E Oficial: BMW Vision Efficient Dynamics va intra în producţie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.11.2010
Oficialii BMW au prezentat astăzi la Leipzig primul prototip funcţional inspirat de conceptul Vision EfficientDynamics. Modelul a fost confirmat pentru producţie cu trenul de propulsie respectiv.

BMW a prezentat la fabrica sa din Leipzig versiunea funcţională (cu tren de propulsie hibrid) a conceptului Vision EfficientDynamics.Modelul prezentat la uzina germană este o maşină sport cu propulsie hibridă şi este echipat cu un propulsor turbodiesel cu trei cilindri şi cu două motoare electrice. Împreună, acestea furnizează 328 CP şi îl ajută pe acesta să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.8 secunde. Consumul mediu al acestui model este de numai 3.76 litri la suta de kilometri şi emisiile de CO2 sunt de 99 de grame per kilometru.

Conceptul Vision EfficientDynamics a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2009 şi a primit o serie de distincţii pentru design-ul futurist şi tehnologia utilizată de motorul său. Conceputul avea o înălţime de numai 1.24 metri şi era echipat cu portiere cu deschidere tip fluture. În ciuda dimensiunilor compacte, modelul oferă patru locuri dispuse pe două rânduri. Graţie design-ului inovator, coeficientul aerodinamic al acestui model este de numai 0.22.

Prezentarea la fabrica din Leipzig face parte din angajamentul BMW faţă de Germania.

Pe lângă acest model, nemţii vor crea mai multe vehicule electrice, printre care şi vestitul Megacity, un model electric de oraş care va fi lansat în 2013. Rezervorul de 24 de litri al acestui model îi asigură o autonomie de până la 700 de kilometri, iar sistemul de propulsie electric permite rularea în modul 100% electric pentru aproximativ 50 de kilometri.

Via | BMWBlog

Comentarii (2)

  • frumos, nu am ce zice...
    ..dar cu siguranta va arata la fel!!! pff ;))
    4 0
  • ...
    cred ca Porche 918 Spyder hibryd e peste...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru