Conceptul viitorului BMW Z2 ar putea debuta la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.02.2011
Publicaţiile Autobild şi Car sugerează că BMW va lansa un roadster mai mic decât Z4 în următorii cinci ani, iar conceptul care îl prefigurează ar putea debuta anul acesta la Geneva.

BMW ar putea realiza un roadster mai mic decât Z4, care se va numi Z2. Potrivit unor surse, cei de la BMW vor prezenta conceptul viitorului Z2 la Salonul Auto de la Geneva în martie, dar producătorul german de automobile nu a confirmat încă această informaţie. În plus, campaniile obişnuite de teasing nu şi-au făcut apariţia în cazul acestui concept, semn că vorbim fie de un zvon, fie de o surpriză a nemţilor. Sunt şanse ca modelul care va fi prezentat la Geneva să nu ajungă în producţia de serie şi să fie doar un concept care prezintă ideile designerilor BMW.

Potrivit respectivei surse, conceptul Z2 va prezenta o serie de idei de design diferite de ceea ce vedem astăzi pe automobilele de serie şi chiar pe concepte. Se zvoneşte chiar o întoarcere a celebrelor portiere cu deschidere "verticală" care intrau în echiparea standard a lui Z1. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu subiectul, celebrul BMW Z1 avea potiere care glisau în interiorul pragurilor laterale, oferind un aspect inedit şi permiţând rularea cu uşile deschise.

Din cauza acestui sistem, modelul punea probleme la acces, deoarece pragurile laterale erau foarte înalte.

În ceea ce priveşte viitorul Z2, zvonurile privind destinaţia finală a modelului sunt amestecate. Nemţii de la Autobild sugerează că respectivul model va fi un rival pentru roadstere de volum precum Mazda MX-5, în timp ce britanicii de la Car spun că noul model al celor de la BMW va face parte din Project I şi va reprezenta un vehicul ecologic axat pe distracţie. Coincidenţă sau nu, viziunea celor de la Car sugerează tot un rival pentru Mazda MX-5.

Via | Drive.au

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru