
  • Don't cry for me
    Pentru cat mergea el la volan cred ca e de ajuns de mare colectia sa de masini nu a fost un impatimit al masinilor nu discutam aici de Jay Leno sau Tiriac niciodata nici unul dintre ei nu va ramane in istorie asa cum va ramane Michael sa faca macar un sfert din ce a facut el, eu consider ca nu are dreptul nimeni sa il judece ce a facut cu viata lui il priveste pe noi DOAR ne-a incantat cu muzica lui si cei care au o varsta stiu ca pe muzica lui ne distram la nenumarate petreceri.Dumnezeu sa il odihneasca in pace si sa ii ierte pacatele.
    6 1
  • MJ
    Nu este foarte important ce ramane in urma' material. Crede cineva ca Tiriac o sa ramana in istorie pentru ca are in colectia lui un q7, un touareg, mai stiu eu ce modele... ? Michael Jackson va ramane mereu in mintea si in inima noastra prin muzica pe care ne-a lasat-o. Nu stiu de ce valorile pierdute sunt cel mai pretioase... . El va ramane mereu o flacara aprinsa prin cantecele lui.
    7 1
  • :(
    Pacat de el. dupa ce a fost "asediat " incontinuu acum toata lumea il plange. numai sufletul lui stie ce drame a trait. Pacat ca nu ne apreciem oamenii de valoare decat atunci cand ei nu mai exista. noi avem un exemplu bun in acest sens .MARELE EMINESCU care a murit in saracie crunta.. sa nu uitam ca mai avem inca oameni de valoare in viata. Sa ii cinstim si sa nu uitam de ei. RESPECT pentru toti oamenii de pe acest pamant care s-au nascut cu har si care de-a lungul anilor ne-au incantat inimile.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru