EXCLUSIV: Jaguar ar putea crea succesorul lui XJ220

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 18.05.2009
Jaguar ar putea crea un supercar cu motor amplasat central, ce va fi succesorul lui XJ220. Automarket va prezinta prima imagine prelucrata digital cu noul supercar Jaguar.

O sursa din cadrul companiei Jaguar a dezvaluit pentru AutoBild faptul ca englezii pregatesc un succesor al modelului XJ220. La fel ca originalul, supercarul va avea motorul amplasat central si tractiunea va fi realizata pe puntea spate. Noul supercar de la Jaguar va rivaliza modele consacrate, precum Audi R8, Porsche 911 si Lamborghini Gallardo.

Succesorul lui XJ220 prezinta formele clasice ale supercarului britanic intr-o interpretare moderna, ce aminteste de originile marcii Jaguar. Profilul modelului prezinta doua fante de aer de dimensiuni mari, ce incadreaza un set de fante de aer mai mici, ambele perechi fiind folosite pentru racirea motorului. Grila fata este realizata in stilul clasic Jaguar, pe cand capota si blocurile optice sunt asemanatoare cu cele ale modelelor Jaguar contemporane.

Cel mai probabil, noul propulsor va fi echipat cu un propulsor V8 supraalimentat, pentru a fi in ton cu tendinta de downsizing lansata de principalii producatori de automobile din lume. Inginerii Jaguar ar putea implementa o versiune modificata a platformei tehnice folosita la modelul XF-R, care foloseste un motor V8 de cinci litri.

Spre deosebire de XF-R, motorul viitorului supercar Jaguar va fi amplasat central, iar perfomantele modelului se vor situa la un nivel mai ridicat.

Comentarii (5)

  • slider
    hmmm
    linia generala si partea frontala cam seamana cu fisker karma...., sau cu maserati granturismo
    0 3
  • @slider
    mie mi se pare ca seamana cu bunica-mea
    1 2
  • partea din fatza e granturismo curat:))
    0 3
  • lotus
    parca aduce a lotus elise in poza asta nu? asa la faruri si forma.oricum, daca pe praguri o sa aiba standard sticker cu automarket e de bine ;)
    2 0
  • @ ceilalti
    Atatea parei... ba ca seamaa cu una, ba ca seamana cu alta. Da, are doua faruri, un grilaj mare si o forma rotunjita, deci seamana cu multe masini. Seamana.... dar nu rasare.
    Ar fi foarte binevenita o asemenea masina in opinia mea. Atat pentru Jaguar, cat si pentru ochii nostrii, ca din anii '80 n-am mai vazut maisini frumaose de la Jaguar (vezi xj220)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru