EuroNCAP a creat o distincţie pentru modelele cu un nivel ridicat de siguranţă

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.07.2010
EuroNCAP va testa sistemele de siguranţă suplimentare oferite de producătorii de automobile şi le va nota cu un calificativ de siguranţă avansată. Un model poate să primească acest calificativ doar dacă obţine minim trei stele la testele de impact.

Membrii organismului EuroNCAP au decis să verifice şi să testeze toate sistemele de siguranţă adiţionale. Astfel, pe lângă testele de impact clasice pe care le vor efectua în continuare şi testele la nivelul ESP-ului, cei de la EuroNCAP vor testa şi sistemele de siguranţă suplimentare care previn un accident prin acţionarea frânelor sau atenţionarea şoferului. Modelele care vor obţine minimum trei stele la testele de impact vor putea primi şi distincţia Advanced EuroNCAP. Distincţia respectivă nu asigură obţinerea celor cinci stele EuroNCAP şi nici nu reprezintă un test esenţial de siguranţă.

Testele pentru acordarea distincţiei speciale implică verificarea proiectelor, modului de funcţionare şi utilizarea efectivă a tuturor sistemelor adiţionale oferite de producători pentru evitarea unui accident. De la sistemele de avertizare a depăşirii benzii de rulare până la sistemele de frânare automată sau chemare a autorităţilor competente în caz de urgenţă, cei de la EuroNcap promit să verifice tot ceea ce creează inginerii care dezvoltă sistemele de siguranţă adiţionale ale mărcilor care activează pe piaţa europeană.

Din moment ce nu există standarde pentru evaluarea acestor sisteme – fiecare fiind inventat de un producător anume şi folosit doar pe modelele sale – cei de la EuroNCAP vor crea propriile standarde. Desigur, agenţia ar putea să întâmpine critici la adresa metodelor şi criteriilor de jurizare din moment ce vorbim de un subiect extrem de delicat, mai ales în ultimii ani.

Siguranţa a devenit un criteriu crucial la achiziţia unui vehicul nou, mai ales în ultimii 20 de ani.

Via | Cartech.fr

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru