Criza a schimbat America: motoarele cu patru cilindri, mai vândute decât cele cu şase cilindri

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 25.07.2011
Comportamentul cumpărătorilor americani s-a schimbat radical în ultimii ani. Preţul în creştere al carburanţilor a făcut ca motoarele cu patru cilindri să le depăşească la număr pe tradiţionalele unităţi cu şase cilindri.

Vremurile se schimbă în industria auto, iar comportamentul clienţilor este cel mai bun indicator în acest sens. Un studiu realizat de IHS Automotive în Statele Unite arată că motoarele cu patru cilindri le-au depăşit ca număr pe cele cu şase cilindri în prima jumătate a acestui an, rocada consfiinţind aplecarea americanilor spre unităţi mai mici odată cu creşterea susţinută a preţului carburanţilor.

Cifrele reci arată că 43% dintre maşinile vândute în SUA în perioada ianuarie-iunie au dispus de motoare cu patru cilindri, restul de 57% fiind ocupat de unităţile cu şase, opt sau 12 cilindri. Procentele arătau cu totul altfel în 2005, atunci când 43% dintre americani cumpăraseră în primele şase luni ale anului maşini cu motoare cu şase cilindri. Mai mult, dacă din ecuaţie ies maşinile din flote, care în majoritatea lor sunt V8-uri, procentul motoarelor cu patru cilindri trece de jumătate, o situaţie nemaiântâlnită în istoria modernă a automobilului din SUA.

Conform analizei companiei IHS Automotive, la baza acestei schimbări stau două elemente care au schimbat complet comportamentul clienţilor.

Vorbim pe de o parte de preţul benzinei versus autonomia mai mare a modelelor cu motoare mici, iar pe de altă parte de faptul că unităţile cu patru cilindri au evoluat simţitor în ultima perioadă la capitolul performanţe, supraalimentarea transformându-le practic în alternative evidente la unităţile mai mari, cu şase cilindri.

via | Leftlane

Comentarii (4)

  • Invers!
    Cred ca 57% din masinile vandute anul acesta au motoare cu 4 cilindri nu 43% , altfel nu se explica ideea ca sunt mai multe cele cu 4 cilindri.
    5 5
  • @ionele
    E totul foarte clar colegu, trebuia sa citesti cu mai multa atentie:
    "Cifrele reci arată că 43% dintre maşinile vândute în SUA în perioada ianuarie-iunie au dispus de motoare cu patru cilindri, restul de 57% fiind ocupat de unităţile cu şase, opt sau 12 cilindri."
    Restul de 57% este reprezentat de unitatile cu 6, 8 si 12 cilindri adunate
    17 2
  • MEA CULPA !
    .
    12 0
  • Este o greseala totusi...daca in primele 6 luni 57% au cumparat motoare de 6,8,12 cilindri comparativ cu 2005 cand 43% au cumparat in primele 6 luni motoare cu 6,8 cilindri...???
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru