EXCLUSIV: Noul Peugeot 408, spionat in Germania

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 21.09.2009
Peugeot pregateste in secret noul 408, viitoarea arma a francezilor impotriva lui Insignia si Passat.

Fanii Peugeot vor avea un an 2010 plin de surprize. Dupa ce nou-lansatul coupe RCZ va fi lansat in Romania in cursul primaverii, Salonul Auto de la Geneva (martie 2010) va aduce in gama Prugeot noul 408, urmasul de drept al actualului 407.

Noul model se afla deocamdata in teste dinamice, inginerii francezi ai celor de la Peugeot fiind implicati in dezvoltarea trenului de rulare si a viitoarelor motoare ale lui 408. Asa cum ne arata primele fotografii-spion cu reprezentantul Peugeot in segmentul berlinelor medii, noul model va prelua designul existent in acest moment in gama marcii, ducandu-l insa la un nivel superior de rafinament stilistic.

La capitolul motorizari, noul 408 va veni atat cu motoare clasice pe benzina si diesel, cat si cu o versiune hibrida, Peugeot urmand sa arate lumii pasii pe care i-a facut pana acum din acest punct de vedere. Marea noutate va fi insa introducerea unei versiuni hibride bazate pe un motor diesel si pe unul electric, majoritatea modelelor hibride aflate astazi in circulatie bazandu-se pe un "duo" benzina-electric. 408 nu va fi insa primul exponent al gamei Peugeot care va gazdui sub capota o astfel de solutie tehnica, noul monovolum 3008 fiind modelul care a avut onoarea de a inaugura sistemul hibrid patentat de Peugeot.

Comentarii (6)

  • nu inteleg
    da care e schema de sta langa un citroen?
    1 3
  • @???
    Peugeot si Citroen sunt din aceeasi "familie" - PSA
    E ca si cum in fotografie ar fi o Dacia stand langa un Renault, sau un Seat langa un VW...
    3 0
  • benzinaru'
    bah spune-ti-le sa scoata sacul ala de gunoi de pe ea sa vada si ochiul nostru ce au proiectat:D:D.............sunt foarte curios cum arata
    4 1
  • catalinB
    O sa fie un C5 mai urat.
    2 2
  • Pejo
    Domnilor de la Automarket, ce e mult strica. Poate nu ar strica sa trimiteti mai putine newsletter-uri, continand doar subiecte demne de dezbatere. Ce dracu poat eu sa zic despre acest Peugeot in acest moment decat : " Frumos Citroenul asta C5 ! "
    7 0
  • ptr catalinb
    burtica slabul
    imi pare rau sa te dezamagesc insa citroen c5 are 70% din componente de pe 407, cu toate astea este o masina foarte apreciata si reusita, noul 408 va fi complet diferita, noua 100%, citroenul este cum este seatul pentru vw, azi apare ceva nou la vw, dupa 180 de ani apare si la seat....
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru