Din 2011, Mazda RX-8 nu va mai poposi pe Batranul Continent

De Cornel Șocariciu
Publicat Joi, 15.04.2010
Mazda RX-8 va fi retras de pe piata auto din Europa in 2011 din cauza faptului ca nu indeplineste normele de poluare Euro 5.

Jurnalistii de la Auto Motor und Sport au publicat un raport in care prezinta situatia ”tragica” a lui Mazda RX-8. Modelul constructorului japonez nu va mai fi comercializat pe Batranul Continent din cauza imposibilitatii de a respecta  normele de poluare Euro 5 ale Uniunii Europene. Pentru moment, modelele Euro 4 pot fi comercializate fara probleme pe piata din Europa ca vehicule noi, dar obligativitatea normei Euro 5 la nivel european in decursul anului 2011 ii va obliga pe constructori sa isi reimprospateze gama de propulsoare.

Joseph Alois Schmid, directorul executiv Mazda Germania, a declarat pentru jurnalistii de la Auto Motor und Sport ca o retehnologizare a propulsorului rotativ va duce la cresterea costurilor. O versiune imbunatatita a motorului Wankel va fi introdusa in anul 2014, insa, chiar si asa, propulsorul rotativ ar putea avea probleme deoarece normele de poluare Euro 6 vor intra in vigoare.

Mazda RX-8 si-a facut debutul in lumea auto in anul 2001 in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Modelul este echipat cu un motor Renesis cu doua rotoare, care au o capacitate totala de 1.300 centimetri cubi. Societatile de asigurari au impus ca motorul Renesis cu care este echipat acest coupe sa fie catalogat ca avand o cilindree de 2.6 litri, in ciuda capacitatii reale de 1.3 litri. Succesorul lor RX-8 este asteptat sa debuteze undeva in decursul anului 2012, daca nu chiar mai devreme.

Via | autoblog

Comentarii (5)

  • Decizie buna
    Trebuie sa recunoastem ca vanzarile erau oricum mici. Pe de alta parte foarte putine erau/sunt conduse asa cum trebuie si multe sunt stricate chiar din dorinta de a le proteja.

    Daca vorbim si de capacitate si consum... la ce bun 1.3 catalogat drept 2.6 si cu un consum de 4.0? Nu neg performantele acestei masini, dar nu tine pasul cu tehnologia.
    2 5
  • @MF
    Esti Praf.Ai condus vreodata o astfel de masina?Are o agilitate, o directie si o cutie de viteze peste orice BMW sau Audi actual, ca sa nu mai vb de cutia de chibrituri Fiesta pe care o conduci
    7 5
  • bernd aici esti nesimtit...nu conteaza ce masini conducem...suntem aici sa ne dam cu parerea...
    RX-8 o masina exceptionala...renumita pentru manevrabilitatea ei ca orice japoneza chiar daca are tractiune spate...pacat ca nu se va mai importa si in europa...era o placere sa o vezi si sa o auzi...
    6 0
  • Niste masini super pe care si le doreste toata lumea este rx-8.....350z.......TT...........gallardo lp560-4 spyder..............ei bine te costa ceva dar merita din plin............deoarece aceste masini sunt puternice,rapide.............eu in conclzie as zice ca aceste masini totusi merita.................
    0 0
  • apropo:
    -rx-8.................2.6.............rotativ...........2011.....................
    -tt.....................3.2..........qattro............2006..............
    -350z...............3.5.............2009...........
    -lp 560-4spyder.........5.2...........2012
    sau alt model super pe langa toate din lume ar fi:
    -xkr-s..............2011.........si alte modele super...................

    Tuning
    -SUPRA
    -S2000
    -SILVIA S15
    -SILVIA S13
    -RX-7
    -IS300
    -SENTRA
    -ECLIPSE II
    -G35(SKYLINE)
    -CELICA
    -MUSTANG GT
    -WRX STI
    -Z4
    -CORBALT SS
    -GOLF GTI
    -CLIO RS V6
    -TIBURON
    -A3
    -ETC.(ORICE MASINA SE POATE TUNA-TUNING)OK.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru