Constructorii auto au făcut donaţii pentru victimele cutremurului şi tsunamiul din Japonia

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 19.03.2011
Marii constructori auto au făcut donaţii de aproximativ 4.5 milioane de euro pentru ajutorarea victimelor dezastrului din Japonia.

La începutul anului trecut insula Haiti a fost zguduită de un mare cutremur, iar constructorii auto s-au mobilizat pentru a ajuta victimele acestei catastrofe naturale. De data aceasta, japonezii se află în postura haitienilor, iar ajutoarele din partea constructorilor auto nu au întârziat să apară. BMW, Hyundai, Renault, Daimler şi Fiat au donat mai mult sau mai puţin pentru ajutarea victimelor dezastrului produs în Ţara Soarelui răsare.

Constructorul BMW a venit cu o donaţie de un milion de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru tratamentul copiilor traumatizati, pentru achiziţionarea ajutoarelor de urgenţă şi pentru reconstrucţie. Suma oferită de constructorul bavarez va fi împărţintă între organizaţia internaţională non-profit Salvaţi Copiii şi Crucea Roşie. "Suntem profund mişcaţi de suferinţa din regiunile afectate. În timpul acestor vremuri dificile, gândurile noastre se află alături de poporul japonez", a declarat Norbert Reithofer, director executiv BMW.

Un alt mare constructor auto care a donat bani pentru victimele cauzate de cutremurul şi tsunamiul din Japonia este Hyundai.

Oficialii companiei au donat organizaţiei Crucea Roşie 100 de milioane de yeni, echivalentul a 872.000 de euro. Banii vor fi utilizaţi pentru acoperirea nevoilor imediate. De asemenea, Mong-Koo Chung a trimis scrisori de condoleanţe partenerilor japonezi. Constructorul francez Renault a donat Japoniei suma de 500.000 de euro. Banii vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea hranei, a medicamentelor şi a altor nevoi vitale pentru cei din zonele afectate. De asemenea, angjaţii Renault vor dona bani pentru ajutorarea victimelor nipone.

"Sunt profund mişcat de suportul oferit de angajaţii Renault pentru colegii de la Nissan şi pentru poporul japonez. Solidaritatea arătată demonstrează legăturile strânse dintre cele două companii", a declarat Carlos Ghosn, director executiv Renault.

Daimler este cel de-al doilea constructor german care vine în ajutorul victimelor din Japonia. Oficialii germani au donat organizaţiilor nipone 2 milioane de euro. De asemenea, grupul italian Fiat a anunţat o donaţie de 100.000 de euro, bani care vor merge către victimele cutremurului care a lovit Japonia.

Via | Carscoop

Comentarii (8)

  • Unde este VAG cu donatia!?
    Pardon, ei tin la profit si nu ajuta concurenta...
    6 20
  • @ gtrazvan
    Stai linistit ca vor face o donatie si direct ( au facut-o indirect prin Suzuki ) si in mod sigur va fi mai mare decat donatia ridicol de mica a italienilor de la Fiat
    Dupa cum stii, VW Group detine 20 % din capitalul Suzuki Motor Corporation, prin urmare 20 % din donatia facuta de Suzuki poate fi considerata contributia VW Group . Cu toate acestea insa, sunt sigur ca in zilele urmatoare va fi facut public anuntul prin care VW Group a facut o donatie in nume propriu victimelor cutremurului din Japonia, donatie ce va fi cel putin egala cu cea a celor de la Daimler AG ( donatia Daimler AG a fost facuta prin intermediul filialei lor japoneze, constructorul de vehicule comerciale Fuso ) . Desi in cazul donatiilor gestul conteaza si mai putin suma, nu pot trece cu vederea la fel ca majoritatea blogurilor auto din strainatate si anume donatia ridicol de mica oferita de cea mai mare corporatie din italia, Fiat ( 100,000 euro ) . Dupa ce in februarie 2011, Fiat a anuntat ca renovarea Muzeului Alfa Romeo va fi platita din vanzarea unor modele istorice Alfa Romeo ( renovarea costa aprox. 60 milioane euro ), iata ca din nou Fiat da dovada de " zgarcenie ", oferind o donatie de 100,000 euro dupa ce in 2010 profitul sau a depasit 2 miliarde de euro iar Sergio Marchionne si Luca Di Montezemolo au castigat impreuna peste 10 milioane euro .
    18 1
  • Am citit azi ca Renaul a facut o donatie de 50 de miliarde de euro...Bravo Renault!
    2 19
  • @@gtrazvan
    :))) De cand ahizitionarea unui procent dintr-o companie se numeste donatie?:))))

    Cred ca ar trebui sa faci o diferenta intre donatie si achizitie.
    1 17
  • @ gtrazvan
    SUZUKI la fel ca toti producatorii auto japonezi, a DONAT o suma de bani pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Japonia . Credeam ca ti-ai dat seama la ce m-am referit ...
    16 1
  • @@gtrazvan
    Imi dau seama ca VW nu are nici o treaba cu decizia asta, a dat Suzuki, nu VAG, decizia apartine Suzuki nu VAG.
    VAG putea sa ia decizia la el in ograda.
    1 10
  • LLCoolJ
    Doantii
    Continental Automotive a donat si el 250.000 EUR.
    10 0
  • @ gtrazvan
    VW, Audi si Porsche au donat 2.5 milioane euro victimelor cutremurului din Japonia
    Azi, miercuri 23 martie 2011, cei de la VW si Audi au anuntat ca vor dona fiecare cate 1 milion euro victimelor cutremurului din Japonia, iar cei de la Porsche au anuntat ca vor dona 500,000 euro . Ce mai ai de comentat acum ? 3 marci din VW Group au donat 2.5 milioane euro in timp ce Fiat SpA ( Fiat Auto ) si Fiat Industrial au donat fiecare cate 100,000 euro .
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru