Cutiile cu opt trepte ale ZF primesc stop&start

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 29.04.2008
Desi nu au aparut inca pe piata, cutiile de viteze de noua generatie dezvoltate de ZF au primit un pachet stop&start.

Celebri producatori germani de sisteme de transmisie ZF au anuntat ca au inceput un program de adaptare a viitoarelor cutii de viteze automate cu opt trepte astfel incat, in momentul lansarii acestora pe piata, ele sa poata sa fie utilizate in paralel cu un sistem de tip stop&start.

Cea mai mare problema pe care au avut-o inginerii ZF la dezvoltarea noilor cutii cu stop&start a fost reprezentata de faptul ca, atunci cand motorul este oprit, circuitele hidraulice ale cutiei nu primesc presiune si au nevoie de un timp mai indelungat pentru a porni din nou. ZF a reusit insa sa rezolve acest inconvenient - care duce la o pornire mai greoaie - printr-un asa-numit "rezervor de impuls hidraulic" care mentine uleiul la un nivel perfect pentru ca transmisia sa functioneze in stare buna la maximum 350 de milisecunde dupa repornirea motorului.

Pachetul stop&start are efecte pozitive mai ales asupra consumului si amisiilor poluante, reducerea consumului mediu mixt ridicandu-se pana la 10%.

via | Just Auto 

Taguri: ZF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru