E oficial: BMW produce cel mai bun motor al lumii!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 07.05.2008
BMW si-a adjudecat, pentru al patrulea an la rand, cel mai important premiu acordat motoarelor, cu 3.0 twin-turbo de 306 CP.

Esential

5 categorii din 12 a castigat BMW la International Engine of the Year, printre care si Marele Premiu.
4 ani consecutivi este durata de suprematie a motoarelor BMW in competitia IEotY.
306 cai putere dezvolta motorul de 3.0 litri twin-turbo care si-a adjudecat premiul cel mare.

BMW a reusit sa castige, pentru al patrulea an consecutiv, unul dintre cele mai importante premii ale industriei auto: International Engine of the Year (Motorul Anului). Marele Premiu i-a fost acordat motorului twin-turbo pe benzina de 3.0 litri (306 CP) care se regaseste sub capota Seriei 1 (135i), Seriei 3 (335i) si a lui X6 (xDrive35i). Propulsorul BMW a castigat, de asemenea, si la o categorie separata, "Motoare intre 2.5 si 3.0 litri".

Acestea nu au fost insa singurele distinctii oferite grupului BMW. Astfel, motorul care a primit anterioarele Mari Premii in 2006 si 2007, V10-le de 5.0 litri, si-a adjudecat premiul pentru "Motoare peste 4.0 litri" iar unitatea de 1.6 litri de pe Mini si Mini Clubman a primit prima pozitia in categoria "Motoare intre 1.4 si 1.8 litri". Mai mult, "Cel mai bun motor lansat in ultimul an" face parte tot din Grupul BMW, fiind vorba de dieselul twin-turbo de 2.0 litri de pe Seria 1 123d. BMW a reusit sa isi spulbere concurentii si la categoria "Motoare intre 3.0 si 4.0 litri", unde premiantul a fost V8-ul de 4.0 litri de pe actuala genaratie a lui M3.

"Castigarea International Engine of the Year este o mare realizare si subliniaza capacitatea tehnica si implicarea inginerilor si designerilor BMW. Insa a castiga acest premiu la o distanta clara in patru ani consecutivi e un lucru fara precedent. Motoarele Grupului BMW care au castigat categoriile concursului au fost, in multe dintre cazuri, in competitie cu alte produse ale noastre", sustine Klaus Kibsgaard, directorul BMW Marea Britanie.

Bavarezii sa afla la al patrulea titlu consecutiv. Daca in 2005 au reusit sa isi adjudece premiul cu motorul V8 de 4.0 litri de pe M3, cel mai mare titlu acordat motoarelor lumii a fost adjudecat in 2005 si 2006 de catre V10-le de 5.0 litri care poate fi regasit sub capota lui M5 si M6.

Rezultatele finale ale competitiei din 2008:

Pozitie/Motor

Puncte

1.BMW twin-turbo 3.0 litri (dif. modele/306 CP)

380

2.VW Group TSI 1.4 litri (dif. modele/dif. puteri)

287

3.VW Group FSI 2.0 litri (dif. modele/207 CP)

270

4.BMW V8 4.0 litri (M3/420 CP)

241

5.BMW-PSA 1.6 litri turbo (dif.modele/173 CP)

151

6.BMW V10 5.0 litri (M5 si M6 / 507 CP)

149


via | Newspress

Taguri: BMW

Comentarii (60)

  • Toyota
    Nu vad Toyota in lista de mai sus. Chiar nu apare un "cunoscator" care sa afirme ca japonezii "face" cele mai bune motoare/masini din lume?!? Sigur apare intr-un final. In alta ordine de idei cred ca sunt pe deplin meritate aceste premii.
    0 3
  • chiar asa...
    nu vad nici un retardat pe aici cu vreun nissan cu motor de renault (am trait sa o vad si pasta) rupt in doua care sa zica ca motoarele de dacie sunt bune .
    0 0
  • Si ce inseamna cel mai bun?Ce fel de teste s-au facut, ce durata de timp, fiabilitate? Vrajeli de teste
    0 1
  • premiu
    acest concursd nu tine cont de fiabilitate, ci mai mult de performantele obtinute, de inovatiile aduse si de tehnologia utilizata (cat de rafinata este: supralimentare cu 2 turbine, injectie directa, distributie variabila, admisie variabila etc.), deci nu va mai contrati a prosti pe aici, un motor bun ar mai fi cel de pe Nissan GT-R, ca sa aduc o japoneza adevarata in discutie, dar a aparut prea tarziu (desi concursul e pe 2008 majoritatea motoarelor din top sunt din 2007)...
    1 0
  • toteu
    Asta-i reclama la BMW , sau what ? Cel mai bun motor Litraj/CP diesel inca este un DCi 2L.. sa nu ami spun firma... Mi se par niste prostii de premii...
    0 1
  • GTR
    Intradevar, pe GTR este un motor foarte performant, dar acest motor a intrat si el in concurs si totusi nu a iesit pe primul loc. Bineinteles ca aceste premii nu inseamna ca celelate motoare sunt proaste, dar cred ca este evident ca BMW chiar face cele mai bune motoare.
    1 0
  • vorbiti fara sa citi
    in loc sa incepeti cu aberatii de genu "reclama pt bmw", "vrajeli de teste" citi si voi putin pe net, ca doar de aia il aveti nu??daca nu stiti sa cautati pe google aici ii link-ul: http://www.ukipme.com/engineoftheyear/.
    2 1
  • "Ghitza Pentru"
    Mah baietzi! Ce draq! Urcati-va doar intr-un "Seria_5" cu un sofer bun si puneti-va centura ! Sau daca credeti ca sunteti in stare sa obtineti tot din el, urcati-va la volan. Vorbim dupa, cu observatii si comentarii! Okay !
    4 1
  • Asa-i?
    pai si daca face cele mai bune motoare din lume de ce consuma frate de te doare capu ca asa si-ar permite oricine BMW si de ce motoarele de pe M-uri pica pana in 50000km ca Mustele sau asta nu o mai ia nimeni in considerare uitativa pe niste statistici sa vedeti si fiabilitatea lor ca degeaba e cel mai bun motor din lume daca ma tine 20.000 km Abureli
    1 2
  • Da
    M-am uitat pe niste statistici pe net si zice ca motoarele de BMW sunt cele mai tari. Spre deosebire de toyota care nici nu isi bat capul sa scoata dintr-un motor cai putere sau cuplu mai mult decat ......renaultul de exemplu
    0 1
  • Bogdan_V
    nu uita ca tara te vrea prost
    Geo...au promis astia de la BMW ca pana cand iti iei tu un M o sa rezolve problemele semnalate de tine.... vorba unora ...JENIBIL
    1 2
  • Motoare ...
    Putea sa intre in discutie la BMW si motorul pe benzina de 3 l aspirat de 272 CP, cel de 2 l diesel biturbo de 204 CP si 400 Nm etc ... Dintre japonezi cred ca doar Honda poate ridica pretentii cu motorul de 2 l aspirat 240 CP de pe S 2000 ...
    0 1
  • penibil ...
    deci este sub orice critica ... lista asta cu "premiantii" ... unde sunt japonezele ? skyline gt-r motor V6 530cp ... las-o dreq de treaba si ia bmw engine of the year ... daca ar pune si cei de la nissan 2 turbine pe gt-r la cate sute de cai ar ajunge ? ...
    0 1
  • stifler
    pt'eu' ... cel penibil
    bai frate .. aici nu e vb de cai putere ... e vb de fiabilitate .. performanta in timp ... tehnologia folosita ... lasati drq "sculele" mari ... k dak pica in 2 min .. degeaba ;) ........ sper k ai prins aluzia ;) ... multa bafta ... salut:P
    2 0
  • Un priceput
    Un motor bun
    Mai sa fie! Si eu care credeam ca Loganul are cel mai bun motor din lume. Probabil ca BMW a inceput in sfarsit sa colaboreze cu PSA (Peugeot-Citroen), si asa a rezultat acest motor. Bravo francezilor.
    2 0
  • E mult spus 'cel mai bun motor din lume', poate cel mai bun motor ca inovatie tehnica sau implementare a unei anumite tehnologii. E o chestie subiectiva masurata dupa niste cerinte care avantajeaza sau dezavantajeaza anumite motoare. In acest concurs castiga cel mai bun motor pentru testele pe care se fac pe el. Daca era un alt concurs de exemplu de anduranta nu mai castiga BMW sau nu in orice caz cu aceste motoare.Poate ca pentru marea majoritate a utilizatorilor de masini cel mai bun inseamna altceva.Vorba reclamei:N-ai cu cine... niste tarani!
    0 0
  • GTR
    Pentru cunoscatorul de Skyline GTR, motorul sau ESTE bi-turbo (adica are 2 turbine). Si pe Audi RS6 este un motor biturbo si mai mare si mai puternic, pe Pagani Zonda este un AMG si mai puternic, si incet ne apropiem de Veyron, ideea este ca nu a fost premiat cel mai puternic motor, a fost premiat cel care intruneste cele mai multe avantaje (performanta,consum,fiabilitate, etc).
    1 0
  • Mircea
    :|
    Lamuriti-ma si pe mine...daca e 335i si 135i nu ar trebui sa aiba motorul de 3,5 litri si nu de 3,0?
    0 0
  • NERELEVANT !!!!
    Daca interpretati corect clasamentul o sa vedeti ca la 1.6 l, adica cel mai des intalnite motoare, bmw ar colaborare cu PSA, ei sunt pe primul loc dar cu un motor de 3 l apoi mai au trei pozitii cu motoare de 4 si 5 l. Nu mi se pare un clasament relevant. Ar fi fost interesant de vazut un clasament al celor mai bune motoare pe capacitati si combustibil. Este ca si cum ai spune ca prunele renclod altan sunt mai bune decat merele voinesti...
    1 0
  • shtouu
    aceste premii sunt acordate mai mult pentru inovatie si tehnica decat pentru fiabilitate..pentru ca topul este recent..si apropos,subaru a castigat si el anii trecuti cu al lui motor boxer..si la el se poate vorbi de fiabilitate pentru ca este de mai mult timp in productie,pe cand aceste motoare toate sunt noi..asa ca treaba cu fiabilitatea ramane sa o dovedeasca timpul...cat despre tehnica la aceste motoare:no comment:este cu varf si indesat..dar la o adica si honda are motoare foarte performante si tehnologice si..fiaabile.dovedit.intr-adevar motoarele honda sunt mai vechi dpdv al aparitiei,de aceea nu au cum castiga pt ca tehnologia nu este chiar ultimu racnet..iar legat de toyota,nici nu isi va bate capusa scoata puteri cat "china" pentru ca principalul scop urmarit ii fiabilitatea cat mai mare al motoarelor...si ii.au si ei motorul vechi de pe corolla de 1,8L si 192 cai...fara turbo..fara compresoare...cu compresoare..de la 230 CP in sus..asa ca..
    0 0
  • alex malcea
    la aceste teste nu e vorba numai de performanta, ci de nivelul de tehnologie implementat ( observati ca este un tip nou de motor ), fiabilitate etc. uitati-va pe ce serii au pus motorul asta. nu se ia in calcul puterea motorului ci modul cum lucreaza acesta. nici nu se compara intr-adevar cu motoarele japonezilor, daca stam sa ne luam dupa CP, aici e vorba de CALITATE.respect. mi-e lene sa mai scriu.
    1 0
  • lol
    BMW e si va ramne BMW :)
    3 1
  • logica naibii
    se pare ca unii chiar nu inteleg ca asta e 1 top din 2008 ... si vin cu motoare vechi de 10 ani ... cu siguranta acele motoare au castigat la vremea lor ... uitati-va si voi la site-ul oficial al competitiei ca ai si un fel de 'history' sa vedeti ca nu e doar BMW pe acolo
    1 0
  • marius
    ---
    BMW Power
    2 1
  • mentalitate de rahat
    BRAVO BMW...nici n.am cuvinte la comentariile de ...pe care le.au facut unii dintre voi...best new engine of 2008:1.bmw diesel 2l- twin turbo(123d).....257 points2.bmw 4 l v8-m3...218 points3.subaru diesel 2l flat four turbo....201 points4.audi 5l v10 ....166 points5.nissan 3,8l twin turbo(gt.r).....147 points6.volkswagen 1.4l tsi.......115 points Asta ca sa nu mai ziceti k nu au inclus si gt.r sau nissan care de altfel se poate observa c loc au ocupat.GREEN ENGINE OF 2008:1.toyota hybrid 1.5l(prius)...269 points2.bmw diesel 2l(118d si 318 d)....266 points3.volkswagen 1.4l tsi (golf,touran,tiguan si jetta)....140 points4.fiat 1.4l turbo(bravo)....108 points6.honda hybrid 1.3l(civic) ....101 pointsAsta k sa nu mai mancati ce nu trebuie...nu numai bvmw a iesit pe primul loc dar cum puteti observa din clasament e pe locul 2 dar nu la mare diferenta d puncte....si oricum la motoarele d 1,8 l sta destul d bine fata d toyota cu 1.5lBEST PERFORMANCE ENGINE:1.porsche 3.6l turbo(911 turbo si gt2).....137 points2.bmw 5l v10(m5..m6)......134 points3.bmw 4l v8(m3)....133 points4.ferrari 6l v12(599 gtb).....125 points5.nissan 3.8 l twin turbo(gt.r)....124 points6.audi 5l v10 (rs6).....108 pointsAZTI VAZUT LOCURILE OCUPATE D BMW DA???SUB 1-LITRE:Toyota 1-litre 3-cylinder (Aygo,Yaris/Echo/Vitz, Citroën C1, Peugeot 107, Subaru Justy) 294 2. Smart Diesel 799cc (Smart Fortwo) 285 3. Mitsubishi 999cc 3-cylinder Turbo (Smart Fortwo) 197 4. Ford 1-litre Supercharged (EcoSport) 167 5. Opel/Vauxhall 1-litre 3-cylinder Twinport (Agila, Corsa, Suzuki Splash) 113 6. Kia 1-litre 4-cylinder (Hyundai Atos, Picanto) 76 CA SA NU MAI ZICETI K A FOST NUMAI BMW PE PRIMUL LOC.....:))) 1L--1.4L: 1. Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger (VW Golf, Touran, Tiguan, Jetta (140/170bhp)) 340 POINTS 2. Volkswagen 1.4-litre TSI (Audi A3, Seat León, Altea, VW Golf, Eos, Jetta, Passat (125bhp)) 170 POINTS 3. Fiat 1.4-litre Turbo (Bravo) 165 POINTS 4. Fiat-GM Diesel 1.3-litre (500, Panda, Grande Punto, Idea, Doblò, Linea, Lancia Ypsilon, Musa, Opel/Vauxhall Agila, Corsa, Astra, Meriva, Tigra, Combo, Suzuki Ignis, Swift, Splash) 157 POINTS 5. Honda Hybrid 1.3-litre IMA (Civic) 103 POINTS 6. Renault 1.2-litre Turbo (Twingo, Clio, Modus) 99 POINTS ......1.4L....1.8L.1 BMW-PSA 1.6-litre Turbo (MINI Cooper S, Clubman, Peugeot 207, 308) 333 2. Audi 1.8-litre Turbo FSI (A3, A5, Seat Leon, Altea, Toledo, Skoda Octavia, Volkswagen Passat) 197 3. Toyota Hybrid 1.5-litre (Prius) 182 4. Mercedes-Benz 1.8-litre Supercharged (C, SLK, CLK, E) 121 5. Toyota 1.8-litre four-cylinder VVTL-i 190 (Lotus Elise 111R) 82 6. Honda 1.8-litre (Civic, Stream, FR-V) 75 1.8---2.0L1. Volkswagen/Audi 2-litre Turbo FSI (A3, A4 Cabrio, A6, TT, Eos, Jetta, Golf GTi, Škoda Octavia, Seat Altea, Leon) 256 2. BMW Diesel 2-litre Twin Turbo (123d) 254 3. Subaru Diesel 2-litre flat four Turbo (Outback) 196 4. Mitsubishi 2-litre four-cylinder Turbo (Evo X) 105 5. Honda 2-litre four-cylinder i-VTEC (Civic Type R) 97 6. Honda 2-litre four-cylinder (S2000 (Europe/Asia)) 67 2.0L---2.5L1. Subaru 2.5-litre flat four Turbo (Forester, Impreza) 188 2. BMW 2.5-litre 6-cylinder (Z4, X3) 187 3. Honda Diesel 2.2-litre (Civic, Accord (Europe), CR-V, FR-V) 145 4. Mazda 2.3-litre GDI Turbo (3MPS, 6MPS, CX-7, MPV) 118 5. Peugeot-Citroën-Ford Diesel 2.2-litre (Citroën C5, C6, C8, Lancia Phedra, Peugeot 407, 607, 807, Citroën C-Crosser, Land Rover Freelander, Mitsubishi Outlander, Peugeot 4007) 107 6. Toyota Diesel 2.2-litre D-CAT (Avensis, Corolla Verso, RAV4, Auris, Lexus IS220d) 90 2.5L ----3.0L1. BMW 3-litre Twin Turbo (135, 335, X6) 375 2. BMW Diesel 3-litre Twin Turbo (335d, 535d, X3 ,635d, X5) 238 3. Audi/Volkswagen Diesel 3-litre V6 (A4, A5, A6, Allroad, A8, Q7, Touareg, Phaeton) 145 4. Porsche 2.7-litre flat six (Boxster, Cayman) 119 5. BMW 3-litre six-cylinder (325, Z4, 330, 530, 630, 730) 88 6. Jaguar Diesel 2.7-litre V6 Twin Turbo (XF) 853L....4L1. BMW 4-litre V8 (M3) 331 2. Porsche 3.6-litre Turbo (911 Turbo, GT2) 255 3. Nissan 3.8-litre Twin Turbo (GT-R) 144 4. BMW 3.2-litre 6-cylinder (Z4 M) 99 5. Toyota Hybrid 3.5-litre V6 (GS450h) 88 6. Audi 3.6-litre FSI (Q7, VW Touareg, Porsche Cayenne) 71 PESTE 4L...1. BMW 5-litre V10 (M5, M6) 218 2. Mercedes-AMG 6.2-litre (C, CLK, E, CLS, S, SL, ML, R) 183 3. Ferrari 6-litre V12 (599 GTB) 172 4. Lexus Hybrid 5-litre V8 (LS600h) 109 5. Audi 4.2-litre V8 FSI (S4, S5, A6, A8, Q7 RS4, R8) 108 6. Ferrari 4.3-litre V8 (F430) 80 CASCATI BINE GURA SI VEDETI CE LOC A OCUPAT BMW IN TOATE CLASAMENTELE.....SI APOI MAI VORBITI MAI DESTEPTILOR CARE AVETZI NUMAI O.Z.N IN CAP...
    1 1
  • Carcotasu' de serviciu
    Da' Loganu'?
    Da' Loganu'? Unde e, doamna, Loganu'?
    1 0
  • @ x
    Ai reusit sa scrii cel mai inutil mesaj posibil. Puteai sa dai un link si era totul frumos si elegant. Se vede genul de om care scoate ochii cu BMW-u'. Trebuie sa fii constient ca BMW e masina de linie dreapta. Daca ai de luat o curba, s-a terminat distractia. Iar daca ai avea BMW, ai sti la ce ma refer. Da, am avut eu BMW. Nu mai fac greseala asta. De la "motor" pana la "masina" e cale lunga.
    0 2
  • HONDA S 2000
    honda S2000 dc nu apare k eu zic ca ii devanseaza cu mult pe cei de la bmw. motor de 2.0 l 240CP fara supraalimentare. e motorul cu cea mai mare putere litrica(120cp/1000cmc). la la motor de 3000 japonezi ar fi scos performante mult mult mult mai bune. PAREREA MEA!
    0 0
  • @ Tive
    ce masina ai de nu-ti place bmw-ul?oi avea logan!
    0 1
  • pentru Tive
    ce zici ma? Bmw e masina de linie dreapta?... lol. si mai si zici ca ai avut bmw... esti dus amice.nu oricine este in stare sa conduca un BMW - se pare ca tu nu ai fost capabil. asa ca nu mai emite opinii despre o masina pe care NU ai putut sa o conduci...bafta multa si invatza sa invarti covrigul pe o masina cu RWD
    2 1
  • URAGANU
    Stiam eu de ce n-am mai postat
    Da, in ultimul timp am zis sa stau departe de postarea de comentarii pe site-urile romanesti. Romania inca n-are o cultura automobilistica mai oameni buni. Comenteaza niste Tarani dintr-o Tara unde abia a aparut o masina numita LOGAN, despre BMW, Toyota si alte masini cu istorie forte. Clasamentele astea nu-s facute din perspectiva performantelor ci si a tehnologiilor Interne. BMW foloseste VANOS din 1991-1992 de la motoarele 520 si a ajuns la DUBLU-VANOS in 1996 tot la motoarele 2.0. Asta e un simplu exemplu. Cand noi o sa avem LOGAN cu Vanos, atunci putem spune ca suntem in urma lor cu 20 de ani doar.
    0 0
  • Mihai P.
    ce faci cu 200 CP?!
    Te speli pe cap cu ei sau ii proptesti intr-un stalp de pe marginea gropii, pardon, drumului? Am vazut ca si altii au cerut niste articole despre lucruri ai pamantene. Cer si eu ca si ei!
    1 0
  • doar atat
    bravo bmw
    1 1
  • linkul
    http://www.ukipme.com/engineoftheyear/categories.html
    0 0
  • subiectiv
    obiectiv
    ce poti sa faci cu atata herghelia? Pai o scoti pe autostrada, apesi pedala si fugi...daca ai noroc sa fie liber in fata ta si sa nu fie vreun zmeu care el crede ca merge tare cu 130 pe banda a doua...in rest..daca ai noroc si stai prin Bucuresti, o sa te distrezi cu caii aia exact ca orice participant la trafic adica STAND si mergand cu pana in 20km/h in 80% din timp.Pentru Romania nu e inca utila o asemenea masina nici din punctul de vedere al motorului nici din punctul de vedere al suspensiei...ea se foloseste doar la impresie artisitica si impresionat domnisoare :) Cand o sa avem si noi drumuri de BMW o sa contribui cu bani la achizitionarea unuia pana atunci mi-e mila sa il rup prin gropile orasului santier numit Bucuresti cu pretentii de capitala europeana. Rusine celor ce isi bat joc de noi desi platim impozite gramada, nu avem cum sa ne depalsam in voie!
    2 0
  • ptr tive
    din contra tive...am bmw si d.aia laud masinutza asta....ptr k stiu ce poate....are dreptate costa dk u n.ai fost in stare sa conduci bmw i.atzi frate logan k sta mai bn in curbe....auzi cica bmw e masina d linie dreapta?...scz k intreb dar de cate zile ai carnet?:)))....
    1 1
  • AndreiRN
    Subiectiv
    In aceasta "competitie" se punteaza cel ce scoate cat mai multa putere dintr-o capacitate redusa la un consum mic dar nicidecum fiabilitatea motorului. BMW sunt recunoscuti in toata lumea ca avand motoare cu o viata de utilizare foarte scurta in comparatie cu restul.Dupa 5 ani motoarele sunt epuizate si dupa 10 ani ajung la reciclare.MBZ si Toyota nu produc astfel de motoare.
    1 0
  • kostas
    .....
    Bmw...a fost shi va ramane Bmw!exista Bmw.... shi restul mashinilor!
    1 1
  • @ Remus, c0sta si x
    Acum am un Nissan 240sx S14a. BMW-ul pe care l-am avut a fost un 328i E36 si m-am jucat destul si cu M3 E36 ca sa ma conving ca nu-mi place. So chill out ;)Prin oras ma plimb cu Peugeot 406 2.0 HDi :))Permis am din '91. E suficient?
    0 0
  • Cel mai bun pentru ce?
    1milion CP/litru e cel mai bun la raport cai/litru.Asta e doar vrajeala de marketing incat omaneii ca creada ca motorul cu pricina e cel mai bun pt ei.IN cazul meu care merg 15000km pe an si mult in Bucuresti, 1.9 TDI e cel mai bun motor. Pentru Raikkonen Ferrari are cel mai bun motor, iar pentru John Deere niciunul din cei de mai sus.Ca fiabilitate, cred ca Honda au cele mai bune motoare pe benzina.Nu mai clamati absolutisme populistice!
    1 0
  • tot bmw..
    ptr "cunoscatori"....
    ..n ai cum sa vb despre bmw daca nu ai mers cu unul,asa cum foarte multi "cunoscatori" se afiseaza aici..cand auzi remarci de genu ca sant motoare care se duc repede, consuma mult, masina nu sta bine in curbe....ce pretentii sa mai ai ?Cunoscatorilor....vedeti ca bmw au revolutionat motoarele cu inovatiile pe care le au pus numai si pe ultimele modele lansate, mai documentativa, mai cititi pe net, n au rival la nici un capitol...nu stiu cati stiu ca lanseaza pe seria 7 motor cu hidrogen, masina de serie...nu stiu cati ati auzit de efficientdynamics si stiti ce inseamna....nu e nici loc nici spatiu sa fac o pledoarie bine meritata bmw ului, am un seria 3 de 2 ani si sant super multumit de el din toate punctele de vedere, consum, fiabilitate, stabilitate, etc. nu as schimba marca cu nimic altceva, e compromisul perfect...http://www.lalimita.ro/ro/articole/BMW_Efficient_Dynamics...link ul este ptr cine chiar vrea sa stie ce inseamna un bmw...
    1 1
  • ultima precizare
    Sa nu uitam ca majoritatea fanilor BMW de la noi au o aversiune fata de gramatica, treaba care spune multe despre nivelul lor. Sa fie clar, nu toti, dar majoritatea se incadreaza. BMW face masini interesante. Daca ar fi si fiabile, ar fi o treaba. Ramaneti voi la BMW, urmatoarea masina pentru mine va fi un Audi, cu siguranta Quattro - inca nu m-am hotarat la varianta. Cheers ;)
    1 0
  • honda
    nu stiu cati dintre voi ati mers vreodata cu vreo Honda, cand spuneti ca sunt cele mei fiabile..
    0 1
  • tot bmw...
    ptr Tive
    ..ne am lamurit de tine durule, ai trecut de la bmw la audi sa pari mai intelectual, sa nu te mai faca lumea agramat pe net ? Sau tu erai exceptia la aia cu nivel scazut la gramatica, posesori de bmw..?..da tu unde te incadrezi frate, ptr nivelul tau intelectual ce masina ti s ar potrivi ? Ai avut bmw zici tu, cu toate ca observ ca nu sti cu ce se mananca,ai intrat macar odata pe forum la bmw sa vezi care e nivelul intelectual la majoritatea posesorilor de bmw ? Nu cred.... nu esti decat un altul ce jigneste gratuit un mare numar de oameni..asta spune multe despre nivelul tau.. ;)
    1 1
  • =))))
    ce ma distratzi bai ''cunoscatorilor'':)))aveti niste expresii de tot rahatu...incercati voi sa pareti inteligenti:)))mai ca imi sunteti dragi:))hai pa si nu va lasati:))
    0 0
  • Norbert
    Pentru Tive
    Parerea mea este urmatoarea: am condus un 318i din 92 nu era cine stie ce dar chiar masina de linie dreapta nu era in schimb am condus si X3 sincer este masina cu cea mai mare stabilitate din cate am condus: A8, C220 si altele!
    1 0
  • fanboys
    fanboys vor exista intotdeauna, fiecare va tine cu cine vrea, aceste clasamente sunt de cea mai mare jena, si din cate vad s-a tinut cont de putere in proportie de 90%, sa scoti putere mare dintr-un motor mic nu e nici usor, dar nici rocket science, degeaba va certati toti acum daca nu va permiteti o astfel de masina...PS- " de kostas (08.05.2008, 18:51)Bmw...a fost shi va ramane Bmw!exista Bmw.... shi restul mashinilor!"Nu ma pot abtine sa nu-ti spun ca originala era Mercedes si restul masinilor, daca ai fi avut cap ai fi scos si tu o "duma" noua =))
    1 0
  • Sa fim reali
    TREZITIVA CU MINTEA PROASTA
    Aici nu e ROMANIA sa se dea spaga la Best Engine of The Year !!!
    BAIETI oricum BMW e BMW .
    Si lasati in Japonezele si toate nebuniile voastre . Japonia sa se ocupe de Televizoare, nu de masini, ca sunt cam prosti ca noaptea in mecanica. Referitor de BMW numai de Bine BRAVO MUNCHEN WERKE.
    UZINA DE MOTOARE DIN MUNCHEN (Bayer Motor WERKE).
    1 1
  • viorik
    masini
    imi plac foarte mult moroarele
    0 0
  • Honda la ora actuala este cu mult fata de bmw la motoare din punct de vedere al tehnologiei si mai ales al fiabilitatii, bmw este o masina buna dar pica cam des, deci uiti cuvantul "bun" ...
    1 0
  • ADRIAN
    TOT LA BMW RAMAN...
    NU STIU CATI DINTRE CEI CARE SPUN CA "BMW-UL TINE PUTIN" AU CONDUS INTRADEVAR UN BMW.SUNT POSESORUL UNUI BMW 535 TDS DIN 2003 FUL OPTION SI AM CEVA KM LA BORD, DAR VA SPUN SINCR CA NU AM AVUT NICI UN FEL DE PROBLEME ,DOAR CA MI-A PLESNIT PIELE DE PE SCAUN, AM SCHIMBAT CAUCIUCURILE DE 50 DE ORI SI CA E FOARTE ZGARIATA.CU SINCERITATE VA SPUN CA NU-MI TREBUIE ALTA MASINA.SI FIIND ANGAJAT LA O FIRMA DE TURISM AM RULAT MULTE MASINI (HONDA , FORD,MERCEDES,AUDI, TOYOTA,ETC ETC)DAR NICI UNA NU MAI IMPRESIONAT PRECUM BMW-UL.VA SALUT
    1 0
  • gabriel!
    bmw bmw...
    OK , e BMW , e o performanta ca au facut asa motor , DAR > twin-turbo... 2 probleme in plus... :-)
    1 0
  • lucian
    ....
    baaaanebunilor astia care spun ca bmw-ul cade repede eu am un 328i benzinar cu turbo pus de mn e din 90'si nu are nici un fel de problema am vazut bmw seria 3 cu 350 de mii de km :):)):)):)auzi bmw cade repede
    1 0
  • Ce inseamna BMW?
    Bavarische Motor Werke
    fabrica de motoare din bavaria.
    pentru "sa fim reali".
    1 0
  • tot yo
    se auzea intr-un timp ca astia de la mercedes vor sa cumpere motoare bmw pentru nu sh ce model.inseamna ca ii ceva de capu celor de la bmw
    1 1
  • d
    eu am un bmw x6 si ia-m schimbat motorul tot pe ia .e modificata rau si o pornesc plec cu ia si peste 5 min mi se opreeste motorul ..ce sa fac :((?
    0 0
  • edward
    pentru "tot yo" :)
    Astia de la mercedes chiar au cumparat motoare de la Bmw cu tot cu drept de licenta. Unul chiar cand au intrat astia de la Mercedes alaturi de Meclaran in Formula unu. Si pe bune Bavarezii au cel mai avansat centru pentru dezvoltarea motoarelor cu,combustie interna + motoare hibride. Deci cel putin din punctul asta de vedere sunt cei mai tari apoi etc etc
    1 1
  • Naracotic sund
    pt x
    Bah x poate tu zici asta pt ca ai bmw. De exempu eu am wolksagen passat si eu cred k ii mai bun aca bmw.Eu zic ca nu ar trebui sa se dea mari astea de la firma bmw pt ca nu doar ei au tehnologie.De exemplu si wolkswagen are si audi si mercedes. Astea is masini europene.
    0 1
  • Narcotic sound
    masina ok
    ii masina buna bmw da nu toata lumea are bani de ea.Adica sa fim serios cine are sa dea 25.000 euro pe una nu?
    0 0
  • saxonu
    BMW
    ....CINE A CONDUS BMW SI STIE SA CONDUCA O MASINA CU TRACTIUNE SPATE,NU MAI ARE SATISFACTIE SA CONDUCA ALT GEN SI NICI SA SCHIMBE MASINA CU ORICARE ALTA.BMW ,NU ESTE O MASINA PT FIGURANTI,DILETANTI,SAU SNOBI,CI PT CEI CE STIU SA SOFEZE,PT CEI CE SIMT O MASINA CAND O CONDUC.ASA CUM EXISTA DACIA,LOGAN,DUSTER,DAR RESTUL SUNT MASINI,ASA EXISTA SI BMW SI RESTUL SUNT DOAR MASINI.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru