Designerul şef Mercedes: "Vision A concept este foarte apropiat de viitorul A-Klasse"

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.04.2011
Şeful departamentului de design al mărcii Mercedes-Benz a declarat că versiunea de serie a lui A-Klasse va fi aproape identică din punct de vedere vizual în comparaţie cu conceptul prezentat la Shanghai.

Gorden Wagener, directorul de design al mărcii Mercedes-Benz, a declarat că aspectul lui Vision A Concept este "realist" în raport cu viitorul A-Klasse. Mai precis, singurele elemente care vor fi schimbate la versiunea de serie vor fi blocurile optice, grila faţă, forma geamurilor laterale şi numărul de uşi, a specificat Wagener într-un interviu acordat celor de la Autocar. În schimb, şeful departamentului de design de la Mercedes a promis că va păstra linia plafonului şi pentru modelul de serie, în timp ce afişajul LCD de dimensiuni mari şi capacele de la aerisire vor fi păstrate şi ele.

În comparaţie cu actualele modele Mercedes-Benz, Wagener promite un nivel de calitate superior la interior, materialele utilizate şi finisajele urmând să fie mai bune decât la actualul C-Klasse. În urma acestei decizii, modelul de clasă medie de la Mercedes-Benz ar putea rămâne cu cel mai slab interior din gamă, dacă judecăm după declaraţiile oficialilor mărcii. Chiar şi aşa, C-Klasse a primit un interior de o calitate superioară odată cu facelift-ul de la începutul acestui an, ceea ce i-ar face invidioşi pe clienţii mai vechi.

Viitorul Mercedes-Benz A-Klasse îşi propune să devină primul automobil de serie cu aplicaţii pe care le poate descărca singur. Graţie acestui feature deosebit, clienţii îşi pot îmbunătăţi experienţa la bord cu doar câteva mişcări.

Sunt şanse mari ca primele aplicaţii să fie gratuite, sau ca acestea să aibă un preţ derizoriu. Pentru moment, cei de la Mercedes-Benz nu au specificat cine va dezvolta aplicaţiile respective şi ce sistem de operare va avea automobilul.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • Semtex
    Foarte sofisticat design-ul... imi place! :)
    11 1
  • semtex, e un concept deocamdata..nu te entuziasma prea tare :)
    oricum fata de generatia actuala de a klase - o masina asa anosta, neinteresanta (un fel de a2) conceptul asta pare venit din spatiu :))
    1 9
  • Semtex
    ei na! uite cine s-a gasit sa-mi explice mie ce-i ala concept car...
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru