F-Cell, versiunea ecologica a lui Mercedes B-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.08.2009
Mercedes a publicat detalii complete despre noua versiune F-Cell dezvoltata pentru modelul B-Klasse. Aceasta dezvolta 136 de cai putere si ofera o autonomie de 400 de km.

Mercedes dovedeste din nou ca acorda o atentie deosebita metodelor alternative de propulsie, odata cu lansarea detaliilor oficiale ale noului B-Klasse F-Cell. Modelul compact promite aceleasi performante cu cele ale unui motor de 2.0 litri pe benzina, dar ofera in schimb zero emisii de carburant. Costul functionarii vehiculului ecologic este echivalent cu cele ale unui automobil diesel cu consum de 3.3 litri/100 de km.

Noul Mercedes B-Klasse F-Cell este propulsat de un motor electric care dezvolta 136 de cai putere si un cuplu motor de 290 Nm, alimentat de un sistem cu celule de combustibil, capabil sa livreze curent electric in urma reactiei dintre hidrogen si oxigen.

Cu aceste resurse sub capota, noua versiune concept poate parcurge o distanta maxima de 400 de kilometri. Ceea ce surprinde insa si mai mult este durata de incarcare a bateriilor litiu-ion, care a fost redusa pana la numai 3 minute. Desi poarta dupa sine un set de baterii, B-Klasse poate oferi un portbagaj de 416 litri.

Versiunea F-Cell va intra in productie de serie la sfarsitul acestui an, Mercedes intentionand sa dea nastere unui numar limitat de unitati.

Primele 200 de exemplare vor lua drumul Europei si Statelor Unite incepand cu primele luni ale anului 2010. Momentan constructorul german nu a anuntat pretul de pornire al modelului.

via | Zercustoms

Comentarii (5)

  • MB
    asta da
    2 0
  • Deci se poate ecologic...problema e ca nu se vrea ecologic de anumite personae care urmaresc profit...
    2 0
  • george
    De la o posta miroase a teapa,bei va spun adevarul, sunt taticul vostru
    1 4
  • MAȘINA ECO?
    Da, foarte frumos, dar electricitatea cum se produce? Peste 70% din țiței sau gaz. Unde-i ecologia?
    1 0
  • svenea
    @Bogdan Mirica
    Va rog sa nu confundati "durata de incarcare a bateriilor litiu-ion" cu durata de alimentare cu hidrogen a autovehiculului.

    Conform comunicatului de presa oficial:
    "Thanks to its great range of about 400 kilometres and short REFUELING TIMES of AROUND THREE MINUTES, the B‑Class F-CELL ensures local zero-emission mobility even for long stretches".

    Cu cateva luni in urma un grup de cercetatori au propus o solutie pentru incarcarea foarte rapida a bateriilor:
    http://www.boston.com/business/technology/articles/2009/03/12/mit_scientists_charged_up/
    Vor mai trece insa ani buni pana vom asista la asemenea timpi de reincarcare.

    Ca si recomandare, verificati comunicatele oficiale de presa ori de cate ori este posibil.
    In felul acesta puteti evita multe din erorile perpetuate pe Internet.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru