Emotion Wheels a creat un BMW M3 de 707 CP

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.06.2010
Nemţii de la Emotion Wheels au echipat un BMW M3 cu motorul lui X5 M în versiune modificată. Pachetul de tuning nu s-a încheiat aici, motorul nou fiind modificat, iar caroseria primind un aspect mai agresiv.

BMW M3 a primit încă un kit de tuning, de data aceasta realizat de germanii de la Emotion Wheels. Propulsorul V8 de 4.0 litri a fost înlocuit de o unitate V8 bi-turbo de 4.4 litri cu care sunt echipate modelele X5 M şi X6 M şi puterea acestuia a fost mărită. Astfel, de la cei 555 CP ai acestui model, inginerii de la Emotion Wheels au reuşit să dezvolte 707 CP. Creşterea de putere remarcabilă ar trebui să mărească dramatic performanţele modelului, dar tunerii nu au dezvăluit nicio informaţie despre performanţele acestuia.

În versiune standard, BMW M3 dezvolta 420 CP la 8.300 rpm şi 400 Nm la 3.900 rpm. Modelul are nevoie de 4.8 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, iar viteza maximă este de 250 km/h. Modelul are o masă de 1.655 kilograme în versiune standard, dar există posibilitatea ca aceasta să crească uşor odată cu noul propulsor turbo. Potrivit primelor informaţii, distribuţia greutăţii faţă/spate nu a fost modificată pentru a contracara schimbarea motorului.

Versiunea standard a motorului V8 bi-turbo de 4.4 litri de la BMW dezvoltă 555 CP la 6.000 rpm şi oferă un cuplu motor maxim de 680 Nm încă de la 1.500 rpm. În condiţiile în care este montat pe BMW X5 M, un model cu o masă de 2.305 kilograme, unitatea propulsează SUV-ul de performanţă din Munchen de la 0 la 100 km/h în 4.7 secunde şi are o viteză maxima de 250 km/h, limitată electronic.

Motorul amplasat pe versiunea modificată a lui BMW M3 are un sistem de evacuare sport şi numeroase modificări la traseul de admisie şi la sistemul de injecţie.

Printre modificările operate de cei de la Emotion Wheels, putem enumera o capotă motor realizată din fibră de carbon, dar şi noile praguri laterale. Jantele modelului din Munchen au fost înlocuite cu un set de jante Wasabi din aliaj vopsite negru mat, iar suspensia a fost înlocuită cu un set de la H&R. Pentru moment, preţul noului pachet de tuning pentru BMW M3 E92 nu a fost anunţat.

Via | BMWBlog

Comentarii (2)

  • pai.. pretul este cat un M3 + X5M .. ca doar sunt 2 masini intr-una singura :)
    0 2
  • Vortex66
    nice
    dar eventual l-a modificat, caci m3 era deja creat :P
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru