EPA: Bugatti Veyron este cel mai poluant autoturism din lume

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.11.2010
Agenţia de protecţie a mediului din Statele Unite ale Americii l-a votat pe Bugatti Veyron ca fiind cel mai dăunător autoturism pentru mediu existent pe piaţă în acest moment.

Organizaţia de Protecţie a Mediului din Statele Unite ale Americii a prezentat topul său anual al economiei de carburant şi emisiilor de CO2. Anul acesta, Bugatti Veyron a fost acel cel mai dăunător pentru mediu model oferit în Statele Unite ale Americii. Din moment ce este capabil să atingă o viteză de 407 km/h şi să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2.5 secunde, este lesne de înţeles că modelul nu are nicio tangenţă cu economia de carburant. Rezervorul de carburant al acestui model este consumat în doar 12 minute dacă se rulează cu viteza maximă a acestui model.

Cel mai prietenos cu mediul model pus la vânzare este Toyota Prius, modelul japonez fiind urmat urmat de Ford Fusion Hybrid, Mercury Milan Hybrid, Lincoln MKZ Hybrid, Honda Civic Hybrid, Honda Insight Hybrid şi Honda CR-Z cu transmisie automată. Locul cinci în clasamentul EPA al ecologiei îi revine lui Lexus HS 250h, pe când locul şase este împărţit de modelele Ford Escape Hybrid, Mazda Tribute Hybrid şi Mercury Mariner Hybrid.

Pe locul şapte se clasează Smart Fortwo, singurul model non-hibrid din clasament, urmat de Nissan Altima Hybrid, Lexus RX 450h şi Honda CR-Z în versiunea cu transmisie manuală.

Aşadar, clasamentul pe acest an al vehiculelor ecologice din Statele Unite ale Americii le aparţine hibrizilor. În mod incredibil, a existat doar un model care nu beneficia de un tren de propulsie hibrid care a reuşit să intre în topul EPA al economiei de carburant şi emisiilor scăzute. Nissan Leaf, model electric oferit la vânzare  în Statele Unite ale Americii de mai bine de o lună, nu a fost luat în seamă de organismul american.

Via | MotorAuthority

Comentarii (10)

  • Andrei
    Cele 250 de Bugatti Veyron produse pana in prezent polueaza mult mai putin decat milioanele de Toyota Prius vandute pana in ziua de azi
    Cele aproximativ 250 de Bugatti Veyron vandute pana in prezent, polueaza mult mai putin decat cele mai prietenoase modele cu mediul ( ex. Toyota Prius ) ce s-au vandut pana in prezent in milioane de exemplare . In plus, tinand cont de costurile exorbitante necesare pentru intretinerea si exploatarea unui Veyron ( un set de pneuri costa 20,000 euro ), majoritatea modelelor Veyron parcurg anual un numar infim de km .
    30 16
  • Andrei, daca pui problema asa inseamna ca nu ar tebui sa se mai vanda alte masini in afara de veyron - intr-adevar nu s-ar mai polua atat de mult... dar niemni nu ar mai avea masina ( ceea ce in sine este o idee foarte buna :P )
    13 12
  • Andrei
    @ unckle
    Faptul ca Bugatti Veyron este cel mai poluant autoturism vandut in SUA este lipsit de relevanta ( am explicat motivele ), in schimb pick-up -urile americane ( majoritatea cu motoare V8 de peste 5.0 L ) vandute in milioane de exemplare anual polueaza infinit mai mult .
    28 6
  • @ Automarket
    Este VW Group interesat sa devina actionar minoritar la Ferrari ?
    FIAT detine in prezent 90 % din actiunile Ferrari, insa nu ar fi exclus sa puna in vanzare un procent important din actiunile Ferrari ( FIAT va detine in continuare minim 51 % din Ferrari si implicit controlul companiei ) pentru a strange banii necesari pentru asi mari pachetul detinut in cadrul Chrysler ( http://europe.autonews.com/article/20101109/BLOG09/311099911/1317 ) .
    9 2
  • irelevant
    Vorbesc iarasi KFC people , in tzara carora cea mai vanduta masina este un TRUCK cu motor V8 benzina si tehnologie din secolul trecut ... daca nu va este clar ce inseamna ipocrizia , uite aici un exemplu evident .
    Ma intreb cu ce masina merg cei care au facut studiul acesta ...
    26 5
  • @unkle
    Nu ai inteles ce vroia sa zica Andrei. Numarul mic de unitati vandute si numarul mic de Km parcursi face total irelevant faptul ca este masina care polueaza cel mai mult (dintre cele care inca se vand).
    Ma intreb de cate ori polueaza mai mult in 100 Km toate VW Polo vandute anul acesta fata de toate Pagani, Koenigsegg si Bugatti Veyron vandute in toti anii de fabricatie, si am zis pe 100 Km pentru a nu lua in calcul faptul ca aceste supercar-uri nu fac mult mia putini Km in fiecare an fata de un Polo.
    3 1
  • ha???
    ia te uita vb aia care in ''dotare ''au numai masinoace de alea de parca-s tancuri rusesti...cred ca trebuie si aia sa-si justifice existenta si niste fonduri cheltuite(vreu si eu job de asta)
    4 2
  • BaditzaEx
    numai tampenii americanizate...
    imi vine sa-mi pun rammstein - amerika =))
    bai fratilor, intai a fost propaganda aia imbecila cum Europa are soferi mai prosti decat ai lor NOT, acum ei pun o masina exclusivista cu performante exclusiviste, la un pret exclusivist care se vinde unor numar de oameni mai < exclusivist >, la acelasi nivel cu miile de modele, gen Hummer ( si altele mai ieftine dar asta mi s-a parut mai reprezentativ ca ex ), care este o hidosenie, din toate pct.d.v prezentate la Bugatti.,
    cate de cretini ipocriti pot fi, si cat de imbecili sunt de cred, ca le mai inghite cineva cu un minim de IQ faza asta < If we say it's better this way, this way it must be ! >
    3 3
  • BaditzaEx
    si + vulpea cand nu ajunge la struguri ...
    parca urmau sa faca ei una mai tare ca Veyron, au lasat-o balta ( au vazut ca-s praf si nu se compara cu inginerii germani & italieni ) sau i-a apucat simtul ecologic peste noapte, cand ei sunt de fapt cei mai poluanti si mai mari consumatori...
    am observat intr-un studiu realizat a.c, ca daca s-ar alinia Eu si China la consumul American, in max 2 ani am ramane fara pic de resurse planetare
    4 2
  • Laurentiu
    Dilema
    Gradul de poluare al unei masini se voteaza??? Nu o fi mai bine sa se masoare?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru