Evatran a prezentat prima staţie de încărcare fără fir a vehiculelor electrice

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.08.2011
O companie americană a prezentat primul sistem de încărcare fără fir a vehiculelor electrice. Sistemul poate fi instalat pe orice vehicul electric şi elimină necesitatea cablurilor de încărcare.

Evatran, o companie americană, a prezentat o soluţie de încărcare fără fir a vehiculelor electrice şi a hibrizilor plug-in. Această tehnologie este gata de producţia de serie şi poate echipa modelele noi încă din curţile dealerilor, sau ca adăugire după achiziţie. Practic, singura modificare aplicată unui vehicul electric este montarea unui adaptor special sub caroserie. Respectivul adaptor cântăreşte aproximativ cinci kilograme şi poate fi montat pe orice vehicul electric oferit în prezent pe piaţă.

Graţie acestui sistem, orice posesor de vehicul electric trebuie doar să parcheze deasupra staţiei de încărcare dedicată şi vehiculul va activa automat încărcarea. Odată ce acumulatorul este încărcat la nivelul maxim, sistemul va decupla încărcarea şi va trece înapoi în modul stand-by. În cazul în care se doreşte încărcarea prin cablu, conducătorul auto nu trebuie să facă nimic diferit, fiind suficientă conectarea cablului la portul de încărcare.

Pentru moment, sistemul funcţionează în parametri optimi doar dacă vehiculul este amplasat deasupra portului de încărcare. Până acum, încărcarea fără fir a vehiculelor electrice era doar o idee îndepărtată de realitate, deoarece viza construirea porturilor de încărcare în drumuri.

Cei de la Evatran spun că preţul sistemului poate fi integrat direct în valoarea de achiziţie a unui automobil. Mai mult decât atât, aceştia promit că un consultant va contacta un client în termen de maximum 24 de ore de la plasarea unei comenzi în vederea instalării.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru