Ferrari 458 Spider costă 237.832 de euro. 12 români l-au comandat deja

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.11.2011
Forza Rossa a lansat astăzi oficial în România noul Ferrari 458 Italia Spider. Deşi costă aproape 240.000 de euro, modelul decapotabil şi-a epuizat comenzile pentru România.

Esential

237.832 de euro costă Ferrari 458 Italia Spider în România.
14 secunde sunt necesare pentru decapotarea lui Ferrari 458 Italia Spider.
12 unităţi 458 Italia Spider au fost alocate României, toate fiind deja rezervate.

Forza Rossa, importatorul oficial Ferrari în România, a lansat astăzi, în cadrul unui eveniment desfăşurat la showroom-ul său din Bucureşti, cel mai proaspăt model al Scuderiei italiene: 458 Italia Spider. Varianta decapotabilă a supercarului din Peninsulă, lansată în premieră mondială în această toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt, ajunge după numai două luni şi în România, unde lista de clienţi a fost deja întocmită.

Echipat cu acelaşi motor ca varianta coupe, un V8 de 570 de cai putere, 458 Italia Spider poate atinge 100 de km/h în doar 3.4 secunde, deşi a câştigat câteva kilograme în plus. Acoperişul poate fi rabatat în 14 secunde, iar arhitectura habitaclului oferă o izolare fonică bună chiar şi la 200 de km/h.

Pentru această reţetă, clienţii din România vor fi nevoiţi să scoată din buzunar aproximativ 237.832 de euro. Deşi poate părea un preţ piperat, Forza Rossa declară că toate cele 12 exemplare alocate ţării noastre au fost deja rezervate.

Primele unităţi vor începe să sosească abia în luna februarie a anului viitor.

Pentru 2012, importatorul mărcii Ferrari în România susţine că va avea alocate aproximativ 32 de maşini, cu două în plus faţă de cele primite anul acesta. Numărul este mai mare pentru că anul viitor un nou model Ferrari va fi lansat pe piaţă, urmaşul lui 599, el fiind programat să ajungă şi în România.

Comentarii (13)

  • Au si pachetul "drumuri grele"?
    33 0
  • zarnsteanu
    Pe volan mai are
    Trei setari in plus: Gropi, Noroi, Drum pietruit. Fac parte dintr-un pachet special "Romania comfort" si e inclus in pretul masinilor livrate in tara lui Decebal.
    26 0
  • grigore
    da...
    imediat vom si vedea 2,3 expuse pe site-urile de vanzari auto... sa faca si oamenii un ban...
    14 0
  • alias 12 truditori cinstiti si strangatori la ciorap, mmm?
    Mama ei de treaba, ca nu se mai termina odata cu ciordeala pe toate palierele sociale - a mai ramas doar pamantul propriu-zis de sterpelit, numa' bun de incarcat cu vagoanele si camioane Caterpillar. Unii nu mai inceteaza sa impinga limitele marsaviei cu gir de "stat" pana pe "culmile disperarii", mai cu seama "baietii dastapti", comandandu-si masini exorbitante in acelasi ritm cu care unii isi cumpara doze de bere, de exemplu, in timp ce ma opresc pe strada ,milogindu-se rusinati pentru un leu prapadit, tot mai multi batrani garboviti, descumpaniti si dezorientati, tratati cu dosul de un stat (aiurea, nu exista asa ceva, pe memoria lui Plutone si a fidelului sau Cerber) caruia i-au inchinat reverentios toata viata lor de martiri fara voie, asa cum i-a invatat tunator biserica anexata statului...Dar oare de ce? Biserica, cu "B" majuscula, te indeamna intotdeauna sa te straduiesti a deosebi cu grija sufleteasca si ravna duhovniceasca orice duh necurat , chiar si in aureola de lumina orbitoare de ar fi invaluit sau chiar daca s-ar numi legiunea de clienti PDL sau PSD, pe cand biserica, cu "b" minuscula, nu cunoaste variatii: "sa ne supunem stapanirilor, ca nu este stapanire decat de la Dumnezeu"...desi textul scripturistic original cuprindea termenul-cheie "inalte", adica expresia adecvata era "sa ne supunem inaltelor stapaniri", "inalte" sugerand indubitabil calitatea de inaltime morala, nu de scara ierarhica, dupa cum am sesizat eu intr-o Biblie mai veche, deci ceea ce se va intampla in mod sigur cu inconstientii care cuteaza sa modifice Cuvantul lui Dumnezeu astfel incat sa fie pe placul stapanilor zilei si sa-i amageasca pe cei vigilenti gasiti usor in ultimele paragrafe ale Apocalipsei...Sau auzim la fiecare slujba de duminica: "sa ne rugam pentru mai marii oraselor si satelor"...precum si dansii se roaga pentru noi, nu?
    Prin urmare, acest articol referitor la apetenta nestavilita a romanilor bogati si sanatosi (saraci si damblagiti suntem noi, care le-am dat "vot de incredere" in una, doua, trei, patru...ia uite, ba, am pierdut sirul alegerilor de dupa '90 incoace) pentru scumpeturi occidentale care "se invart dupa soare" nu ma mira deloc - in schimb, ma scarbeste intr-un grad paroxistic temenelele mass-mediei fata de toate soiurile fetide de "mondeni" locali, care nu contenesc nici macar noaptea, inundand samavolnic toate ungherele caselor care nu mai radiaza nici o aroma crestineasca ancestrala, si, oriunde te-ai zbate sa te ascunzi in lumea asta acaparata de ei pana la ultimul firicel de apa, n-ai avea sanse concrete sa eviti senzorial sarabanda lor interminabila de asa-zise "reusite in viata" (sau cum sa ajungi sa administrezi munti de bani publici la discretie absoluta, desi ti-ai inceput "prodigioasa" cariera ca o simpla tevista de Plescoi...) si scalambaieli nestrunite inchipuite ca far metafizic atotcalauzitor...
    7 11
  • @SaabCuantic Mereu ai scris pagini intregi dar niciodata bine !
    In sensul ca aberezi si bati campii rau de tot. Nu poti accepta ideea ca in capitalism sunt si oameni bogati nu numai saraci ca in comunism(cu mici exceptii si acolo) ! Asta e...daca tu nu ai avut sansa, noroc sau poate ai fost prost (nu ma refer numai la tine...in general vorbind) asta nu inseamna ca trebuie sa te uiti urat la cei care au. Sunt bogati care au apetit pt. lux. Pe altii nu ii intereseaza chiar daca au bani. Sunt exemple de miliardari in euro care traiesc cat se poate de modest (din pc.t meu de vedere e o idiotenie sa ai bani si sa nu profiti de asta....nu zic sa fi opulent sau extravagant...dar unii bogati sunt aproape de neinteles). Altii nu au dar ar vrea sa cumpere orice numai de lux sa fie. Suntem oameni diferiti cu idei diferite si cu situatii diferite. Ce ma deranjeaza este ca nu avem o lume echilibrata. Adica unu care are miliarde sau zeci de miliarde de euro si altii care nu au nici sansa de a avea o situatie macar medie (de ex. SOMALIA unde e polul saraciei de pe PAMANT ). Dar aici punctul cheie. Bogatii se impart in trei categorii. Cei care au furat cu cap (evident sustinuti de reprezentantii statului si de institutiile lui) si cei care au pornit o afacere si au facut ceva bani sau cei care au mostenit. De ex. si Regele Mihai isi permite nu un Ferrari....ci toata gama. SI nu numai...are cam 100 de milioane de euro avere. Asta inseamna ca e hot ? A mostenit omul....nu e vina lui ca e bogat. Asa ca e un bogat cintit. Un alt exemplu sunt geniile din IT. Cei care au pornit afaceri in 90-92 si au ajuns sa aiba suficienti bani sa cumpere ce vor. Deci....nu mai generalizati ca nu e asa....
    ps. Din cei 12 care au luat modelul asta sigur 8 sunt oameni cinstiti. Ce ne facem cu restu......aia e alta poveste !
    10 2
  • Un_timid_ascultator
    @SaabCuantic
    Adevarat graiesti!!! lasand la o parte acest lucru automobilul in discutie este o capodopera a tehnicii auto, am vazut recent un 485 italia parcat, pare din alta lume, pacat ca pentru unii este doar o "jucarie in plus", iar pentru cei care cu adevarat o apreciaza ramane doar un vis...bafta!
    3 1
  • Adita baci
    Las la o parte faptul ca ma insulti, desi nu te-am atacat niciodata in vreun fel anume si oricum n-as face-o la persoana, ci iti izolez ideile si pe ele marsaluiesc. Da, este scris in codul meu genetic sa VREAU sa raman de caruta dpdv material ca asa mi se nazare, fiind bolnav psihic constient de sine si voit irecuperabil :D :D :D, nu ca destui sarlatani politici care se afiseaza cu Logan si braveaza mereu pe virtutile saraciei "voluntare" in vazul prostimii, ba inca se dedau cu nerusinare stupefianta la solidaritate de salon pe "sticla" fata de toti defavorizatii "sortii" (de fapt, oropsiti numai de catre dansii, alias "baietii dastapti"; logic, nu se concep cauze obiective sau personale!) dar pe care tabloidele (nici ele prea sfinte...) ii surprind desfatandu-se in draci pe plaje celebre ale lumii sau incarcandu-si sarbacana rapacitatii lor patologice cu shopping-uri de "fite" care depasesc orice imaginatie a barierei unanim acceptate a bunului simt...Nu, frate-miu, din 12 samsari, 13 sunt banditi sadea, care 8 curati ca lacrima ??? Prejudecati, nu? Fara alte obiectii: NIMENI nu primeste viata terestra ca sa sa gandeasca macar la viciul plutocratiei, daramite sa mai si cocheteze pe viu cu bunurile acestea orbitoare spiritual; de obicei, ne declaram tare si raspicat popor autentic si imuabil orrtodox, dar quintesenta crestinismului ne scapa intotdeauna tocmai din cauza cumplitei ignorante in care ne complacem sa zacem, iar despre tentatiile materiale si tot cortegiul de placeri desucheate, egoiste si sfidatoare NICI UN Sfant Parinte , atat din vechime, cat si contemporan, nu s-a pronuntat favorabil sub nici o forma, nicicand, niciunde, dimpotriva! Insusi Dumnezeul intrupat anatemizeaza bogatii fara sa admita vreo "bresa" de echivoc...Dovezi in acest sens sunt garla si incontestabile...Doar ipoteza extrem de alunecoasa a bogatului milostiv il poate propulsa pe acest prea fericit tip de OM spre viata vesnica (daca cumva singura intentie prioritara care il anima in directia sporirii halucinante a dotarilor materiale proprii coincide musai cu grija sincera si permanenta pentru nevoile stringente ale obstii nedreptatite de hotii de la Putere, utopie sublima fata de care dati-mi voie sa ma prefac in Toma necredinciosu' :D), adica, mai concret, Gigi Becali, asa ingamfat, saltimbanc pseudo-crestin si mereu avid de publicitate gaunoasa cum il credem pe buna dreptate, s-ar putea s-o guste chiar inaintea unor "saraci cu duhul", care infiereaza din principiu sa-si stranga avutii precum harciogii grane, dar care nu si-ar pleca vreodata urechea la tanguielile unui amarat care le solicita ajutorul uman nici sa-i pici cu smoala clocotita...
    Ca s-o simplificam si sa revenim la tema principala, nu te opreste nimeni, nici din Ceruri, nici de pe pamant, sa admiri de la distanta sau chiar in showroom, la volan, vreun exemplar care sa te lase cu gura cascata, dar de aici si pana la presupusele calitati meritocratice arogate de cainii capitalisto-globalisti, care se rup in orice talente posibile, dar niciodata in munca onesta, asidua, productiva si asumata cu simt de raspundere, totul sub auspiciile modestiei, este cale astronomica...Deci da-mi voie sa transfer aberatiile aruncate dispretuitor de tine in carca mea inapoi la sursa! Facand abstractie de indemontabilele argumente evanghelice, se poate arata chiar cu reguli matematice solide ca nimanui nu i se cuvine moralmente bogatia, oricat s-ar zbate si orice motivatie ar invoca; iata de ce: daca in cazul unei averi enorme cantitativ acumulate de o persoana s-au depus de catre terti x calorii pentru realizarea ei fizica,atunci este limpede apriori ca acea persoana nu va putea omeneste sa munceasca toata viata ca sa echivaleze x calorii prin eforturile sale personale insumate, deci quod erat demonstrandum - nu trebuie sa i se permita s-o obtina, scurt / 2! Dar, totusi, orice este posibil in bicisnica aceasta de realitate sociala, deoarece, simplu si elocvent, "lumea este prost facuta" (George Toparceanu), nu de la Geneza, ci de cand sarpele cel de demult, cu ingaduinta de Sus, a preluat conducerea autoritara si prelungita de amar de vreme pe acilisea, pe pretutindeni...
    1 6
  • @un_timid
    Si tu rostesti un adevar ponderat! Sunt sigur ca ai inteles in esenta o situatie relevanta caruia lui @Adi ii scapa grosolan, fiind fascinat (din crasa naivitate!) de parada necenzurata a scapatatilor zilei, care lui personal nu i-ar arunca in sila nici macar o coaja uscata de paine daca l-ar vedea suferind de foame la coltul strazii (aspect posibil la care nu se gandeste sau pe care nu-l ia in seama, dar bine ca eu vorbesc aiurea, dupa umila lui parere!), si anume ca, prin logica firii, comunismul propovaduieste egalitatea, capitalismul meritocratia, iar crestinismul cumpatarea; oare care dintre aceste trei "sisteme ideologice" i se potriveste tipologic si pe care l-ar alege ca stil personal de viata dl. Adi? Normal ca si mie imi place teribil Koenigsegg, de pilda, dar nu intr-atat incat sa tanjesc sa-mi onoreze vreodata garajul...
    1 7
  • @SaabCuantic Esti cumva comunist ? Nu de alta dar daca nu iti place
    capitalismul, alta varianta de sistem nu exista. Ca atare nu esti pro capitalism esti comunist. SIMPLU ! Poate doar primitivismul cand ne ajutam unii pe altii din instinct fara sa cerem ceva la schimb . Dar in felul ala societatea nu avea cum sa isi depaseasca conditia de primate ce eram....
    8 2
  • @saab
    Sa fii inteligent inseamna mai mult decat sa scrii pagini intregi de propozitii interminabile si cuvinte pompoase... inseamna sa stii sa transmiti un mesaj cat mai simplu, cat mai la obiect si cat mai pe limbajul intelocutorilor. Nu suntem la cenaclul flacara, suntem pe un site auto...
    Poate ideile tale sunt corecte, insa nu am de unde sa stiu deoarece sincer sa-ti spun, prin stilul tau m-ai pierdut la randul 2.
    10 2
  • OK
    @Adi, am vederi "de stanga", nu neg, inspirat de batranii mei, care il injurau cu foc pe Ceausescu, uneori in public, fara teama de "baietii cu ochi albastri", si aveau oroare sa citeasca dogmatism marxist-leninist, desi aveau bibliotecile burdusite de astfel de "opere alese", dar, nefiind eruditi, nici macar culti, imbratisau prin modul lor de gandire si prin practica aplicata idei social-democrate, nationaliste si ortodoxe, de ai fi zis in plina era bolsevista ca ar reprezenta niste reminiscente vii ale PSD-ului interbelic care scapasera ca prin minune ochiului vigilent strecurat cu abilitate printre secera si ciocan...Deci, daca eu il consider pe C.T.Petrescu cel mai destoinic politician pe care l-a avut vreodata Romania, inseamna ca sunt comunist?! Trebuie sa remarc ca, in stupizenia ei candida, Udrea are cumva dreptate in privinta "socialismului politic" care acum face ravagii in mai toate economiilor lumii, dar in acest caz ne afundam in exegeze despre globalizare, omni-uniformizare, eshatologie si alte notiuni prea complexe ca sa le despicam aici. Repet - imbogatirea personala este alternativa principala la certitudinea vesniciei si stii cum se spune: mai usor va intra o camila (...) decat un Ferrari cu tot cu continut :P
    2 5
  • bamsssss
    ferrari
    Am citit cateva pareri(nu toate) si unora le dau dreptate insa 12 romani si l`au comandat din atatea milioane probabil milionarii din Romania sunt destul de putini sau cel putin asa cred,multi probabil au firme mari cu capital ft generos..intrebarea e cum au pornit acele afaceri si asa vom afla si cati romani au bani de Ferrari?:P
    3 0
  • @ISUS
    Intr-adevar, mai mult decat inteligenti nu putem fi in viata, oricat ne-am opinti (cine se poate pretinde geniu daca marele patriarh Avraam se considera pe sine, cu maxima sinceritate, doar "praf si cenusa" ??), iar dupa moarte vom descoperi toti, fara exceptie, o stare de gratie infinit mai privilegiata: intelepciunea. Dar numai dupa moarte...Sigur ca realizez ce inseamna un forum auto, ma bucur ca exista un site profesionist, echilibrat si de bun simt ca Automarket si nadajduiesc sa participam la discutii in aceeasi formula si peste 50 de ani. N-as fi abstractizat cu atata "furie" si "patima" pe marginea acestui tip de Ferrari daca dictatura crunta a neamului prost n-ar continua nestingherita in zdrentuita de Romanica...Pai la cat trudesc inca batranii mei si la cate piedici, lipsuri si neimpliniri au indurat din frageda pruncie si totusi nu-si permit nici macar o trotineta de Logan nou, ci doar o rabla antica de duba, mi se pare inadmisibil, incalificabil, strigator la Cer, dar bine ca toata fauna pestrita de bisnitari, traficanti, evazionisti, mituitori si mituiti, carieristi, oportunisti de toate etniile, religiile si mentalitatile, isi materializeaza orice pofta ignobila cu viteza warp, pe fondul unei amorteli politico-legislative eminamente complice, criminala, iata ce "bun", "corect", "cu sanse egale pentru toti" si "vrednic de urmat" este capitalismul post-comunist! Nu cumva "Ferma Animalelor" poate fi reconfigurata ca scenariu, astfel incat pe Ceausescu il putem asemui cu tiranul Jones, iar pe porcii "revolutionari" cu burghezia fatarnica, rapace si specialista in diversiuni care ne conduce discretionar de amar 20 de ani?...Daaa, "alta varianta de sistem nu exista" si nici nu poate fi mai "evoluata" decat cea prezenta pe plaiurile mioritice, nu-i asa, Adita?
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru